לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-09-2006, 22:24
  eGod eGod אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
אלי מויאל: מבחינת הממשלה אנחנו מדמיינים

אלי מויאל: "מבחינת הממשלה אנחנו מדמיינים"

אחרי רקטה נוספת שגרמה לפצועים בשדרות, אומר ראש העירייה בציניות: "לנו אין בכלל קסאמים". תושבת העיר במכתב לראשי המדינה: "הרשו לי להזמין אתכם בתקופת הימים הנוראים האלה לחשבון נפש נוקב" טובה דדון פורסם: 30.09.06, 21:56

תושבי שדרות ופרנסי העירייה מביעים ייאוש נוכח ירי הרקטות הנמשך ותגובת המדינה לטענותיהם. דבריו של אהוד אולמרט השבוע על כך שמדובר ב"התבכיינות" ורקטת הקסאם שפגעה הערב (שבת) באחד הבתים בעיר וגרמה לפציעתם של שני תושבים, רק הוסיפו לתחושה הקשה בעיר הדרומית.

מלבד שני התושבים שנפצעו קל מפגיעות רסיסים, טופלו במקום נפילת הרקטה עוד שבעה נפגעי חרדה. ראש העירייה, אלי מויאל, שהשמיע השבוע טענות קשות בעקבות הדיון בישיבת הממשלה על הטיפול בקסאמים, אמר ל-ynet בציניות: "לנו אין קאסמים בכלל. אנחנו מדחיקים הכל ומבחינת הממשלה אנחנו מדמיינים".

מעיריית שדרות נמסר לאחר הירי כי "בעקבות נפילת הקסאם הערב, גוזרים על עצמם ראש העירייה אלי מויאל, והנהלת העירייה, שלא להגיב על חומרת הפגיעה ועל נפילת הטיל, ומשאירים זאת לראש הממשלה ולשר הביטחון, הטוענים כי ירי הקסאם מוביל להתבייכנות".

"אצלנו ה'ימים נוראים' במשך שש השנים האחרונות"

יעל טיירי, תושבת העיר אשר בשנה האחרונה הייתה בין שובתי הרעב באוהל המחאה מול ביתו של שר הביטחון עמיר פרץ בשדרות, החליטה בסוף השבוע לפנות במכתב פומבי אל ראשי המדינה ולספר על מצוקת המקומיים.

"במשך שש השנים האחרונות כל הימים שלנו נוראיים, אבל הרשו לי להזמין אתכם בתקופת הימים הנוראים האלה לחשבון נפש נוקב שאני עושה בכל לילה לפני עלותי לישון. האם אני מעניקה לילדיי ביטחון עצמי מינימלי? האם שמרתי על ילדיי כאשר אפשרתי להם להמתין לאוטובוס בתחנה לא ממוגנת וכשנשמעה כריזת 'צבע אדום', שמעתי את צעקותיהם ולא יכולתי לעזור להם? האם שמרתי על ילדי בן ה-7 שביקש לא ללכת לכיתה א' ביום הראשון ללימודים כי אזעקת הבוקר לא נשמעה באותו יום והוא חשש כי זו תתפוס אותו בדרך בה לא יהיה מוגן? המצב בביתי אינו שונה משאר בתי האב בשדרות.

"תסתכלו לנו בעיניים ותצהירו כי עשיתם הכל למען ילדי שדרות, אימרו לנו שעשיתם הכל כדי להעניק לנו ביטחון, שהמיגון הוא התשובה לביטחון התושבים. ואיך בדיוק ממגנים רחובות? כי התקציבים הם התשובה לקאסמים. ואם כל מה שעשיתם עד היום לא נתן פתרון, אולי לאחר שתעשו חשבון נפש עם עצמכם תמצאו אפיקים אחרים שיתנו את המענה הנכון לבעיית הקאסמים?".

"מעולם לא התבכיינו", מבהירה טיירי במכתבה. "הגבנו למצב, לפצועים, להרוגים ולנפגעי החרדה הרבים ולחרדת העיר כולה. אז לזה קוראים בכיינות? החלטנו להודיע כי בעיר אין קאסמים, אין הפגזות, אין פצועים ואין חרדות. שראש הממשלה יגיב לנעשה פה. לנו אין מה לומר יותר".

גם יושב ראש מטה המאבק לביטחון בשדרות, אלון דוידי, קרא הערב לראש הממשלה ולשר הביטחון, ערב יום הכיפורים, לחשבון נפש אישי ולאומי בעקבות מה שהוא מגדיר "היחס וההפקרה הביטחונית המתמשכת בכלפי העיר שדרות וסביבתה ואי-נקיטת פעילות כנגד ירי הקסאמם. הוועד קורא לפעולה ברחבה ברצועה".
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:05

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר