לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 31-08-2006, 23:19
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
בואו לא נאשים את הטיסים [למרות שיש להם ת"ש טוב יותר]
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "נטש..."

[1] לופי - אתה יודע שיש מקומות שמסוק בשום פנים אינו יכול להכנס אליהם
[2] יצירת עורף לוגיסטי, פתיחת צירי פנוי, איתור שטחי הנחתה וטהור שטחי טיפול רפואי מאובטחים יחסית בצמוד לכח התוקף - היא מטלתם של המפקדים שלנו שעל היבשה. הם כשלו בכך. עשרות צוותי רפואה עמדו בשטח ישראל מובטלים במרחק קילומטרים בודדים מן הפצועים. המצב לא השתנה במשך 4 שבועות ואיש מהמפקדים לא חשב כי משהו לקוי בתכנון הרפואי. קל לבוא ל'זרים הכחולים' בטענות אבל במקרים רבים הם נחתו במקומות בסיכון גבוה מאוד.
[3] ינשוף מרוסק - לא רק שלא יוכל לפנות את הפצועים ההמתינים לו תחת אש אלא לא יוכל לפנות פצועים אחרים בעתיד...
[4] מתסכל, רשלני - אבל לא הם האחראים. לא ניתן לנהל מלחמה על פי תפיסה של פשיטה פלוגתית [פאראמדיק/רופא +2 חובשים הולכים עם כח המתפצל לצוותים רבים ופנוי חרום המתבסס על 'טייס משוגע'].
[5] עצוב לחשוב כמה חיי אדם אבדו בשל ארגון רשלני זה.

נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 31-08-2006 בשעה 23:22.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 30-08-2006, 09:15
צלמית המשתמש של לידור
  לידור לידור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.10.01
האירוע הזה פגע בכל הגדוד באמון בצה"ל
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "וואי. סחה על הדיווח האמיתי מהשטח."

לא סתם המגדי"ם העלו זאת.הם שמעו את הדברים מהחיילים שלהם בשטח שהיו ליד חבריהם הפצועים שזעקו לחילוץ.פצוע ששוכב בשטח 7-8 שעות(והיו גם מקרים של 21 שעות של פצועים שאבדו איברים כמו זה של אח של המ"פ שלי במילואים) ומתחנן וזועק להגיע לבית חולים ולמח"ט אין מספיק אסרטיביות כדי לדרוש באופן חד משמעי עד שהוא מקבל זאת "דרדרים" או "לבנה כבדה" ורק לאחר שעות רבות מאוד לוקחים אותו לישראל במסע אלונקות 4 ק"מ של סיירת גולני-מה בדיוק מצפים מהחייל הפצוע וחבריו לחשוב על צה"ל?לחשוב על עקרון אי-הפקרת פצועים?
כל הקוד האתי,שגם ככה נכתב לדעתי תחת השפעת אלכוהול, שווה לתחת כשבשדה הקרב הדברים הם אחרת.

ישן 30-08-2006, 09:25
  יסעור יסעור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.02.05
אתה מסתכל על הדברים בפרספקטיבה לא נכונה
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי לידור שמתחילה ב "היית בשטח?ראית?שמעת?חוית?"

קודם כל הייתי, ראיתי, חוויתי גם אבדן של חברים אם זה כל כך משנה לך.

שנית אני חוזר ואומר לך שטייסים לא מנהלים את המלחמה מהקוקפיט.
הם מקבלים משימות ומבצעים אותם.

אני לא רוצה להעמיד את עצמי במקומך.
ואני מתאר לעצמי שאם כן הייתי שם בסיטואציה שלך הייתי כועס לפחות כמוך.
זה הדבר הכי טבעי.

כהערת אגב - ותאמין או לא, טייסים רצו לתת לכוחות הקרקע הרבה יותר ממה שאישרו להם.
וגם שם יש תסכול.

הכל עניין של פרספקטיבה.

נערך לאחרונה ע"י יסעור בתאריך 30-08-2006 בשעה 09:32.
ישן 30-08-2006, 10:10
צלמית המשתמש של לידור
  לידור לידור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.10.01
הטייסים וחיל האויר מורמים מעם-
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי יסעור שמתחילה ב "אתה מסתכל על הדברים בפרספקטיבה לא נכונה"

חיים להם בפלאנטה אחרת.לא מתחברים,תרתי משמע-לכוחות בקרקע.
אני יכול להבין את טענותיך שהם רצו יותר ולא נתנו להם.מי לא נתן להם-מפקדי חיל האויר/המטכ"ל/הדרג המדיני?הכל יכול להיות.כשמִפקדת חיל האויר מקבלת בקשה לסיוע אוירי לחילוץ פצועים(להבדיל מסיוע של אש לחילוץ)והיא ביושבה במשרד ממוזג וחוסר יכולת לדעת מה בדיוק קורה בשטח והאם יש מיסוך עשן של התותחנים כמו שצריך כדי להימנע מפגיעה במסוקים גם לאחר בקשת המג"ד או המח"ט בשטח-זה חמור מאוד בעיני.אם טייס שנמצא בשטח יחליט שהוא נכנס לחלץ פצועים תחת אש מבלי שקיבל על כך את אישור מפקדו-ויצליח במשימתו(אם יהרג בטח יקבל צל"ש)האם משהו יכניס אותו לכלא על הפרת פקודה ועל כך שהציל חיים מהצד השני?איפה האומץ שעליו גדלנו?איפה הסיפורים על חילוץ תחת אש?איפה התמונות של טייסו של רוד ארד שנתלה על המסוק בחילוץ מלבנון בזכות טייס מסוק אמיץ שלא חשש לחלץ את עמיתו מהחייל?האם דמם של החירניקים והשריונרים סמוק הרבה פחות?התשובה היא כן.עזר ויצמן קבע זאת ברנטות שמקבלות אלמנות הטייסים לעומת אלמנות שאר הלוחמים.

ישן 31-08-2006, 16:55
  יסעור יסעור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.02.05
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי אליהו ר שמתחילה ב "בלי קשר אם הם פחדנים או לא, נמנעו מלהכנס בצדק או לא"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי אליהו ר
השיטה, לפיה ה"שולט" (נשמע כמו שם של תותח מתנייע) הוא זה שמחליט מה יעשה הטייס שבקצה המבצע של המשימה - נראית לי אידיוטית. אני מעדיף לחשוב שלא הבנתי נכון - אבל אם המפקד בשטח (במקרה זה הטייס, גם הטייס הבודד, המפקד בעצם רק על עצמו) הוא איננו הפוסק העליון, אלא ה"שולט" שבבור המרוחק - ויהיה אלוף וטייס ומה שלא יהיה - פשוט לא נכונה עניינית, שלא לדבר על הפגיעה בעמצאות המחשבתית ובאמון שנותנים לקצינים, לוחמים ומפקדים במהלך משימה.

תקרא לזה תותח מתנייע - השולט כשמו כן הוא, מקבל את כל הנתונים מעבד אותם ביחד עם כל הגורמים הרלוונטים ומוציא תוצאה שהיא ההחלטה מה עושים הלאה.

מכיוון שכל האינפורמציה מתנקזת אליו זה טבעי שמי שיודע הכי הרבה הוא גם זה שמחליט.

קברניט מסוק או טייס קרב יכולים לקחת החלטות בתוך תא השטח המצומצם שלהם.

קרי כשהם מעל מטרה לא להטיל את הפצצות כי הם רואים אזרחים רבים בקירבתה למשל.

דוגמה נוספת היא מסוק שביצע חילוץ של לוחמים שנפגעו ממטענים, וספג אש בזמן ההמתנה על הקרקע, השולט נתן לו הוראה להמריא ולמרות זאת טייס החליט שהוא ממתין עוד קצת ועוד קצת עד שהיה 20 דקות על הקרקע וחזר עם מסוק מחורר.

אולם טייס לא ימריא להזנקה אם לא קיבל הנחייה לכך מהשולט.
ואלו בדיוק המקרים שעליהם האשכול הזה מדבר.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:33

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר