21-10-2006, 23:32
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 35,433
|
|
השאלה הנכונה היא האם יש "פרגית"
בעברית תקנית פרגית היא עוף צעיר. אבל לפני שנים אחדות, עבר העוף, שלא נחשב כבשר נפלא, "שידרוג" וגאון שיווקי באיזו מסעדה המציא את המונח "פרגית" ומאז כל עם ישראל קונה עוף, קורא לו "פרגית" ומרגיש על הכיפק.
העובדה היא שנתחי עוף למינהם, לא כל כך מתאימים לצליה על אש כי זה בשר פחות שמן ועסיסי מאשר אלה של בקר וכבשים. (לכן רק עוף בגריל יכול להיות טעים, כי עליו משאירים את העור שבו מרוכז חלק מהשמומן של העוף, ומאפשר צליה סבירה).
_____________________________________
|