לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-08-2006, 12:19
  שירית שירית אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.03.02
מרצ ו"שלום עכשיו" מצטרפות למתנגדי המלחמה ; הערב הפגנה

המחאה מתרחבת: חודש לאחר תחילת המלחמה בלבנון, מצטרפות מרצ ו"שלום עכשיו" למחאה הציבורית נגד המהלך הצבאי. עד כה סרבו שתי התנועות להביע הזדהות עם המחאה נגד המלחמה, וראשיהן התחבטו בצעדים שעליהם לנקוט.

מזכ"ל "שלום עכשיו", יריב אופנהיימר, הודיע הבוקר (יום ה') כי בעקבות החלטת הקבינט להרחיב את הפעולה הצבאית בלבנון, ערכו ראשי התנועה סבב התייעצויות טלפוני, בסופו הוחלט כי חברי הארגון יצטרפו למחאה הציבורית. במסגרת הפעילות, ישתתפו אנשי שלום עכשיו כבר הערב בהפגנה נגד המלחמה שעורכים חברי מפלגות "השמאל הציוני", כפי שהם מכנים את עצמם, הפגנה שתערך מול משרד הביטחון בתל אביב.

הצטרפותה של "שלום עכשיו" אל פעולות המחאה נגד המלחמה היא סימבולית בעיקרה. עד כה נמנעו חברי הארגון לקחת חלק בהפגנות של ארגוני שמאל רדיקאלי. הם הצדיקו ברובם את המלחמה, מתוך תפיסה כי זו נכפתה על ישראל, ונוכח התמיכה הציבורית הרחבה לה זכו פעולות צה"ל נגד החזיבאללה. אלא שעם החלטת הקבינט להרחיב את הפעילות לכדי מלחמה, הוחלט בשלום עכשיו לשוב לרחובות. "במקום לשלוח את צה"ל לעומק לבנון, על אולמרט לשלוח את לבני למועצת הביטחון ולהשיג הסדר מדיני", הסביר אופנהיימר.

"החלטת הקבינט מוכיחה כי הממשלה איבדה כיוון ונכנסת עמוק לתוך לבנון. אני, שבהתחלה תמכתי במבצע, סבור שהממשלה לא עושה די כדי להביא לסיום המלחמה, ונכנסת להרפתקה מוגזמת ומיותרת".

גם מפלגת מרצ הודיעה רשמית כי תתנגד מעתה להמלכים הצבאיים. ראשי התנועה, בהם מוסי רז, שולמית אלוני ויעל דיין, השתתפו אמנם בהפגנות שנערכו בשבועות האחרונים בתל אביב, אולם מרצ הרשמית לא יצאה אל הרחובות.

אתמול כבר הבהירה יו"ר סיעת מרצ בכנסת, ח"כ זהבה גלאון, כי "אסור להיכנס קרקעית ללבנון מפני שהדבר יגבה מחיר דמים קשה וטילי הקטיושה ימשיכו ליפול על ישראל. נכשלנו במהלך הקרקעי עד עכשיו ואם נכנס ללבנון לא נוכל לצאת". היא אף קראה לשרי הקבינט להתנגד לפעולה בגופם.

לפיכך צפויים גם ראשי המפלגה להשתתף בהפגנה מול משרד הביטחון. כמו כן ייטלו בה חלק אנשי רוח, בהם הסופר דוד גורסמן.

אנשי השמאל הרדיקלי הפגינו כבר מתחילת המלחמה נגדה ברחבי הארץ, כשבסופי שבוע ניתן היה לראות את המפגינים בעיקר בתל אביב . הם קראו להפסקה מיידית של הלחימה ולפתיחת משא ומתן להחזרת החיילים החטופים. אלא שמחאותיהם נתקלו עד כה בשריקות בוז של העוברים והשבים, ולהתעלמות מנומסת של אנשי מרצ. כעת התמונה צפויה להשתנות. אנשי השמאל חוזרים לרחובות.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3289084,00.html

נערך לאחרונה ע"י שירית בתאריך 10-08-2006 בשעה 12:22.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 10-08-2006, 12:49
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
מתנגדים למלחמה תמיד - רק לא כשהיא בעצומה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי שירית שמתחילה ב "מרצ ו"שלום עכשיו" מצטרפות למתנגדי המלחמה ; הערב הפגנה"

מסתבר שעלינו על עץ גבוה מדי וככל שנעלה בו יותר (ולבטח היום נקלענו למצב בו מוכרחים להמשיך לעלות, כי לרדת יהיה גרוע יותר) נזדקק לסולם גבוה יותר על מנת לרדת. וסולם גבוה יותר מחירו רב יותר, בנוסף למחיר שאותו שלמנו, משלמים ונמשיך לשלם.
חבל, שפעלנו מן המותן, ללא הערכת המערכה המצפה לנו - אבל קרה מה שקרה ואנחנו בפנים וחייבים לצאת באופן שיזקף לזכותנו איזה שהוא הישג שנוכל להתברך בו למשך זמן ארוך ככל האפשר.
אני מקווה שהעולם יודע מול מי ומול מה אולצנו להתמודד ויכיר בחובתו לעשות סדר ולהסיר את האיום הקרוב ואפילו את הרחוק, בו מאויימת מדינת ישראל והעולם כולו.
ישן 10-08-2006, 13:19

אולי אם גם הפעם היינו מבליגים או יותר נכון פועלים בשכל לא היינו מגיעים להיכן שהגענו
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "בדיוק, עלינו לעץ גבוה מדי - העזנו להגיב כשהותקפנו. אין גבול לחוצפה היהודית."

משהו חכם (לא אני) אמר - ניתן לקטיושות להחליד במחסנים.

התגובה מן המותן, ללא הכנה מוקדמת. הזלזול באויב (המתבטא בכל מני כנויי גנאי בלתי ראויים), אי לקיחה בחשבון את המכלול והמיוחד אי הפקת לקחי העבר ולקחי מלחמות של אחרים כנגד ארגוני טרור, היא שהביאה אותנו למצב דהיום.

אבל, לכשעשינו את מירב הטעויות, אין כל ברירה - אסור להראות כלא מנצחים. אולי בכלל אנחנו מנצחים והציבור עדין איננו יודע על כך ובמיוחד עדין איננו מרגיש בכך. אסור להתקפל עם ה"זנב בין הרגליים" - חייבים ליצב את המצב, להפעיל עד כמה שניתן את הדפלומטיה, בהמשך ובמקביל לפעולה הצבאית ולקוות לטוב.

את ההתחשבנות נעשה לאחר הניצחון שלנו (שלנו של עם ישראל - לשואלים המתוחכמים) - אינשאללה שיבוא כבר.
ישן 10-08-2006, 19:43
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
נכון, למה לא הבליגו? אז השיעים החמודים חטפו שני חיילים, והרגו שמונה. למה התלהמנו?!?!!
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "אולי אם גם הפעם היינו מבליגים או יותר נכון פועלים בשכל לא היינו מגיעים להיכן שהגענו"

על כזה דבר לצאת למלחמה? הרי לו הבלגנו, היית יכול להמשיך ולדבר על השקט הנפלא בצפון,
בהשוואה לגהינום שהיה לפני היציאה מלבנון...
מה הם כבר רצו השיעים החמודים? שנשחרר כמה מאות רוצחים, ובראשם מי שרוצץ לילדה בת 12 את
הראש במכת קת של אקדח? על זה יוצאים למלחמה?!?!?

*שתי הערות לא ציניות (לתועלת המתקשים) :
1. מ-ע-ו-ל-ם לא היה המצב בצפון גרוע מכפי שהוא היום. לא בשנות השבעים הנוראות, וגם לא בשנים
שבהן שהינו ברצועת הבטחון.
2. לא התכוונתי למילה מדבריי שמעל ההערה. המלחמה הזו הייתה הכרח, והפסקתה כעת מבטיח את זה
שהצפון יהפוך לבסן ערובה נצחי של האוייב השיעי. מעתה צריכים להפנים: ישראל מחזיקה גבול משותף
עם איראן בצפון. כל האנשים שחושבים שאיראן רחוקה, מוטב שיפנימו: מלחמה זו הביאה את איראן
לראש הנקרה...
ישן 11-08-2006, 05:48

הערות והארות בהקשר להבלגה ובמיוחד לפעולה בשכל
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "נכון, למה לא הבליגו? אז השיעים החמודים חטפו שני חיילים, והרגו שמונה. למה התלהמנו?!?!!"

"אולי אם גם הפעם היינו מבליגים או יותר נכון פועלים בשכל לא היינו מגיעים להיכן שהגענו"

א. כל הסיור, על פי הדוו"חים נוהל בצורה שלומיאלית. בשעה שיודעים שישנו תכנון של האויב לחטוף חיילים אסור היה ל"הפקירם" ללא קשר עין צמוד לאורך כל הדרך. העובדה שעברה למעלה משעה עד שהתגלה דבר החטיפה אומרת דרשני.
ב. עצם הפעולה "מן המותן" לאחר שעבר כל כך הרבה זמן - לא היה לה כל סכוי. פעולה כזאת או דומה לה, אולי לא באמצעות טנקים, הייתה ראויה בזמן אמת.
ג. ידוע שהחיזבאללה משתמש במטענים נגד טנקים - כאלו המחסלים טנק במחי פיצוץ אחד. לכן זה היה בלתי אחראי "לפרוץ" ללא מחשבה תחילה
ד. נניח שהוחלט להגיב ולעשות חשבון עם החיזבאללה ולהסיר את איומם מעלינו - היו צריכים להתארגן לשם כך ולקחת בחשבון את כלל הסכונים והסכויים. לא היינו מפסידים מאום אם היינו מחכים מספר ימים (כנדרש לגיבוש הכוח והדרך) עד יציאה לפעולה. את אותם הימים לנצל בין היתר לפעילות דיפלומטית, שאפילו אם הייתה עולה בתוהו (והסכוי לכך היה גבוה), הייתה עדיפה על מה שקרה בעקבות ה"מצואיזם" שלנו.
ה. תנו לצה"ל לנצח ואני מאמין בכוחו לעשות זאת - אבל יש אכן לבחון באלו דרכים יש לפעול, להכיר את האויב ובעיקר שלא לזלזל בו.

היום כאשר אנחנו באמצע אין ברירה או אכן לנצח (אם לא מאוחר מדי ויש הטוענים שהשגנו את מטרות המבצע שהפך למלחמה בלתי מוכרזת) או ל"הענות" לדרישות האו"מ ולנסות להשפיע על ההחלטות שתתקבלנה, במטרה להשיב את השקט על כנו ולמנוע חזרת המצב לקדמותו. אולי הפעם הדיפלומטיה תתן את מה שהצבא עדין לא נתן.
ישן 11-08-2006, 06:21
  משתמש זכר EtEoR EtEoR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.03
פשוט בדיחה לקרוא אותך.
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "הערות והארות בהקשר להבלגה ובמיוחד לפעולה בשכל"

א. העלית טענה שהסיור בשטחנו היה "שלומיאלי" וזה מצדיק איזו פעולת התגרות
פרובוקטיבית מחזבאללה ???. האם זה שלקח זמן עד שבוצע "נוהל חניבעל" משנה
את העובדה שחזבאללה פעל נגדנו והאם זה היה יכול לשנות את המציאות ???

ב. חנטרוש לא רלוונטי. לא אנחנו התחלנו את המתקפה. במקום להאשים את האשם,
אתה מחפש את הקורבנות. מתאים לך לשכב עם מחבלים ולבגוד בישראל.

ג. אם ידוע שחזבאללה מחביא חנ"מ נגד טנקים, תסביר לי מה משנה העובדה שנכנסו אחרי
זמן רב לחילוץ ? - חזבאללה הרי הכין את השטח מבעוד מועד לכל ניסיון כזה אז למה לחרטט
שטויות ?

ד. קטיושות היו נורות גם אם היית מחכה שבועיים למתקפה ראשונית. אין דבר וחצי דבר
בטענות שלך.

ה. לא ראיתי זלזול באויב. מה שכן, חובה עלינו למעוך את חזבאללה ואנחנו הולכים להפסקת
אש עכשיו, ישראל יוצאת מופסדת מול נסראללה וההרתעה שלנו ניזוקה עוד יותר...

למזלנו, אתה לא מדד בישראל שקובע או מייעץ לגבי האינטרס של המדינה, שהרי ברור שאתה
נגד האינטרס הזה, אחרת, מזמן ישראל הייתה נכחדת תחת השנאה של הערבים שסביבנו.

ישן 11-08-2006, 07:03

אתה רוצה לצחוק-אז צחק לי בא לבכות
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "פשוט בדיחה לקרוא אותך."

א. נכון, העלית טענה שהסיור בשטחנו היה "שלומיאלי" - מהיכן הסקת שזה מצדיק איזו פעולת התגרות פרובוקטיבית מחזבאללה ???. העובדה, שלקח זמן עד שבוצע "נוהל חניבעל" איננו משנה את העובדה שחזבאללה פעל נגדנו ואינו מונע נאתנו פעולת תגובה שקולה.

ב. אתה הרבה יותר מגלה חוסר הבנה בסיסי מזה ששערתי ותגובותיך אינן בכלל עניניות.
היכן רמזתי אפילו שאנחנו התחלנו את המתקפה. היכן רמזתי אפילו שהאשמה היא שלנו ולא של החיזבאללה.
אתה לא תקבע מה מתאים לי ומה לא.
כמסית ומדיח, כנגד כותבים בפורום, מלאת את מלוא הכוס. גם כן מנהל - אוי לפורום שכאלו הם מנהליו.
ג. מענין אם אתה גם קורא לפני שאתה מגיב. אני כתבתי בפירוש ש"עצם הפעולה "מן המותן" לאחר שעבר כל כך הרבה זמן - לא היה לה כל סכוי. פעולה כזאת או דומה לה, אולי לא באמצעות טנקים, הייתה ראויה בזמן אמת"
אינני גנרל - אבל לגנרלים היה אמור להיות פתרונות כיצד לעבור מכשולים. מחשבה תכנון ולא מצ'ואיזם.
ד. אני מסכים שקטיושות היו נורות גם אם הינו מחכים שבועיים למתקפה ראשונית. אבל אנחנו היינו מוכנים למלחמה טוב יותר ואני מאמין שאז גם יעילות הצבא הייתה טובה יותר ומספר ימי המלחמה והתקפות הקטיושות לא היה נמשך זמן כה רב.
אני מאמין שהתארגנות ראויה הייתה מפחיתה את כלל הנזקים ואת מספר הנפגעים האזרחיים ואולי גם של החיילים.
ה. עצם יציאה חפוזה והצהרות שצה"ל יסיים את המלאכה תוך שבוע עד 10 ימים מעיד או על זלזול באויב או מה שאינו פחות גרוע על אי הכרת האויב.
ההצהרה שלך ש" ישראל יוצאת מופסדת מול נסראללה וההרתעה שלנו ניזוקה עוד יותר" ולא רק שלך, משחקת לידי האויב , מעלה את קרנו ועשויה לפגוע בכוח ההרתעה שלנו.
בכל מקרה המצב שנוצר (ואינני מסכים שזהו הפסד טוטלי - יש למלחמה הזאת הישגים לא פחותי לדעתי) הוא רק כתוצאה מהפזיזות וחוסר הערכות מתאימה.

אני שמח להכלל ב"צוות" המכובד שהיום מוביל את המדינה בכוון נכון למען האינטרסים שלה. צוות שתחילתו באריל שרון ה"חדש" והמשכו בממשלת ישראל הנוכחית. חבל רק שהם ה"חליקו" בנושא הטיפול בבעיית החיזבאללה.
כבר כתבתי רבות שישראל לעולם לא תכחד כתוצאה מפעולות שונאינו מבחוץ - אם היא תכחד זה יהיה כתוצאה מ"רוצי טובתנו" שמבפנים. נגד הגורמים מבחוץ תמיד צלחנו אני מקווה שכך יהיה גם כנגד הגורמים מבפנים. ההתחלה (רצועת עזה) סמנה את הכוון ואני מקווה שההמשך יבוא לאחר הרגיעה הבטחונית בגבול הצפון.
ישן 10-08-2006, 18:56
  גנרל גנרל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.05.04
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי שירית שמתחילה ב "אתה לא חושב שזה מתפקידה של הממשלה?"

יש לי שאלה??

שלום עכשיו??? עם מי שלום עכשיו?
עם אלו שאומרים ללא פחד וללא בושה שהם רוצים לחסל את כל ישראל????
עכשיו תגידו לי כן כי שלום עושים עם אוייבים אז זהו שלא
עם היטלר היית עושה שלום?? לא היית עושה איתו כי הוא לא היה רוצה את השלום שלך.
אגב חיזבאללה חמאס ושות' הם אוייב בדיוק כמוהו וגם הם לא רוצים שלום,
הם רוצים אותנו מתים והם אומרים את זה במפורש.
בטח תגידו עכשיו נדבר איתם ונמצא נוסחה לפשרה, לא תהיה פשרה עם אלו שאומרים שהם רוצים לחסל אותנו, תבינו כמו שבימי השואה אנשים ששכחו שהם יהודים בכלל, הזכירו להם שסבתה של הסבתה שלהם היתה יהודיה ולכן הם צריכים טלאי צהוב ואח"כ שלחו אותם למחנות עבודה ואח"כ מחנות השמדה
אם לא נתעורר כולנו יחד ונתאחד זה עלול לחזור...
האוייב לא מכיר ימין או שמאל, שלום עכשיו או נוער הגבעות,
הוא מכיר יהודי ישראלי ציוני=מטרה לחיסול!!! בעיניים שלהם כולנו אותו הדבר מטרה לחיסול
תפנימו את זה כבר

נערך לאחרונה ע"י גנרל בתאריך 10-08-2006 בשעה 19:04.
ישן 10-08-2006, 13:20
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
עכשיו אני יותר שקט
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי שירית שמתחילה ב "מרצ ו"שלום עכשיו" מצטרפות למתנגדי המלחמה ; הערב הפגנה"

לכמה רגעים כמעט ו"קניתי" את השתיקה שלהם. מה שכן לא זכור לי שהם תמכו במלחמה, אלא פשוט העדיפו לשבת על הגדר עד שיתברר באיזה צד ישיגו יותר הון פוליטי. מאחר והסתבר שמהשתייכות למחנה הרוב הם לא ישיגו שום הון פוליטי, החליטו לעבור לצד השני, שם אולי יגרדו עוד כמה מאות מצביאים.

תוצאה חיובית מאוד מהמלחמה הארורה הזאת, היא גט הכריתות האידיאולוגי שיתנו אחרוני הישראלים השפויים לאידיאולוגיה השמאלניסטית. התייצבות מר"צ לצד הקוראים לכניעה, תאיץ (אני מאוד מקווה...) את התהליך שיעזור לבוחר הישראלי להצתייד במחשבה עצמאית ולא להצביע כעדר. עברו הימים בהם עשרות אלפי ישראלים הגונים שפויים אמרו "אני לא ליכוניק, אז אני מר"צ". הצעדים של שרידי מר"צ ידחפו גם את אחרוני המצביאים השפויים של מר"צ לפינה שממנה ההגיון לא ייתן לשם לשים פתק כזה. חלק גדול מהפונדמנטליסטים של רודפי ה"שלום" ממילא מצביעים שמאלה ממר"צ.

ישן 10-08-2006, 15:40
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
מאותה סיבה שישנם גברים הנשואים לנשים יפות ואיכותיות
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי Leopad שמתחילה ב "תנוח דעתך"

אבל בכל נתפסים על חם עם פרוצה שמנה ומכוערת...

יש אנשים שמה ש"עושה להם את זה" זה המוזריות שבדברים.

ולנסרלה יש לא מעט כאלה - אלו הם הנהנתנים הנוצריים שחיים על קו פריס-ביירות. הם לא יוצאים להפגין כי החיים חשובים להם. כמובן שיש שוני מאוד גדול: שום לבנוני לא מפחד מישראל חזקה או חלשה כשהיא מעבר לגבול, לעומת זאת לנו ברור מהו המחיר של יישות צבאית חזקה מעבר לגבול שלנו. זה אומר שהלבנוני שנגד נסרלה, הוא "חושב אחרת" בעוד הישראלי שבעד נסרלה ("נגד המלחמה..." כמו שאומרים במכבסת המילים) הוא תוקע מקלות בגלגלי ההתגוננות הישראלית נגד אוייב שמאיים הגלוי בהשמדתינו.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Leopad
אני ממש לא מבין את העדר ה"שלום עכשווניקי" הזה, בשביל מה להפגין כשברור שממשלת אולמרט,
כפי שמסתמן, שואפת דווקא למצות תהליך מדיני לשם השגת המטרות.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:18

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר