לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-09-2006, 19:45
צלמית המשתמש של Foxtrot1
  Foxtrot1 Foxtrot1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.09.05
שאלה בקשר לפוטושופ

שלום.

יש לי בעיה קטנה כל פעם שאני פותח תצלום בפוטושום ואולי תוכלו לעזור לי.

כעקרון יש את כל הקטע הזה של COLOR MANAGEMENT במערכת ההפעלה. המסך שלי הוא Samsung 172T. ב-COLOR MANAGEMENT (תחת הגדרות המסך) הוא מזמן הגדיר אוטומטית את הסכמה sm172t (שזה נראה לי לגיטימי).

עכשיו לאחר שאני מתקין פוטושופ, כל תמונה שאני פותח הוא מציג לי אותה כהה מדי. אז אני הולך ל-VIEW, בוחר PROOF SETUP, מסמן CUSTOM ואז בוחר באופציה Samsun ICM profile. כל תמונה שאני פותח, אני לוחץ CTRL+Y והבהירות מסתדרת (אני חושב).

עכשיו גיליתי שדרך EDIT -> COLOR SETTINGS אני יכול לקבוע שתמיד, כל תמונה שתפתח תפתח כ-SAMSUNG ICM ולא כ- sRGB XXXXXXX (ד-XXXXXXX מסמל מספרים).

אני חושב אבל שיש כאן בעיה של צבעים. אם למשל אני אעשה AUTO LEVELS או AUTO COLORS? איך אני יודע שהוא עושה את זה כמו שצריך ולא לפי פרופיל שמוגדר לא נכון?

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-09-2006, 09:00
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Foxtrot1 שמתחילה ב "שאלה בקשר לפוטושופ"

הפתרון הטוב ביותר הוא כמובן לכייל את המסך בעזרת כלי שמיועד לזה. אבל אם אין את הכלי, אפשר לעבוד גם "בערך", כלומר להגדיר את ההגדרות שכולם משתמשים בהם וללכת לפי זה.

הכוונה שלי היא - לא להגדיר את הפרופיילים הספציפיים של המסך, אלא sRGB ג'נרי וכללי, גם בחלונות וגם בפוטושופ. בפוטושופ מומלץ להגדיר את Adobe RGB כ-working space (אם אתה מצלם ב-RAWומפתח אותו למשהו אחר ב-Adobe RGB, או שאתה מצלם JPEG ישירות ב-Adobe RGB). בסיום של כל עריכה לעשות Convert to Profule ולבחור sRGB כדי שהתמונה תוצג כמו שצריך בתוכנות שלא יודעות לעבוד עם ניהול צבע (דפדפני אינטרנט, למשל). אחרי העריכה הראשונה או השנייה אפשר להעלות את התמונה לאינטרנט ולצפות בה ממחשב אחר - אם הכל נראה בסדר, אפשר להשאיר את ההגדרות ככה.

ישן 11-09-2006, 19:01
צלמית המשתמש של Foxtrot1
  Foxtrot1 Foxtrot1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.09.05
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Olegis שמתחילה ב "הקטע הוא שכדי שהאחרים יראו את..."

וזה מוביל אותי לשאלה הבאה...

תחת הגדרות התצוגה של WINDOWS, תחת הגדרות כרטיס המסך, יש את ההגדרה של "תיקוני צבע". שם אני יכול לבחור את הפרופיל של המסך שלי Samsung ICM Profile, לבחור פרופיל מרשימת פרופילים (נבהם התקן של sRGB IECXXXXX) או מצב מתקדם. אם אני בוחר את הפרופיל של sRGB למשל, המסך הופך להיות הרבה יותר כהה ובעל CONTRAST. אם אני בוחר SAMSUNG או מצב מתקדם, זה נראה "בסדר" (שוב, "בסדר" זה על סמך מה שכבר התרגלתי).

ומכאן - באיזה פרופיל אני בוחר ב-PHOTOSHOP? הרי תחת-EDIT אפשר להגדיר הגדרות ברירת מחדל של התוכנה, ושם גם את הפרופיל ברירת מחדל.

אני מצטער שאני יורד לקטנות אני פשוט רוצה לבצע התאמה אחת ולתמיד ולעבוד כמו שצריך.

האם להגדיר את המסך כ-sRGB (וכמובן לתקן קצת BRIGHTNESS ו-CONTRAST) וגם את פרופיל פוטושופ להגדיר כ-sRGB?

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:20

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר