22-08-2006, 11:52
|
 |
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
|
|
חבר מתאריך: 01.01.06
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yuval5454 שמתחילה ב "טוב אז מכיוון שיש פה ה-מ-ו-ן הנפצות על ל"א..."
להלן ראיון וירטואלי שנערך עם המשתמש- מי שירצה יוכל להמשיך לשאול פה באשכול.
- לאיזה חיל שייך לוחמה אלקטרונית?
אז ככה,לוחמה אלקטרונית שייכת לכמה חילות:
ח"א,חיל ירוק(תקשוב) וחיל הים .
כל חיל מתבסס על מערכות אחרות,אורכי הקורס שונים,ולמעשה אין דמיון בין שום ל"א של חיל אחד לאחר.
מבין שלושת החילות הקורס הכי ארוך (כ-7 חודשים) הוא של חיל ירוק (חיל תקשוב),בו מוגדרים המפעילים כ"לוחמי ל"א" ועוברים מסלול שונה בהרבה משאר החילות.
- אילו נתונים צריך כדי להגיע לל"א?
אני אסביר על חיל ירוק מכיוון שמשם אני בא.
ל"א חיל ירוק הוא יחידה מאתרת.
כלומר,אתה צריך להיות בעל פרופיל גבוה (72-97),ולא תהיה לך אפשרות במנילת יחידות שדה לקבל ל"א-חיל ירוק.
כמו שאמרתי היחידה מאתרת אותך בשל נתוניך הגבוהים,בדרך כלל היא תעדיף בוגרי מגמות ריאליות (אך לא תמיד),היחידה עורכת סיווג בטחוני גבוה מאד,מכיוון שאתם נחשפים לדברים מאד מסווגים בצבא.
אני לא אשקר לכם ואגיד לכם שאתם תדעו שאתם מגיעים לל"א-כי אתם לא.
אתם תאותרו ותעשו סיווג בטחוני אבל אף אחד לא יגיד לכם לאן אתם הולכים,היחידה מאפשרת לעצמה לקבוע מתי שתרצה אם לקחת אותכם או לא,בלי שתדעו שבכלל מויינתם אליה.
- יש גם בנות בתפקיד?
כן,בנות חותמות 3 שנים וכן צריכות להיות בעלות פרופיל גבוה כמו שציינתי.
- איזה רובאי זה לוחם ל"א?
03 (לאחר הכשרת הרובאי השלבים הינם מקצועיים)
- מה המסלול שצריך לעשות כדי להגיע לתפקיד? (מיון, גיבוש, ראיון וכו')
ציינתי כבר,כמו כן היחידה ממיינת,אנשים עפים במהלך הקורס בגלל הישגים לא גבוהים .
- יש גם תפקידים תומכי לחימה בל"א?
קורס הל"א הוא קורס מאד מגוון,כולם מוכשרים אותה הכשרה,אך יכולים למצוא את עצמם במקומות שונים במערך הל"א,כדי לדעת מה המקומות תצטרכו להגיע לשם (:
- יש לך איזה סיפור/ קוריוז מעניין בנוגע לשירות שלך?
השירות בל"א הוא מעניין כשלעצמו,באמת שצריך להגיע לשם כדי להבין את זה.
- חותמים קבע? מה המסלולים ההמשכיים?
בנות חותמות קבע,יש אפשרות גם לחתום ולצאת לקצונה
- מה יש לך לומר לסיכום?
אנשים במדינה ואפילו בצבא,לא יודעים על דברים שהיחידה עושה,אנחנו פועלים נון סטופ..
כל היופי ביחידה שלנו שאף אחד לא יודע מה היא עושה,לא שמע עליה,ואנחנו מספקים את הסחורה בשקט..
השירות הוא שירות מאד מאד מאד מגוון ומאד מספק,אנשים עם ראש על הכתפיים שמחפשים שירות מעניין ומגוון,יהנו מכל רגע ביחידה..
יובל, תודה!

|