לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-09-2006, 20:08
  משתמש זכר juda juda אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.10.01
הוחזרו החטופים מלבנון? קצין בכיר- "יש לצאת מלבנון, השגנו את המטרה שלנו"

תקראו טוב טוב את הידיעה הזו ותלמדו עד כמה לא למדנו כלום מאז הבריחה החפוזה מלבנון, וכל ההתנהלות אחריה (ושוב נצטרך לחזור על ה"אמרנו לכם" הרגיל) -

יממה לאחר הדיווח בעיתון הלבנוני "א-נהאר", לפיו יציאת כוחות צה"ל מלבנון צפויה בימים הקרובים, התבטא גם קצין בכיר בצה"ל בנושא. הקצין סיפר כי הערב יוגשו לשר הביטחון, עמיר פרץ, ולראש הממשלה, אהוד אולמרט, תוכניות הנסיגה, והם יידרשו להגיע לכדי החלטה. "דיללנו כוחות בימים האחרונים", אמר הקצין. "הגיוני שנצא מלבנון לפני ערב יום כיפור".

הקצין הוסיף והבהיר כי בידי צה"ל כבר נמצאת תוכנית סופית ליציאה מלבנון ולהיערכות על הקו הכחול. "הדרג המדיני התכוון לנסות להשפיע על יוניפי"ל וצבא לבנון להפעיל אש נגד חיזבאללה ולפזר הפגנות על הגדר", אמר. "ברגע שהם 'מרחו' אותנו, הגענו למסקנה שכל שיחה נוספת בעניין הזה מיותרת, ויש לצאת החוצה. אנחנו את המטרה שלנו השגנו".

הקצין הבכיר אמר כי נטילת האחריות של צבא לבנון על השטח בדרום, שלא התנהלה לשביעות רצונם של קציני פיקוד הצפון, לא תשפיע על רמת הביטחון בצד הישראלי. "הם לא רוצים להצהיר פומבית מה הם יעשו במדויק, ויש הבנה לכך בצד הישראלי", אמר. "המטרה העיקרית היתה שלבנון, כמדינה, תיקח אחריות על הנעשה בדרום שטחה, ובכל מה שקשור לאזור הצמוד לגדר.

"הבהרנו להם היטב מה יקרה אם יתרחש משהו בניגוד להסכם, ואם תותקף ישראל, והם הבינו טוב מאוד מה יקרה ללבנון כמדינה", הוסיף הקצין. "זה יהיה שונה מבעבר, כי כעת אנו מתדיינים מול מדינה, וכעת נמצא צבא אמיתי בדרום לבנון. בשורה התחתונה, יש דינמיקה מעולה בין הצוותים ששוחחו עד כה".

הקצין נדרש להתייחס לשאלת עיתוי יציאת הכוחות מלבנון. "כולם מסכימים שצריך לצאת מלבנון כמה שיותר מהר", אמר. "יש דרך לעשות זאת. הערב יוצגו הדברים בפני שר הביטחון וראש הממשלה, והם יקבלו החלטה. דיללנו את הכוחות בימים האחרונים, ולכן מתקבל על הדעת והגיוני שנעשה זאת לפני ערב יום כיפור. זה אפשרי, אבל זה לא בידינו, אלא בידי הדרג המדיני".

NRG

האם הזיכרון שלי מטעה אותי, או שמא המטרה הראשונית של המלחמה היתה החזרת החטופים?
האם שוב הפקרנו את שבויינו?
האם בעוד 20 שנה יערכו לחטופים טקס ציון, כמו שעורכים בימים אלה לרון ארד?

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:13

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר