28-08-2006, 13:55
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.01.06
|
|
נפילה מטיס - מה הלאה?
שלום לכולם,
אחרי הכנות מרובות מנטליות ופיסיות ולאחר שבוע ארוך ומתיש בחצרים, סיימתי את גיבוש הטיס האחרון אך לצערי הרב לא עברתי אותו.
המוטיבציה שלי לשרת כלוחם בצה"ל גבוהה מאוד וכך גם כתבתי בשאלון ההעדפות שלי. באותו שאלון אף סימנתי באפשרות "צנחנים/דובדבן" את הספרה 5.
את יום הסיירות אליו זומנתי לא סיימתי וכתוצאה מכך כמובן שלא קיבלתי זימון לאף אחד משלושת הגיבושים שלו- שייטת, מטכ"ל וחובלים.
בגיבוש טייס האחרון, בו נטלתי חלק, הרגשתי שתפקדתי מעל ומעבר והותרתי רושם טוב. תחושתי הייתה טובה מאוד ועל כן גם הופתעתי שלא עברתי בסופו של דבר. כך גם חבריי לכיתה סיפרו לי שגם הופתעו שלא עברתי מאחר וראו שהיה לי גיבוש מצוין. ההסבר שנתן לי המפקד שלי לאחר מכן בשיחה האישית, וההסבר היחיד שנראה לי הגיוני, הוא שככל הנראה השכלול הסופי עם המיונים המוקדמים יותר- הירפ"אות ומיוני צוות אוויר, הוא זה שבסופו של דבר הכשיל אותי, ולא הגיבוש עצמו.
מלבד הידיעה שסיום גיבוש טייס מקנה את הזכות לראיון צנחנים ללא גיבוש, ידוע לי מחבר נוסף שסיים גיבוש טייס ולא עבר, שניתן לקבל זימון לגיבושים כדוגמאת אגוז, מגלן ודובדבן.
בקשר לפרט האחרון- אני לא בטוח, ואשמח אם מישהו כאן בפורום יוכל לענות על זה. מלבד זה, הייתי מעוניין לדעת עוד מספר דברים:
- האם קיים סיכוי כלשהו שבעקבות תפקודי בגיבוש, בהנחה שאכן היה טוב כפי שאני חושב, אקבל זימון לאחת הסיירות האחרות, כגון שלדג או 669?
- האם באופן כללי מדור סיירות משתמש במידע שהגיע לו מהגיבוש או שמבחינתו כל מי שסיים ולא עבר נשאר באותה ה"מדרגה"?
- האם דחיית תאריך הגיוס שלי בעקבות המיונים לטיס- לחודש מרץ 07, תשתנה כעת והתאריך יחזור לנובמבר 06, בהנחה ואכן אתגייס לצנחנים?
תודה לעוזרים.
|