לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-07-2006, 01:18
  תום מרילין תום מרילין אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
ההתפתחויות האחרונות בעולם המחשבים

לאחר שיצא השקע AM2 של AMD, הפסקתי לעקוב אחרי עולם החומרה, לאחרונה חזרתי
ונוכחתי לראות שהמהפכה של אינטל כבר יצאה לדרך. אינטל שכולנו אהבנו לרדת עליה, ביצעה
את המהלך שעליו היא הכריזה כבר מזמן ושחררה את קו המעבדים החדש שלה- הCORE 2 DUO
שלפי כל המבחנים הוא פשוט קו המעבדים הטוב ביותר (למרות שהבנתי שהיה איזה תרגיל של אינטל ששלחה למבחנים מעבדים יותר טובים מהמעבדים שהיא מוכרת לציבור), בתגובה הורידה AMD את מחירי מעבדיה בצורה דרסטית.
כמובן שאני לא מחדש פה כלום, אלה רק שורות פתיחה.

הבעיה שלי היא, שההכרות שלי עם עולם החומרה התרכזה כמעט אך ורק בAMD (בגלל שאינטל לא הייתה אלטרנטיבה בתקופת הפרסקוטים), אני זוכר את הדיונים הארוכים בהם תפוחים ניסה להסביר לי מהו הHTT ומה זה "גשר צפוני", היום, כשיש עוד זמן רב עד לשחרור מעבדי הK8L של AMD, תקנו אותי אם אני טועה אך עושה רושם שאינטל חזרה לשלוט (או כפי שכינו זאת באנאד- האמפריה מכה שנית), לפחות למי שמחפש את הביצועים היותר גבוהים (למעשה נוצר מצב מצחיק שבו הסטיגמה הישנה על AMD- מוכרים מעבדים זולים, ממש מתממשת)
אז החלטתי לראות מה בדיוק שונה אצל ענקית החומרה ובכלל מה התחדש בעולם החומרה.

(0) מבחינת שקע- כרגע אינטל נמאת ב775 פינים, נכון? נדמה לי שזה כבר הרבה זמן ככה...מה היה השקע הקודם? יש תוכניות לשינוי?

(1) בשונה מגיזרת AMD שבה הצי'פסטים יוצרו בעיקר ע"י NVIDIA (וקצת ע"י VIA) אני רואה שאינטל מייצרת בעצמה את השבבים, נכון? האם גם נוידיה וויה מייצרות שבבים לאינטל? האם הם פחות טובים?
ראיתי שהשבבים של אינטל המיועדים לC2D נקראים 965G ו-975X, מה ההבדל בינהם?

(2) אם אני זוכר נכון (וייתכן מאד שלא, זרמו הרבה מים בנהר הליטני מאז ההסברים של תפוחים), במערכות AMD היה קשר ישיר בין המעבד לזכרון, שכונה HYPER TRANSPORT, לא היה גשר דרומי והגשר הצפוני שימש לקשר בין במעבד לכרטיס הגרפי . במערכות אינטל אין קשר ישיר בין המעבד לזכרון, אבל בכל זאת ראיתי את הHT בלוחות שלהם, מה הוא מסמל? מה החלוקה בין גשר דרומי לצפוני?

(3) כשהפסקתי לעקוב, כפולי הליבה של AMD היו יקרים ולא היה בטוח שהם מצדיקים את המחיר מכיוון שהמבחנים הראו שבפעולה בודדת, מעבד חד ליבה בחצי מחיר הציג את אותם ביצועים כמו מעבד כפול- בכפול מחיר. ההגיון גם אומר שהמעבדים החזקים ביותר יהיו דווקא בודדים, ואיך זה שפתאום מעבדים כפולי ליבה ממוצעים של אינטל (E6600 תמיד, E6400 לפעמים) מביסים את הליבה המהירה ביותר של AMD- הFX-62? (או שכבר נולדו FXים כפולים?) האם כבר בוחנים בשילוב של 2 הליבות בפעולה אחת?

(4) זכרונות- הDDR2 היה איטי בתזמונים ולא כדאי לפי המבחנים, היום פתאום כבר אף אחד לא מסתכל על הDDR, האם הDDR2 הצליח לעבור אותו ביחס של מחיר-תועלת? מה נחשב תזמונים טובים בDDR2?
ומה מבחינת מהירות הזכרונות? פעם הכל היה 400 וזהו, היום אני רואה כבר מהירות של 1066MHZ, האם המהירות משפיעה מאד על הביצועים? מה נחשבת המהירות הממוצעת?

(5) כרטיסי מסך- אנחנו עדיין מדברים על PCI-EX16 נכון? אין שינוי באופק? מה נחשבים היום הכרטיסים הממוצעים של ATI וNVIDIA? ומהם כרטיסי העל?
ומה לגבי כרטיסי הפיזיקס? פעם הם הסתמנו כדבר הבא, בנתיים אני רואה שיצא אחד ואין כזאת התלהבות, האם ירדו מהם? האם צריך לוחות אם מיוחדים בשביל כרטיסים כאלה?

טוב, נראה לי שסיכמתי פחות או יותר את הנושאים הדורשים עדכון, אשמח לקבל תשובות, כמובן שאם למישהו יש משהו נוסף לחדש, או שיכול לספר לי על הבדל נוסף בין טכנולוגית אינטל לזו של AMD אני אודה לו מקרב לב.

עריכה: ראיתי שמקביל נפתח עוד דיון על עדכונים, ראיתי את הלינקים ואין בהם ממש תשובות לשאלות שלי.

שבוע טוב!

נערך לאחרונה ע"י תום מרילין בתאריך 30-07-2006 בשעה 01:25.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 30-07-2006, 01:31
צלמית המשתמש של Kill-Machine
  Kill-Machine מנהל Kill-Machine אינו מחובר  
מנהל פורום חומרה

חבר מתאריך: 27.05.02
הממ...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי תום מרילין שמתחילה ב "ההתפתחויות האחרונות בעולם המחשבים"

0. אינטל עדיין בסוקט 775, לא יודע לגבי תוכניות לעתיד.
1. אינטל אוהבת לייצר בעצמה את הצ'יפסטים למעבדים שלה, מה גם שהיא עושה את זה מצויין. יש גם צ'יפסטים של nVidia לאינטל, ה nF4 Intel Edition. למיטב ידיעתי הצ'יפסטים של אינטל טובים יותר.
2. באינטל HT משמעו HyperThreading, לא HyperTransport. סביר להניח שאתה יודע מה זה. בכל אופן, החלוקה בין הגשר הדרומי לצפוני היא כמו תמיד... הצפוני מקשר בין המעבד, כרטיס המסך והזיכרון וכולל לינק לגשר הדרומי שמפקד על כל השאר.
3. עד היום, כפולי הליבות היו בסך הכל שתי ליבות נפרדות שהדביקו על חתיכת סיליקון בודדת. ה Conroe תוכנן מראש להיות כפול ליבות והארכיטקטורה היא Native Dual-Core, דהיינו לא מדביקים פה שתי ליבות אלא זו ליבה אחת שכוללת שני מעבדים, בעצם יש אופטימיזציות בין הליבות. ה FX-60 וה FX-62 הם מעבדים כפולי ליבה ב 2.6GHz ו 2.8GHz בהתאמה. שים לב שהיום AMD חתכה את מחירי המעבדים שלה בצורה קיצונית ביותר, 50% או יותר. במחיר של X2 3800 לפני כמה ימים אפשר היום לקנות X2 5000.
4. עדיין ה DDR400 המצוי בתזמונים 2-2-2-5 מספק ביצועים טובים יותר מ DDR2 800 בתזמונים מצויים של 5-5-5-10 או משהו כזה. אבל מה לעשות, כולם עוברים ל DDR2, אז אין הרבה מה להתווכח, קונים מה שחייבים. היום מהירות ממוצעת פחות או יותר היא DDR2 667, כאשר יש DDR2 800 ו DDR2 1066, אבל אלה יקרים יותר. מודולים מיוחדים עם תזמונים נמוכים עולים הרבה יותר.
5. כן, עדיין PCI-Express x16. היום הכרטיס הכי נמכר והכי פופולרי של nVidia הוא ה 7600GT שזכה במקום 13 (נדמה לי) ברשימת 100 מוצרי החומרה הכי טובים של העשור, משהו כזה, של PC-Magazine, חפש בפורום, אולי תמצא את האשכול. ל ATi יש את ה X1800GTO ואפשר גם להשיג את ה X1900GT שמספק יחס עלות תועלת מעולה.
יש כבר להשיג כרטיסי Aegia Physix. הם די יקרים, לא מספקים יותר מדי שיפור בביצועים, למעשה ה FPS יורד כשמשתמשים בהם, אבל אני חושב שבמשחק עצמו הפיזיקה מתנהגת יפה יותר. בכל מקרה, הנה מאמר:
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2759

אגב, סביר להניח שגם את זה פספסת, אבל AMD קונה את ATi תמורת 5.6 מיליארד דולר

The only certainty in life is that there are no certainties.

ישן 30-07-2006, 11:30
צלמית המשתמש של Kill-Machine
  Kill-Machine מנהל Kill-Machine אינו מחובר  
מנהל פורום חומרה

חבר מתאריך: 27.05.02
הממממ...
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי תום מרילין שמתחילה ב "תודה..."

1. ה G965 עוד לא ממש קיים רשמית, זה צ'יפסט ממשפחת ה 965 הכולל כרטיס מסך מובנה של אינטל. היום כבר ניתן לקנות לוחות P965 Express, הצ'יפסט הכי חדש של אינטל. ה 975X זה צ'יפסט ישן יותר, תומך Crossfire ובעל גשר דרומי ישן יותר, ה ICH7R. הוא כמובן יקר יותר, כי ככה זה באינטל.
2. באינטל ה FSB לעולם לא מגיע עד 2000, על מה אתה מדבר? ה FSB באינטל הוא לפעמים 200, לפעמים 266, עם מכפלות שונות לזיכרון ולמעבד...
3. לא אמרתי את זה, אמרתי שהקישור בין הליבות הוא אופטימלי. לא חושב ששתי ליבות יכולות להריץ תהליך אחד.
4. PCI-Express רגיל. תקרא עוד בכתבה שנתתי.

The only certainty in life is that there are no certainties.

ישן 30-07-2006, 19:16
  תום מרילין תום מרילין אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Kill-Machine שמתחילה ב "הממממ..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Kill-Machine
1. ה G965 עוד לא ממש קיים רשמית, זה צ'יפסט ממשפחת ה 965 הכולל כרטיס מסך מובנה של אינטל. היום כבר ניתן לקנות לוחות P965 Express, הצ'יפסט הכי חדש של אינטל. ה 975X זה צ'יפסט ישן יותר, תומך Crossfire ובעל גשר דרומי ישן יותר, ה ICH7R. הוא כמובן יקר יותר, כי ככה זה באינטל.
2. באינטל ה FSB לעולם לא מגיע עד 2000, על מה אתה מדבר? ה FSB באינטל הוא לפעמים 200, לפעמים 266, עם מכפלות שונות לזיכרון ולמעבד...
3. לא אמרתי את זה, אמרתי שהקישור בין הליבות הוא אופטימלי. לא חושב ששתי ליבות יכולות להריץ תהליך אחד.
4. PCI-Express רגיל. תקרא עוד בכתבה שנתתי.

1. כמובן התכוונתי ל965P, הוא יותר חדש מה975X?
אז למה המס' יותר נמוך
יש הבדל בביצועים?
2. התכוונתי למס' הזה:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
אמנם זה לא 2000 (משום מה חשבתי שראיתי לוח גם עם 2000, אולי אני טועה) אבל זה הרבה יותר מהבאס הנורמלי. בAMD הבנתי שזה הטרנספורט- הקישור בין המעבד לזכרון. מה זה מסמל באינטל?
ואם כבר- מה זה בדיוק LAN1000?
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:15

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר