לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-08-2006, 01:42
  תפוחים תפוחים אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.04
"סופו של אולמרט יהיה כסופה של גולדה"

הורים ששכלו את בניהם בלבנון חברו לחיילי המילואים שמוחים על ניהול המלחמה. לכולם מטרה משותפת: "שהממשלה תתפטר באופן מיידי ורק לאחר מכן תוקם וועדת חקירה". הם ייצאו למסע מחאה שייסתיים בקברה של גולדה מאיר, "מתוך שאיפה שגורלו הפוליטי של אולמרט יהיה כגורלה הפוליטי של גולדה"

רועי מנדל פורסם: 23.08.06, 00:25

התפטרות מיידית של ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל מתפקידם. זו המטרה שלשמה שילבו כוחות מטה מאבק המילואימניקים ונציגי המשפחות השכולות, שטוענים כי מי שהובילו את המלחמה האחרונה בלבנון אחראים למחדליה. אמש (יום ג') הם נפגשו במזכרת בתיה וחתמו על עצומה משותפת.

הם אף יזמו מסע מחאה, שייצא ביום שישי מבית העלמין במזכרת בתיה, שם קבור החייל רפנאל מוסקל , שנהרג בקרב במרון א-ראס, וייסתיים בקברה של ראש הממשלה לשעבר, גולדה מאיר .

אביו של רפנאל, משה מוסקל: "היה לי בן שעשה מסלול של 18 חודשים, ומצד שני הייתה לי אימא שצעדה במצעדי המוות מאות קילומטרים. שניהם היו בני אותו גיל. אם הם היו מסוגלים לצעוד את המסע המפרך הזה כנראה שגם לנו יש כוחות לצאת למאבק".

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/PicServer2/20122005/871471/IMG_1756_wa.jpg]

בתחילת המפגש בין ההורים השכולים לאנשי המילואים קרא מוסקל דברים שכתב בנו לפני חודשיים, כפי שמצא אותם בחפציו האישיים שנמסרו למשפחתו לאחר מותו: "יצא לי לשאול את עצמי הרבה פעמים מה יקרה אם יום אחד גם אני אעלם. האם באמת נפלתי במטרה להגן על המולדת, או שאני בעצם כלי משחק בידיים של פוליטיקאים שדואגים רק לכיסא שלהם".

משה מוסקל אמר: "אני קורא ולפעמים לא מאמין למה שאני קורא. החלטנו שאם שני הצדדים קוראים להתפטרות ראש הממשלה עדיף שנעשה את זה ביחד. אני מעריך שבקרוב כולנו, כולל משפחות החטופים, נאבק יחד". מוסל סיפר עוד: "הטלפונים של אזרחים שרוצים לעזור מכל מקום לא מפסיקים לצלצל. אחרי שרפנאל נפל שלחתי מכתב תמיכה ואזהרה לראש הממשלה לעשות מלחמה עד תום כדי שלא תהיה מלחמה הבאה. אבל הגיע מבחן התוצאה, והבנו שזה כשלון אחד גדול. עכשיו המכתב הופך לעצומה. אך סימלי הדבר שכמו שגולדה הלכה הביתה אולמרט יילך הביתה, אלא שלגולדה נדרשו ארבע שנים, ואנחנו נותנים לאולמרט ארבעה ימים, שלא יבזבז את זמננו".

"ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל - נכשלתם"

בעצומה שעליה חתמו הצדדים נכתב: "אנו חיילי המילואים שחזרו מהמלחמה האחרונה בלבנון, ואנו ההורים שאיבדו את בניהם במערכה זו, קוראים בזאת לראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל - נכשלתם. קחו אחריות. הכאב שגרמתם לנו בכשלונכם הצליח לאחד אותנו, ואנו מצהירים בזאת: לא נרפה ולא נפסיק את מאבקנו עד שהאחראים יקחו אחריות על מעשיהם. לאחר התפטרותכם תוקם וועדת חקירה לבדיקת גורמי הכשל, המחדלים וההתנהלות בחזית ובעורף".

אלפז באלווה, אביו של נדב באלווה , לוחם בסיירת אגוז שנהרג במרון א-ראס הסביר גם הוא: "בני השאיר אחריו צוואה - די למילים התחילו במעשים. וזה בדיוק מה שאנחנו עושים. אין לנו זמן וכוח להיאבק מאבק ארוך. סיכמנו על מאבק משותף שמטרתו אחת – שהממשלה תתפטר באופן מיידי ורק לאחר מכן תוקם וועדת חקירה שתחקור את המחדלים הקשים של החזית והעורף. הקריאה שלנו כהורים שכולים וכשאנשי מילואים מתמשכת אמנם כבר ארבעה ימים, אבל אנחנו רואים הזדהות מאוד גדולה של אזרחים. אני בטוח שהמאבק יניב פירות כמה שיותר מהר".

לדבריו, "המאבק שלנו לא מחליף או מרפה מהשכול הכאב תמיד יהיה וגם אם הממשלה תתפטר הכאב יישאר זהה. זו קריאה ספונטנית מתוך ראייה ותחושה שחייבים לעשות משהו".

"לא נהפוך את המחאה לפוליטית"

ניר הירשמן, דובר אוהל המחאה של המילואימניקים, הוסיף: "יש שתי קבוצות בעלות תוקף מוסרי לקיים מחאה זו. אלו ששכלו את ילדיהם ואלו הנוסעים בנטל המילואים, והם בעלי הסמכות לומר היום את מה שעל ליבם. אם כל אדם יתרום שעתיים מזמנו תהיה כאן מחאה שתהפוך את העולם. לא נהפוך את המחאה הזו לפוליטית, יש אמנם כל הזמן פניות בכיוון, אבל אנחנו לא ניתן שינכסו אותנו למען מטרות פוליטיות כאלו או אחרות. אנו מרגישים שהפעם זה יביא לשינוי".

בכך למעשה נימק הירשמן את התגובה החריפה לה זכו פוליטיקאים שהגיעו לאוהל המחאה, כשהמילואימניקים סילקו אותם מהמקום.

לגבי המסע לקברה של גולדה מאיר אמר הירשמן: "הסמליות מלווה את המסע לכל אורכו, המסע מסתיים בקברה מתוך שאיפה שגורלו הפוליטי של אולמרט יהיה כגורלה הפוליטי של גולדה".

מקור
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3294570,00.html

הערה
הלוואי שהמהלך הציבורי יוצא הדופן והמרגש הזה יצלח.

כמי שפתח את האשכול אני חייב לציין שההשוואה במשתמע בין המגעיל לגולדה עושה לה עוול
גדול, אני לא בקי יותר מידי בביוגרפיה של גולדה אבל אני מניח שהיא לא לקחה שוחד ועולמה
לא כולו ספינים ושקרים, בוגדנות פוליטית ותרגילים עלובים.

נערך לאחרונה ע"י תפוחים בתאריך 23-08-2006 בשעה 01:47.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-08-2006, 01:35
  תפוחים תפוחים אינו מחובר  

תכלס, צאו מהבית לפעילות מחאה ציבורית לפני שיהיה מאוחר מידי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי תפוחים שמתחילה ב ""סופו של אולמרט יהיה כסופה של גולדה""

אולמרט תלמד מגולדה

עצרת מחאה של חיילי המילואים

וההורים השכולים בקריאה לממשלת ישראל להתפטר עקב כשלון המלחמה בלבנון.
העצרת תתקיים סמוך לקברה של גולדה מאיר, ובה נקרא לראש הממשלה:
אל תתיש אותנו, שבענו סבל וממרורים ממעשיך, לך עכשיו
כדי שנוכל לחזור לחיינו, והעם הזה יוכל להתכונן למערכה הבאה.
לגולדה מאיר זה לקח ארבע שנים, אתה תתפטר עכשיו.
יום שישי 25/8/06 בשעה 12:00, הר הרצל בירושלים.
לאחר העצרת נפנה לבית ראש הממשלה לתבוע ממנו את התפטרותו.

לפרטים, התנדבות והצטרפות ניתן גם להתקשר למטה: 08-9340796

מקור

ישן 24-08-2006, 01:38
  תפוחים תפוחים אינו מחובר  

פרטים והרשמה לאירגון הסעות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי תפוחים שמתחילה ב ""סופו של אולמרט יהיה כסופה של גולדה""

שלום רב,

משפחתו של רפנאל מוסקל הי"ד ביקשתני לארגן השתתפות המונית בעצרת המחאה נגד ממשלת ישראל, שתתקיים אי"ה ביום שישי הקרוב.

היא תחל במסע מחאה ממזכרת בתיה, תעבור להר הרצל בי-ם דרך אנדרטאות גבורה
ותסתיים עפ"י ההערכה בשעה 13.30-14.00 במאהל המחאה שבכניסה לגן הוורדים, מול בניין ראה"מ. אנא ראו המצ"ב.

בבקשה תגיבו מיידית-
1. האם תרצו להשתתף?
2. האם תגיעו בכוחות עצמכם?
3. האם למזכרת בתיה או הר הרצל או למאהל המחאה?
4. האם תהיו מעוניינים בהסעה משותפת שתצא בשעה 10.30 מתחנת רכבת ארלוזורוב בת"א להר הרצל ומשם אח"כ למאהל וחזרה לת"א בתום העצרת מול משרד ראה"מ בסביבות14.00- 14.30? אם כן- אז כמה נפשות? .
5. מכיוון שיש אוטובוסים מת"א לירושלים כל 15 דקות, הן מתחנת ארלוזורוב בת"א והן קו 400 מבני ברק, האם תעדיפו אוטובוס להר הרצל שייצא בשעה 11.25 מבנייני האומה בירושלים להר הרצל?

אנא הציעו למכריכם להצטרף אליכם לעצרת חשובה זו והעבירו את הפניה גם לחבריכם.

אנא תשובתכם בהקדם,
בתודה מראש על שיתוה"פ,
קטי כהן
03-5323472

מקור
http://rotter.net/forum/scoops1/7077.shtml

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:13

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר