לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-09-2006, 19:47
  assafy1000 assafy1000 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.06.06
אתה לא מבין נכון...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי itaya שמתחילה ב "האבא נפטר והבן עדיין מיועד לקרבי, איך?!"

למה חבר שלי היה צריך חתימה של אבא שלו אחרי שאמא שלו נהרגה בתאונת דרכים?
ולמה חבר שלי מהיישוב היה צריך חתימה של אבא שלו אחרי שאמא שלו נפטרה גם כן?
יודע מה? בואו נשאל את השאלה-למה בעצם צריך חתימת הורים?
התשובה היא בגלל שחייל ממשפחה שכולה צריך כעקרון להיות יותר זמן בבית ולעזור למשפחה, כי קשה לה יותר ממשפחה לא שכולה. מן הסתם, לדוגמא, משפחה בלי אמא היא משפחה שמתנהלת בקושי רב יותר ממשפחה עם אמא, מסכים איתי?
עכשיו נסביר את המנוח הצבאי של העניין
הצבא נותן ת"ש גבוה לבני משפחות שכולות, בד"כ מינימום 3. עם ת"ש גבוה מהסיבה הזו לא ניתן להיות קרבי. אבל...הצבא מאפשר למשפחה לוותר על הת"ש הזה, ולכן מבקש חתימה של אחד ההורים יחד עם חתימת עו"ד שהיה עד לחתימה, זאת כדי לוודא באמת שהמפשחה מוכנה לוותר על הת"ש הגבוה ועל האפשרות שהבן יהיה רוב השבוע בבית, מבין?
מה ההבדל בין משפחה שהאבא נהרג במלחמה לבין משפחה שהאבא נהרג בתאונת דרכים? הקושי הוא לא אותו קושי? הת"ש שונה בגלל נסיבות ההריגה?

למשל, ראה את הפקודת מטכ"ל הבאה:
ציטוט:

מדדים לקביעת זכאות לאישור שירות קל"ב:
ב. סיבות משפחתיות -
1) אם המצב בבית מחייב את הימצאותו של החייל בבית מספר פעמים בשבוע.
2) אם החייל הוא בן או בת למשפחה שכולה.
3) אם מדובר בחיילת, שהינה בת יחידה להוריה.
4) בהתקיים סיבות אישיות חמורות.

מצוין איפושהו הסיבה?
גםב לי קשר למה שהבאתי עכשיו, תחשוב בהגיון-זה משנה מה מצב המשפחה בגלל נסיבות המוות? תחשוב בהגיון פעם הבאה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 10-09-2006, 20:57
צלמית המשתמש של GrimReaper
  משתמש זכר GrimReaper GrimReaper אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.04.04
למה אתה ממשיך להתעקש על עובדות?
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי assafy1000 שמתחילה ב "הכוונה לשכולה היא מוות בנסיבות לא טבעיות"

משפחה שכולה בעיני מערכת הביטחון היא רק כזו שאחד מבניה נפל בפעילות בטחונית, והוכרה רשמית ככזאת. כמה שתרקוד סביב עצמך לא ישנה את העובדה שמשפחה אשר אחד מבניה נפטר בנסיבות טבעיות/אזרחיות אינה משפחה שכולה או משפחת נפגעי פעולות איבה.
אם החבר שלך היה צריך חתימת וויתור ת"ש זה נבע מסיבות אחרות כגון הורה בודד ו/או בן יחיד או הקלות ת"ש אחרות.

"When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him."
John Kennedy Toole

ישן 11-09-2006, 01:23
  HU99 HU99 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.08.05
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי omerz5 שמתחילה ב "שינסה להגיד"

סליחה איפה הביזיון בדיוק יא חוצפן?!
עם כל הצער שבדבר, ובאמת שלא הייתי מאחל דבר כזה לאף אחד, זו לא סיבה!!
אם באמת המשפחה נהרסה והוא מרגיש שהוא צריך להיות בבית וזה יעזור, אני אבין אם גם לא יגייסו אותו בכלל. בכל זאת ייתכן שהמשפחה במצב נוראי.
אבל אם לא כך הדבר, הביזיון הגדול ביותר ששמעתי בחיים הוא מה שאתה הצעת! לנצל את העובדה שאביו ז"ל נפטר כדי לא להיות קרבי?! "שינסה להגיד שהמשפחה נהרסה"..וואלה יופי!! תתבייש רק על המחשבה הזאת, משהו בקו חשיבה שלך לא בסדר. זה חילול כבוד המת, להשתמש בעובדה שמישהו נפטר למען אינטרסים אישיים אגואיסטים ולשקר!
שוב אני אומר, אם הדבר נכון, וזה אכן פגע בבחור נפשית, או במשפחתו בצורה זו או אחרת, אבין גם אם יבקשו ממנו לשרת חצי שעה בשבוע ושאר הזמן יעבוד ויעזור בבית.
ישן 11-09-2006, 14:38
  HU99 HU99 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.08.05
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי omerz5 שמתחילה ב "במקום לקלל כמו ערס"

חחח, אח שלי זה מילים שבכלל לא נמצאות בלקסיקון של ערסים...
ואם פגעתי במישהו - באמת שאני מתנצל. פשוט כתבתי את זה ישר אחרי קריאת התגובה שלו והייתי מאוד מרוגז.
ובקשר לתגובה שלך - בשביל זה הדגשתי מספר פעמים ואני אומר שוב:
"אם באמת המשפחה נהרסה והוא מרגיש שהוא צריך להיות בבית וזה יעזור, אני אבין אם גם לא יגייסו אותו בכלל. בכל זאת ייתכן שהמשפחה במצב נוראי."
ובקשר לזה שאמו לא רוצה לאבד את בנה באיזה מלחמה, אני מצטער אבל זה לא שייך. האב לא נהרג במלחמה, אז המשפחה לא נחשבת לשכולה.
האם מצבה הנפשי של האם התדרדר בעקבות המקרה - שלא יגייסו אותו לקרבי בשום אופן, וכך יהיה. אבל אם המצב הכלכלי בבית יציב, ומצבה של האם יציב, זה לא יהיה אינטרס של הצבא אם לגייסו לקרבי או לא. שום אם לא רוצה לאבד את בנה בקרב (או בכל סיטואציה אחרת).

נערך לאחרונה ע"י HU99 בתאריך 11-09-2006 בשעה 14:41.
ישן 11-09-2006, 16:20
צלמית המשתמש של GrimReaper
  משתמש זכר GrimReaper GrimReaper אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.04.04
ההבדלה נובעת
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי omerz5 שמתחילה ב "אז אם מות האב לא משנה"

מכך שהמדינה החליטה שלא לחייב צעיר בן 18 להתגייס לשירות קרבי בו יש סיכוי שיהרג, אם במשפחה שלו אדם אחר כבר נהרג בפעילות ביטחונית שכזו.
לעומת זאת, אנשים מתים ונהרגים יום-יום משלל סיבות שלא בשליטת הצבא, ולכן אם אין סיבה אחרת (כלכלית,בקשה מפורשת וכו') אין פטור אוטמטי על יתמות מהורה או אובדן אח בנסיבות אחרות אזרחיות.
אני מבטיח לך שאם יבוטל חוק הגיוס החובה, כל ההקלות יבוטלו, כי במילא זו תהיה בחירה של המתנדב.
עד שזה יקרה, זה לא ריאלי לחייב בחוק משפחה שספגה כבר אובדן צבאי, לסכן עוד בן משפחה בנסיבות דומות.

"When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him."
John Kennedy Toole

ישן 11-09-2006, 14:28
  בטריה בטריה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי itaya שמתחילה ב "האבא נפטר והבן עדיין מיועד לקרבי, איך?!"

בתור אחד שבא ממשפחה חד-הורית ומיועד לקרבי. ככה זה עובד- מי שחס וחלילה נפטר\ה לו האב או האם מוכר כבן למשפחה חד-הורית. המלש"ב מיועד לקרבי כל עוד הנפטר לא נהרג במסגרת שירות צבאי אולי אף ביטחוני וגם אולי כתוצאה מפעולת איבה -פיגוע,קטיושות וכדומה..

עכשיו אפשר לבקש ת"ש ע"ס הבסיס- ההורה היחדי מתקשה לתפקד למשל מחלה. יש צורך בעוד מפרנס והחייל מבקש להיות המפרנס הזה. המצב של המשפחה קשה הכוונה מצב רגשי לדוגמה האמא ממש חוששת על חיי הבן שלה שגם ימות לה.

אם הבן הוא יחיד וכאן הכוונה לילד יחיד כי אחיות נחשבות כמובן אז בלאו הכי ישנו ההכרח לחתימה של הורה אם הוא היחיד או הורים.

הערה חשובה כל מקרה לגופו- בסופו של דבר המשקי"ת ת"ש תשב עם איזה צוות פרט ויחליטו בהתאם לפגישה שלה עם האב או האם והמסמכים שהוצגו. תמיד יש אנשים מקושרים ותמיד יש כאלה שמשחקים את עצמם ולא בצדק מקבלים כל מיני "הטבות" ויש כאלה שהמצב שלהם על הפנים ולא מקבלים כלום. כי מי שקובע מי יקבל ומה יקבל הם אנשים ואנשים מסוגלים לטעות.

נערך לאחרונה ע"י בטריה בתאריך 11-09-2006 בשעה 14:30.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:59

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר