לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-09-2006, 10:51
צלמית המשתמש של Bstar
  Bstar Bstar אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.06.06
עתודה אקדמאית מול מסלול רגיל

היום הלכתי לביקור בתיכון בו למדתי כדי לקחת את התעודת בגרות ולסדר עוד כמה ענינים ..

המנכ"ל של הבית ספר שלנו היה בעתודה אקדמאית ואמר לי שהוא ממש ממליץ על הכיוון הזה...בדיוק מורה שמלמד בבית הספר (שהיה רב סרן בשלדג) נכנס לחדר והיתה לנו מן שיחה על הצבא , עתודה מסלולים במודיעין וטיס ...

המורה להסטוריה הראה לנו (אומדן) על דף ..אם מישהו הולך לעתודה ומקבל מימון מלא של שכר לימוד ומקצוע מהצבא בקבע , ואם מישהו מתגייס לקרבי רגיל , משתחרר ולומד באוניברסיטה מכספו האישי...

יוצא שבכלליות (ממש בכלליות) שמי שהלך למסלול השני(לקרבי ,ואז לימודים על חשבונו) ירוויח בערך 50 אלף שקלים יותר מה שיכל להרוויח במסלול הראשון בשנה ...

זה כמובן למי שמחפש את המניע של הכסף..ולא מתוך עזרה למדינה...

עוד נתון שהעלו שמה ...שלצבא ממש חסר אנשי טכנולוגיה(זה באמת נכון?) ואם אתה יכול אז עדיף שתלך למסלול טכנולוגי (תלפיות , מודיעין , עתודה) מאשר קרבי (לקרבי יש על כל מקום 5 מתמודדים , האם גם זה נכון?)

ובכלל מה אתם חושבים על כל הענין הזה , האם הכסף זה אמור להיות מניע כל כך גדול ? והאם זה באמת הולך ככה ? מי שהולך לעתודה צריך ללמוד 3 שנים , ואז לשרת 3 שנים סדיר ואז להחזיר לצבא עוד 3 שנים ? זה יוצא כאילו הוא 9 שנים בצבא בגלל שהוא למד 3 ?

איך זה הולך בכלל ...אני ממש אשמח למידע בנושא...ואם עכשיו אחרי שהתקבלתי לקורס טיס אני יכול ללכת למסלול עתודה , כי התשובה שקיבלתי מהם היתה - לא ...

תודה לכולם!
ינואר 07 .

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-09-2006, 11:03
צלמית המשתמש של נור
  נור נור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.06.04
הווו מצאת מי שיענה לך :-)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Bstar שמתחילה ב "עתודה אקדמאית מול מסלול רגיל"

בוא נתחיל מזה שלמסלול העתודה יש המון המון מתנגדים, גם בקרב עתודאים בעבר ובהווה.
הצבא מפציץי במילים יפות כמו "שיבוץ במקצוע" וכו', כשבתכלס אתה יכול למצוא הרבה מאוד עתודאים שסיימו תואר במקצוע שלהם (נניח הנדסת חשמל, לצורך העניין), ומצאו את עצמם עורכים מצגות בפוואר פוינט.
ככה שלגבי שיבוץ במקצוע איכותי - ממש אין מה לסמוך על הצבא בעניין הזה.
הסיבה לכך היא שלפעמים הצבא לא ממש צריך את העתודאים בתפקידים הספציפיים שהם למדו, והוא פשוט "ממציא" להם תפקידים ושיבוצים, כשבתכלס הם ריקים מתוכן.

דבר שני, אין מימון מלא. תשכח מזה. חוץ מתוכניות הצטיינות שמתקבלים אליהם ממש מעטי מעט (ביחס לכלל העתודונים), הצבא "מממן" גג באזור ה-80 אחוז משכר הלימוד. למה כתבתי במרכאות אתה שואל? כיוון שכל סמסטר הצבא מפקיד לך בחשבון הבנק סכום שהוא בערך 4250 שקלים (אם אני לא טועה זה משתנה קצת מתפקיד לתפקיד), שאיתו אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה. גם לאכול פלאפל עד זוב דם. הצבא נותן לך כסף ואומר שתעשה איתו משבאלך. ככה שזה לא בדיוק מימון.

לגבי השירות - העתודאי לא צריך "להחזיר" על זה שהוא למד 3 שנים. מבחינת הצבא, הוא השקיע בכוח אדם איכותי, והוא רוצה אותו בשירותו כמה שיותר.
לגבי השכר - את הכסף האמיתי מתחילים לראות רק בקבע, וגם זה לא בהתחלה. בסדיר העתודאי מקבל משכורת כמו של כל קצין רגיל אחר (משו באזור ה-700 שקל לחודש), ורק בקבע, ועם ההתקדמות בדרגות, המשכורת מתחילה לעלות ומתחילים לראות מספרים ארבע ספרתיים יפים.

ככה שבתכלס, עתודה זה לא הדבר הכי יוקרתי בעולם, ממש לא התחמקות משירות, וממש לא עבודה פשוטה וקלה.
לכל מסלול יש את היתרונות והחסרונות שלו. שירות בקרבי חוסך לך את תקופת השהייה בצבא. אתה בא ל-3 שנים והולך. העתודאי, במידה והוא מסיים ללמוד והכל בסדר, נתקע ללפחות עוד 3 שנים בצבא, בלי להחשיב את הקבע, ובכלל, אני לא כל כך בטוח שמשתלם להיות בעתודה בלי לשרת בקבע, שכן רק אז התנאים מתחילים להשתפר.

בכל מקרה, הדבר הכי חשוב - אין מה ללכת לעתודה אם אתה לא אוהב או לא מרוצה מהבחירה שבחרת ללמוד. אחרת הכל אבוד מראש.
ישן 28-09-2006, 11:14
  StrAtoS StrAtoS אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.03.03
תיקונים
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי נור שמתחילה ב "הווו מצאת מי שיענה לך :-)"

"דבר שני, אין מימון מלא. תשכח מזה. חוץ מתוכניות הצטיינות שמתקבלים אליהם ממש מעטי מעט (ביחס לכלל העתודונים), הצבא "מממן" גג באזור ה-80 אחוז משכר הלימוד. למה כתבתי במרכאות אתה שואל? כיוון שכל סמסטר הצבא מפקיד לך בחשבון הבנק סכום שהוא בערך 4250 שקלים (אם אני לא טועה זה משתנה קצת מתפקיד לתפקיד), שאיתו אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה. גם לאכול פלאפל עד זוב דם. הצבא נותן לך כסף ואומר שתעשה איתו משבאלך. ככה שזה לא בדיוק מימון."

סכ"ר לימוד הוא 9200 ש"ח מימון זה בערך 4200 פעמיים בשנה , לכן זה מכסה לא רע דווקה..
אני יודע שברפאוה המימון הוא לא מספיק , אבל לרוק הוא כן מספיק...
ואם אתה בעתידים אז אתה מקבל עוד 625 ש"ח או 1250 ש"ח בהתאם למצב הכלכלי של המשפחה.

עכשיו זה נוח שאתה יכול לעשות מה שאתה רוצה אם הכסף הזה , אבל זה לא משנה , זה אל האחרויותך לשלם על הלימודים.
אם מהכסף הזה הלכת לשתות וודקה כל יום ואז תשלם שכר לימוד מכסף אחר , זה אותו דבר כמו שתשלם שכר לימוד מהכסף של המימון ותלך לשתות וודקה מכסף אחר.
הנקודה שלי שזה לא משנה בשביל מה נותנים לך את הכסף , אתה גם ככה חייב לשלם שכר לימוד והכסף הזה הולך...

ישן 28-09-2006, 16:08
  לוגיין לוגיין אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.09.06
הכל תלוי בעניין
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Bstar שמתחילה ב "עתודה אקדמאית מול מסלול רגיל"

גם הצבא וגם העתודה ידפקו לך אם זה לא משהו שרצית ללמוד,אני לדוגמה רציתי להתקבל לעתודה וביקשתי מסלולים מאוד איכותיים.הציון שלי היה טוב,אבל לא מספיק טוב וקיבלתי הצעה של ללמוד הנדסה כימית או מערכות מידע וכו' במקום מה שרציתי (ביוטכנולוגיה ורפואה). העדפתי לוותר על התהליך ולשרת שלוש שנים.

דבר מגביל בעתודה זה שהצבא יכול "לכפות" עליך מקצוע,יש מגוון רחב של מקצועות אבל למקצועות הנחשקים והיוקרתיים נותנים ממש מעט מקומות ויש מצב (שכמוני) ינסו לנתב אותך למקצוע שלא מתאים לך אבל מתאים מאוד לצבא (תכנאי מחשבים או הנדסה כימית מאוד פופולאריים ממה שהבנתי). אם המקצועות שהצבא יכול לתת לך יתאימו לך אז לך על זה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:57

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר