30-09-2006, 17:06
|
|
|
|
חבר מתאריך: 13.12.01
|
|
|
גם כשאומרים לך בוקר טוב את מתנפלת ככה ?
ואומרת : מה טוב, איזה טוב ? המצב טוב ? איפה בוקר טוב ? למה למישהו טוב ?
כנראה מגיעה לך התנצלות כי חשבתי שאת קצת יותר אינטיליגנטית מאשר להכניס אותי לפינות ילדותיות.
אבל אם ככה אז אין בעיה, אדבר בשפה שלך, את תמיד מוזמנת להראות לי שטעיתי ולסיים את הויכוח המכוער הזה.
אבל קורבן פיגוע פטור מלבקש סליחה, באמת מגיעה לו התנצלות בלבד, הוא קורבן חף מפשע ששילם בפגיעה גופנית. הוא נפגע על ידי טרוריסט רצחני ומנובל שעושה שימוש בכח על מנת לנסות להעביר איזשהו מסר. הצורה הזו פסולה, מכוערת, אסור לפגוע בצורה כזו בחפים מפשע, אסור לבצע פיגועים, לא כנגד אזרחים ולא כנגד חיילים. זהו פשע שצריך לשלם עליו בעונש החמור ביותר שניתן להעלות על הדעת. המפגע עצמו ושולחיו צריכים להענש.
ואם בשלב מאוחר יותר יוחלט לשחרר את המפגע הזה או שולחיו, מסיבה זו או אחרת, זה רק כי אנחנו חיים במציאות מטורפת עם חוקים מטורפים, ולפעמים קלפי המיקוח שלנו בכל מיני עסקאות אינם הגיוניים כל כך, זה בגלל שהעסקאות המוזרות שאנחנו עושים אינן הגיוניות כל כך - זה לא פרס למפגע, וזה לא מתן לגיטימציה לפיגועים חס וחלילה ,זה הכל בגלל שאין לנו ברירה, אנחנו נרדפים, מכל הכיוונים, ואנחנו צריכים לדעת לנווט את הסירה שלנו בתוך ים סוער ומלא כרישים, ואפילו הדולפינים מסתבר שהם טורפים לפעמים בים הזה.
וכשאני אומר כולם צריכים לבקש מכולם סליחה, הפטור מובנה בתוך האמירה.
מי שפטור יודע את זה, ויודע גם שאינני מתכוון אליו.
אני מדבר על הכלל, והכלל הזה צריך לרצות להתפייס, ואין פה פחיתות כבוד מאף אחד, ואין פה השפלה של אף אחד באמירה הזו.
זו אמירה פייסנית ולא מתרפסת, אם כולם יבקשו מכולם סליחה, אולי יגמרו הסיבות לבקש סליחה בעתיד.
אז דנה יקירתי, תניחי את החרב, לפחות כשאת מדברת איתי. אני אינני האויב שלך. ואם את חושבת ככה אז מצבך קשה. אולי אני מחזיק דעות שונות משלך, אולי אני משתמש בדימויים אחרים משלך, ואולי אני גם נמצא במקום אחר משלך. יש לנו לצערי מספיק אויבים להלחלם בהם, ובסוף נמצא את הדרך להכניע את כולם, ועם השאר להגיע להגדרת חיים משותפת.
אז הנה, קיבלת את הגינוי שלי לטרור, וקיבלת את הרצון האמיתי שלי בפיוס הדדי. וזה לא משנה מי יגיד סליחה ראשון, מה שמשנה זה שאת באמת צריכה לרצות להפסיק לשנוא בהנחה שבאמת יפסיקו לשנוא אותך.
|