03-08-2006, 19:58
|
|
|
חבר מתאריך: 30.09.05
הודעות: 1,181
|
|
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי Schalter_87 שמתחילה ב "ראיתי 15 תגובות כבר חשבתי כמה יהיה.. חחחחחחחחח"
קודם כל אין אייס קפה בחינם אלא רק בחצי מחיר וגם זה רק אם אתה לפני/בזמן/אחרי משמרת. אסור גם כריכים עם בשר, ועם סלומון. מותר לעומת זאת את כל סוגי הקפה (כן גם זה עם הקצפת), לפני/אחרי משמרת...בזמן משמרת מותר סנדביץ'-חביתה או חלומי או עיראקי (כל מה שלא יקר) ופחית קולה...זהו בגדול.תשמע, עבודה בארומה היא לא קלה. לא ממליץ לך לבנות על מזגן..לא תמיד יש בחדר הכלים/מטבח. גם אם יש לא תמיד מרגישים אותו.
להיות פיקולו זה נחמד, ראש קטן, בשעות לחץ אתה רץ כמו לא נורמלי. לקוחות לחוצים שפורקים עליך את זעמם.
שוטף כלים הוא בדרך כלל תפקיד שהפיקולו עושה (במשמרת שני פיקולו אחד בחוץ ואחד בכלים). עבודת רוטינה. בשעת לחץ זוהי עבודת טחינה עם כלים שלא נגמרים. בשעת לחץ תמיד (!!) להיות פיקולו. הטבחים בדרך כלל לא מתחשבים וגם סוגרים מטבח באמצע הלחץ, שזה מוסיף עוד יותר. סגירה של חדר כלים היא דבר די פשוט ולא קשה. וזה מאוד חשוב.
טבח זוהי עבודה לא קלה. זה לעבוד בלחץ עצום לפעמים עם חביתות וסלטים שלא נגמרים. גם הסגירה היא מגעילה וארוכה, לעתים תוך כדי הכנת סנדביצ'ים. טבחים מקבלים שקל אחד יותר-20 שח לשעה. לא ממליץ להיות טבח.
נעבור לתפקידי החוץ, מול הלקוחות שהם יותר יוקרתיים:
קופאי זה תפקיד קליל. לפז"מניקים, לאחראי משמרת ולבנות נאות.
דיספאצ', אלה ששמים את האוכל מהמטבח במגשים וממיינים ללקוחות. תפקיד קליל, לפז"מניקים.
ברמן, לבחורים נאים וזריזים. עבודה לא קלה בכלל. הקפה חייב לצאת טעים, וזו עבודה מול עיני הלקוחות.
לסיכום, עבודה לא קלה בכלל, אך מלמדת אותך כמה לקחים חשובים לחיים. אם עדיף על הדואר? לא יודע. בשביל הגיוון אתה יכול לנסות.
|