11-09-2006, 19:33
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 14.03.06
|
|
עדן, את שוכחת שהצרכים שלך הם לא הצרכים שלו, ואת לא יודעת (נכון? ) מה הם באמת הצרכים שלו.
המחירים ירדו - לא בהכרח, וזה עלול לקחת זמן. בנוגע ללקנות D80 ולא D50 - שוב, תלוי בצרכים. יש אנשים שה-D50 תספק, וכשמדובר על תקציב של 5000 ש"ח (כפי שהוא ציין בפירוש) לא הייתי הולך על D80 (שהמחיר הרשמי שלה עומד על 999$ (מה, דולר אחד זה לא משהו? ], זתומרת בערך4500 ש"ח בחו"ל, בארץ בטח הרבה יותר), כיוון שלא היה נשאר כסף בכלל לציוד נוסף - עדשות, תיקים וציוד היקפי נוסף.
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי BiNbA17
סוני שלך היא P&S, היא מכילה פחות או יותר כל מה שצלם צריך, באיכות הרבה פחות טובה.
|
כל מה שצלם צריך? לא ממש.. צלם צריך מהירות - זה לא קשור לאיכות. צמצם צריך עומק שדה - וגם זה לא איכות. עוד דוגמאות?
P&S לא בהכרח תעשה עבודה פחות טובה, ברוב המקרים. לחלק גדול מהאנשים, היא מספיקה, בייחוד לאור העובדה ש-DSLR זה עסק יקר, וקשה להוציא תוצאות טובות בלי אימון, נסיון והתמדה.
בנוגע לעדשות - מאיפה בדיוק את יודעת שהוא צריך 70-300? זה משגע אותי.. אני לא יכול להמליץ לו כרגע על עדשה, כשהוא בעצמו עדיין לא יודע מה הוא רוצה. תסתכלי על שתי דוגמאות: מצד אחד מתן, שמצלם מקרו ו-וויד, ומצד שני ארנון, שמצלם ציפורים. שניהם הלכו לכיוונים שונים לחלוטין של אורך מוקד - היית יכולה להמליץ להם על עדשות להתחלה?
הייתי אומר, שכל עוד לא יודעים מה מגביל - לא מתקדמים. אם הוא החליט שה-P&S שלו מגבילה אותו, כי ה-ISO שלה דפוק, כי אין לו עומק שדה, ושהוא רוצה בגלל הסיבות האלה לעבור ל-SLR - יופי. אז שיקנה SLR שעונה על הדרישות שלו במסגרת פשרה על התקציב. אח"כ, לדעתי שיקנה את העדשה הכי בסיסית (שבכל זאת היא איכותית, אפילו קצת... ), וכשהיא תגביל אותו - שייתקדם.
עמרי
Equipment: Nikon D50, Nikkor Dx 18-55mm, Nikon SB600, Nikkor 50 mm f/1.8, Tamron 18-250mm Canon PowerShot A95, Tiffen Filter Set, Minolta Dynax i7000, Minolta 28-85 mm, Σ 70-210 mm, and a few more glasses...
|