|
שטרן דיבר על הלוחמים ולא על הנופלים.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "אישית לא יודע איך לאכול את ההצהרה. האלוף שטרן: חלוקת השכול בלתי הוגנת."
פותח האשכול כנראה שגה בהבנת הנקרא.
אני שמעתי את הראיון של תא"ל שטרן אצל רזי ברקאי בגל"צ, וראיתי לנכון להביא כאן את הכתבה באתר של גל"צ:
האלוף שטרן: ההתנדבות לצה"ל הפכה למגזרית
מאת כתבי גלי צה"ל
ראש אגף משאבי אנוש בצה"ל, אלוף אלעזר שטרן, רמז הבוקר כי רמת ההתנדבות לצה"ל הפכה למגזרית.
"אני רואה את הבתים שאני הולך אליהם לביקורי תנחומים", אמר שטרן בראיון לגלי צה"ל, "אני הולך הרבה יותר לקיבוצים וכמעט ולא מגיע לתל-אביב". "צריך לציין את יוצאי ברית המועצות ואתיופיה, שמספרם בקרב משפחות השכול גבוה יותר", הוסיף האלוף שטרן, "בבתים אתיופים, למשל, בבית עלוב גדל בחור איכותי ומוכשר".
שטרן הוסיף בדבריו כי בימים אלה נשקלת האפשרות לפרסם נתונים על פילוח החיילים ביחידות ההתנדבותיות על פי בתי ספר: "יכול להיות נתונים שלא פירסמנו עד עכשיו, נתונים של בתי ספר ויחידות קרביות - אולי כדאי שנפרסם עכשיו. יש דברים שהצבור לא יודע ואנחנו יודעים - מאיזה בתי ספר באים לוחמים ומאיזה בתי ספר יוצאים לקצונה". "אני כהן גדול של צבא העם", סיכם האלוף שטרן.
בתגובה להאשמות אמר ראש עיריית תל-אביב, רון חולדאי, כי הנתונים שמציג שטרן אינם משקפים את המציאות: "תושבי תל-אביב מהווים פחות מ-5% מתושבי מדינת ישראל. אני לא יודע מה המצב בראשון לציון, בבאר שבע או בעיר אחרת. אבל אם בבאר שבע לא היו הרוגים במלחמה הזו, זה אומר שבבאר שבע אין מתגייסים?. אל תמדדו את הנתונים על הגיוס על פי כמות ההרוגים". "אני מרגיש בתל אביב", סיכם חולדאי, "אותה רמת מחוייבות, אותה התגייסות, אותו הלהט כמו שאני מכיר במקום אחר".
יושב ראש וועדת החוץ והביטחון של הכנסת, צחי הנגבי, אמר בתגובה כי יבקש מהאלוף שטרן להציג את הנתונים בפני הוועדה.
דבריו של שטרן בתכנית "מה בוער" עם רזי ברקאי גררו תגובות רבות גם של אזרחים רבים. להלן כמה מהפקסים שנתקבלו במערכת גלי צה"ל, המובאים כלשונם:
"...כיצד לא הוזכרו החרדים? כיצד בחלוקה הגיאוגפית של ההרוגים לא הוזכרו ביתר עילית, בני ברק או אלעד? האם זאת גזירה משמים שהחרדים ישתמטו בכל דרך אפשרית ולכל היותר יתווכו ביננו לבין השמים באמצעות זק"א ואנחנו עוד נשלם להם על זה?. יזהר איילון."
מנגד: "...חללי צה"ל שנפלו במערכה הזאת הם ממושב נעמה, ממושב נהלל, ממושב יערה, ממושב שדה יצחק ממושב גמזו... מכפר ידידיה, מכפר תבור, מבית חנניה... קברים נכרו בקיבוצים עברון, המעפיל, מעברות, מעין ברוך... עד היום ידענו שרוב אזרחי ישראל מתגוררים בירושלים, בראשון לציון ובערים גדולות נוספות, אבל רוב ההלוויות נערכו בישובים ובקיבוצים", נכתב בפקס נוסף.
סוף ציטוט.
בקיצור, שטרן לא טען שחלוקת השכול אינה הוגנת אלא שחלוקת הנטל מצד לוחמים אינה הוגנת מבחינה חברתית ערכית.
אגב, עוד תגובה שהגיע פקס' לגל"צ והוקראה ע"י ברקאי אך משום מה לא הוזכרה בכתבה, בה טען לוחם צה"ל ביחידה קרבית שהוא בוגר בית ספר בתל-אביב ולדבריו הוא נמנה על מעטים ספורים בשכבה שלו שהתגייסו לקרבי, הוא הצדיק למעשה את דברי שטרן שרוב חבריו לא התגייסו לקרבי (אם בכלל התגייסו ולא השתמטו...).
אולם, מה שחורה לי, ובוודאי לעוד רבים, ששטרן -כפי שהוא מצליח לא פעם- בכוונה לא הזכיר את ההתנחלויות, ודיבר רק על הפריפריה והמושבים והקיבוצים. אז אם הוא שכח נזכיר לו את החיילים החללים מהיישובים בהתנחלויות: עופרה, מעלה-מכמש, עלי, קרני-שומרון.
נערך לאחרונה ע"י יוסקה1 בתאריך 16-08-2006 בשעה 14:23.
סיבה: הדגשת הפניית קישור
|