לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-10-2006, 14:40
  thekrutest thekrutest אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.05
שלח הודעה דרך ICQ אל thekrutest
שאלה דמוית SLR ורפלקס אמיתית- מה ההבדל?

מהתעניינות חובבנית והתעמקות בנושא צילום, הגעתי לקושיה שמטרידה את מנוחתי.

כל ספר צילום רציני שקראתי מתחיל ביסודות, היינו, תורת האור, פיזיקה, אורכי מוקד וכו'.

למדתי, אם כן, שעדשות של 50 מ"מ ופחות נחשבות לעדשות רחבות, בעלי שדה ראיה רחב מראיית העין האנושית.
עדשות 55 מ"מ הן שוות ערך לשדה ראיה של עין אנושית, וכל מה ש- 85 מ"מ ומעלה נחשב לטלפוטו, כלומר "זום".
כל המספרים נכונים, כמובן, כאשר האוביקט מוקרן על "חיישן", או סרט צילום 35 מ"מ (כלומר, כפי שמקובל לחשב...)

ברשותי מצלמת "סופר זום" של פוג'י, דגם S5500.
העדשה הקבועה שלה בעלת אורך מוקד 37-370 מ"מ, כלומר, זום X10.
בעזרת עדשה שכזו אני מקבל הן מקרו נאה, אבל בעיקר טלפוטו שאפשר להתקנא בו (370 מ"מ).

במצלמות רפלקס קיימת האפשרות להחליף עדשות.
כדי לקבל ביצועים אופטיים דומים לפוג'י שלי, על המצלמה צריכה להיות מורכבת עדשת מקרו, או עדשה סטנדרטית שבאה בקיט (18-55 מ"מ). אבל כדי לקבל טלפוטו עלי לרכוש עדשה נוספת 28-300 מ"מ (שזה עדיין לא 370 מ"מ כמו בפוג'י), או להשקיע בעדשת טלפוטו "נורמלית"- 80- 400 מ"מ, או 135- 400 מ"מ.

לשאלתי: ההבדל בין שני המקרים ברור: הפוג'י והסופר - זום הדומות לה עולות 2000 שקל.
המצלמות המקצועיות יותר עולות הרבה יותר (גוף), ובנוסף, הצלם צריך לרכוש עדשות יקרות באלפי שקלים.

מדוע, אם כן, ההבדל האסטרונומי במחיר, אם לכאורה, אמורה להתקבל אותה תוצאת צילום מבחינה אופטית? (יותר נכון, מה לא הבנתי נכונה? ).

לסיום, כמה תמונות מהמצלמה שלי:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.fresh.co.il/scripts/exif.php?file=2006/10/06/39212909.jpg]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.fresh.co.il/scripts/exif.php?file=2006/10/06/23662642.jpg]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.fresh.co.il/scripts/exif.php?file=2006/10/06/47883609.jpg]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.fresh.co.il/scripts/exif.php?file=2006/10/06/41353703.jpg]
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-10-2006, 16:43

תודה על ההתייחסות.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי SilverCivic שמתחילה ב "אני חייב לציין 2 דברים : 1...."

ציטוט:

יש לך טעות. עדשת 300 מ"מ תתן לך טווח ברפלקסית של לא פחות מ450 מ"מ (כפול 1.5) ,
היות וזאת לא מצלמת סרט 35 מ"מ והחיישן יותר קטן.

אתה צודק בקשר לזה, אבל עדיין, רשמתי סיפור ארוך, ולא ברור כ"כ מה אני שואל, אז אני אחדד:

מדוע מצלמה עם עדשה מובנית 37-370 מ"מ (בהמרה ל- 35מ"מ, כמובן) כמו בפוג'י עולה פחות מ- 2000 שקל, ואילו רק עדשה 55-200 מ"מ עולה $200.
האם זה בגלל שהעוצמית יותר גדולה, ונכנס יותר אור?
האם בגלל יכולות הפוקוס הידני?
או שמא יש סיבה אחרת, והיא הסיבה העיקרית?

האם יהיה הבדל בין שני צילומים של אותו עצם, באותם תנאים, באותן הגדרות במצלמה (ISO, צמצם, תריס, איזון לובן וכו' וכו') ובאותו אורך מוקד (חשוב מאוד!) בתנאי שהעצם צולם במצלמה עם עדשה מובנית (דמיות SLR או Point and Shoot- לא משנה, כל עוד התנאים האופטיים מתקיימים), או במצלמת רפלקס עם כל המגהפיקסלים ועדשת הטלה ?
ישן 06-10-2006, 16:34
צלמית המשתמש של noam906
  noam906 noam906 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.09.05
שלח הודעה דרך MSN אל noam906
ניסיון לתשובה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי thekrutest שמתחילה ב "דמוית SLR ורפלקס אמיתית- מה ההבדל?"

כל פעם מגיע מישהו אחר, ושואל בתמיהה למה שלושת רבעי מהפורום קונה ציוד יקר פי 3 מאשר מצלמות יחסית קומפקטיות, בעלות זום ענק, לא צריך בשבילהן הרבה ציוד נלווה - ומקבלים תוצאות דומות.

יש לי כמה טיעונים למה DSLR ולא רק דמוי.

דבר ראשון, היתרון המוחץ של DSLR הוא החלפת עדשות. עדשה קבועה אחת היא הגבלה ענקית. לאחר כמה חודשים של צילום אתה יכול לקלות שאתה מאוד אוהב אורכי מוקד קצרים מאוד, עד כדי עיוות של צורות או שתגלה כי מאוד כיף לצלם את השכנה שגרה 100 מ' ממולך, ואתה צריך אורך מוקד גדול, או שפתאום נראה לך מאוד מעניין לצלם חרקים מקרוב.
כאן הקטע של החלפת עדשות משמעותי. נכון שזוהי מעין הגבלה של להחליף עדשות בכל פעם, אבל רק כך אתה יכול להנות מכל העולמות. תקנה 5 עדשות, כל אחת לייעוד שונה. אמנם זה יקר, אבל זה בהחלט יותר מספק מההגבלות של דמוי.

יש עוד כמה טיעונים - מהירות התגובה של המצלמה, המאסיביות (כן, כן. הרוב לא אוהבים מצלמה שנעלמת כשמחזיקים אותה), טבעות הזום והפוקוס במקום הכפתורים, החיסכון בבטריות, אפשרות להוסיף ציוד נלווה (פלאש חיצוני, גריפ, פילטרים וכו'), עינית אופטית (יתרון אדיר. על שלא עברתי ל-DSLR, לא ידעתי עד כמה שזה חסר לי), חיישן הרבה יותר גדול ועוד. תחשוב על כך שאפילו אם תרצה להשתדרג בגוף, העדשות עדיין יתאימו לגוף החדש (באותה חברה, כמובן)

לסיכום - נכון שאתה מקבל את אותם אורכי מוקד (וגם לא בדיוק, כן?), אבל אתה מסתכל על פאה אחת של הקוביה, בעוד אני מסתכל על הקובייה כולה. DSLR פותח לך אפשרויות אדירות להתפתח.

וד"א - התמונות שלך מעולות. פשוט מצויינות. אני לא זוכר, כאשר אני צילמתי ב-S5500 המשפחתית, שהגעתי למאקרו טוב כ"כ ועומד שדה כ"כ רדוד. כל הכבוד!

ולזה שמעליי - יותר הגיוני שאתה אוהב את הצליל של המראה, ולא של הסגר

נעם.

ישן 06-10-2006, 17:00

תודה noam906, ירדת לסוף דעתי.
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי noam906 שמתחילה ב "ניסיון לתשובה."

אין ספק ביתרונות ה- SLR על הדמויות. את כל הדברים שציינת אני מרגיש כחיסרון ב- S5500 שלי (שלא לדבר על זה שזו מצלמה ברמה מאוד נמוכה מבחינת ביצועים גם בקטגוריה שלה- אין מה להשוות עם מהירות המעבד של קנון IS S2, למשל).

מדוע, אם כן, מחיר מצלמה עם עדשה קבועה 37-370 מ"מ זהה למחיר עדשה בלבד באורכי מוקד דומים?
האם זה בגלל שזה ציוד מקצועי, וטבעת פוקוס?
האם התמונות יצאו יותר טובות, או רק יהיה יותר נוח לעבוד עם המצלמה?

עם ה- S5500 אני מצלם כ- 400 תמונות עם 4 סוללות AA טעונות, ושימוש ב- LCD. עם פלאש הכמות יכולה לרדת לחצי מזה.
לדאבוני אין לי, ומעולם לא השתמשתי ב- SLR אמיתית. רשמת על חיסכון בסוללות? למה הכוונה?
ישן 06-10-2006, 18:13
צלמית המשתמש של noam906
  noam906 noam906 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.09.05
שלח הודעה דרך MSN אל noam906
שמח שעזרתי
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי thekrutest שמתחילה ב "תודה noam906, ירדת לסוף דעתי."

העדשה במצלמה היא בעצם נפח המחיר - הזכוכיות, האלמנטים הנעים, מנגנון הפוקוס ועוד. זהו דבר יקר, ולכן המחיר גבוהה. לכן, לדוגמה, סיגמה 10-20 עולה כמו ה-D50.

בקשר לתוצאות - התוצאות יהיו יותר איכותיות. דבל ראשון - יש לך שליטה הרבה יותר גדולה על טווח הצמצם. הרבה יותר קל להשיג תמונה חדה עקב מהירויות התריס הגבוהות, וכן חשיפה מאוד ארוכה עקב מפתח הצמצם שנראה הזוי - F32.

בקשר לחיסכון בסוללות - כמו שנאמר מעליי, החיסכון בסוללות נובע מההבדל בשימוש במסך. בדמוי SLR המסך (או העינית, גם ככה היא דיגיטלית) עובדים כל הזמן. החיישן פתוח כל עוד המצלמה פתוחה ולמעשה מצלם המון תמונות שאתה רואה אותן כתנועה רצופה (הוא לא מספיק מהיר כדי להראות לך תנועה חלקה, אבל זה השאיפה).
ב-DSLR החיישן עובד רק בזמן החשיפה, ולכן האנרגיה שהוא צורך בשבוע לעומת חיישן של קומפקטית עצום.

כמובן שגם המצלמה מודדת אור הרבה פעמים, מציגה את הנתנונים על מסך עזר וגם בתחתית העינית, אבל אין זה משתווה לתצוגה ארוכה על מסך עם 1.8 מיליון פיקסלים.

ובקשר לשאלה ששאלת קודם על צילום בתנאים זהים בקומפטית וברפלקסית - אני לא סגור על כך, אבל לפי דעתי החיישן הגדול גוקם לכך שכמות האור תהיה שווה, רק בזמן חשיפה קטן יותר מקומפקטית. צריך לבדוק את זה

ד"א, כשאני צילמתי ב-S5500, כבר מההתחלה התרגלתי לצלם בעינית ובמקרים חריגים מאוד במסך. ככה גם לא היה לי קשה כלל להתרגל לעובדה שהעינית היא האופציה היחידה במצלמה החדשה.

נעם.

ישן 06-10-2006, 17:31
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי thekrutest שמתחילה ב "דמוית SLR ורפלקס אמיתית- מה ההבדל?"

העדשה עצמה והפיתוח שלה עולים יותר מאשר מצלמת דמויי, בגלל השימוש בחומרים יקרים יותר, זכוכיות זה דבר יקר,שלא לדבר על מינרלים, הדיוק שם חייב להיות גבוהה ולכן גם עיבוד החלקים.
בחלק מהעדשות יש מנועים, חלקים חשמליים והגוף שלהן עשוי מכל מיני מתכות שהן לא הפלסטיק ממנו עשוייה הדמוי.
כמון שגם הביקוש והמיתוג של המוצר מביא להבדל מחיר, אבל זה כבר קשור לכלכלה, לייצר 10,000 חתיכות מוזיל משמעותית עלות ייצור מול מוצר ממנו אתה מייצר רק 1000 חתיכות,ואם זה מעניין אותך אני יכול גם להסביר לך למה.
היתרונות של DSLR כבר נכתבו פה עשרות פעמים,אתה יכול להריץ חיפוש בפורום, אבל בגדול-מהירות צילום, גודל חיישן, עמידות, עומק שדה, ורסטיליות ועוד ועוד הן סיבות מספיק טובות למה קונים את הדבר האמיתי ולא דמויי.
מה שכן השאלה שלך היא בהחלט במקום,ואני מאמין שיש אנשים שממש לא צריכים DSLR ויכולים להוציא תמונות טובות יותר עם דמויי או עם מצלמת p&s משום שהוא לא יסתדר עם כל העניין הידני במצלמה או עם הגודל הפיסי (משקל) שלה.
כמובן שהמחיר הוא חסרון גדול מאוד, אבל כל אחד עושה את השיקולים שלו על פי היכולות הכלכליות שלו.
אני בזבזתי כבר מעל 10,000 שקל על המצלמה שלי,והיא ממש לא מחזירה את ההשקעה מבחינה כספית,כי אני לא עובד בזה, אבל החוויה והאושר שאני מפיק ממנה שוות הרבה יותר.
מצד שני יש כאלה שיעדיפו למשל להשקיע סכום נמוך הרבה יותר במצלמת דמויי, להוציא תמונות לא רעות בכלל, אבל לחסוך כסף ללימודים, או לקנות ציוד צלילה יקר.

ישן 06-10-2006, 18:53
  משתמש זכר Soloavia Soloavia אינו מחובר  
צחי בן עמי לתחום התעופה הצבאית, חיל האויר ותולדותיו

חבר מתאריך: 17.10.04
עכשיו נסיון שלי

1. עדשת טלה אינה עדשת זום. עדשת זום הינה עדשה בעלת אורכי מוקד שונים השומרת על הפוקוס לכל אורכה (מהארוך אל הרחב) להבדיל מעדשת מולטיפוקל שאמנם כוללת אורכי מוקד רבים ללא מכנה משותף בפוקוס. זה רק למען הדיוק.

2. מצלמת SLR היא מצלמה בה מתקבלת הדמות ע"י החזק האור באמצעים אופטיים, וללא גורמים מטווחים. מצלמות "דמויי" מציגות את הדמות על גבי מסך. התוצאה דומה...

3. במצלמת SLR אתה יכול להחליף עדשות עפ"י הצורך או היכולת התקציבית שלך. זה לא קיים במצלמה "דמויית". זה לא אומר שבמצלמה אחרת יש אופטיקה רעה - אבל היא עשויה להיות טובה פחות ועל אופציות משלמים (למשל היכולת לבנות חדר נוסף לבית שאתה רוכש, בהשוואה לבית דומה בעל שטח זהה אחר.... ככה זה בחיים.

4. תחשוב רגע על עדשות - נגיד עדשת 80-200. כמה עדשות כאלה אתה יכול לרכוש עבור מצלמת SLR? באיזה צמצמים? כמה תעלה עדשה כזו איכותית (צמצם 2.8 קבוע לכל אורך המוקדים)?
זה בדיוק העניין. מחירה של עדשה שכזו יכולה לנוע בין 500 ש"ח ועד לכ-1000 דולאר ואולי יותר (לא ממש בדקתי מחירים לאחרונה).

האם אתה באמת חושב שבמצלמה שלך (טובה ככל שתהיה) יש עדשה איכותית מהסוג הזה?

בקיצור - תבדוק את האיכות האופטית של העדשה שלך (ממישהו שעשה ניסוי השוואתי), את תכונותיה של עדשה מקבילה של SLR ותשווה את המחירים ביניהם. תבדוק גם מספר חברות שונות. עדשת SIGMA לעולם (הכללה גסה) תעלה פחות מעדשת NIKKOR מקבילה - כי יש כאן גם עניין של מיתוג...

ועדיין - עדשה ל-SLR היא עדשה שאתה יכול להחליף לה מצלמות, כלומר לפעמים כדאי להשקיע בעדשה איכותית יותר, ולחסוך על הגוף, מאשר לקנות מצלמה יקרה ועדשה זבל... וזה עוד יתרון מול מצלמות דמויי SLR.

מקווה שעניתי.

צחי

ישן 07-10-2006, 07:04
  tweety73 tweety73 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.09.03
זה הכל העדשות !!!
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "שמחתי, וסליחה על השגיאות בהתחלה"

בDSLR יש לך טווח דינמי גדול יותר בגלל חיישן גדול יותר , ולכן עדשה גרועה תתן לך ביצועים אפילו גרועים יותר ממצלמת דמויית SLR "רגילה" - כי כל פיקסל בחיישן יכול לקבל יותר אור (לכן כולם שואפים למצלמת FF .... )

אני לא קונה את העובדה כי מצלמת P&S בהכרח תתן תמונות פחות טובות , לי ב G5 (וגם ב G3 זצ"ל ) יש עדשה שהיא פנינה אמיתית !!! 28-144 מ"מ עם צמצם 2.0-3.0 , במקרה הזה לדעתי הגוף לא מיצה את יכולות העדשה ( ראיה לנכון כי אותה עדשה נשארה ב G6 שנחשבת למעולה !!! )

שעברתי ל DSLR , היתה לי עדשה ממש מאפנה שנתנה לי ביצועים על הפנים- אבל מה לעשות שכל הסיפור הזה של עדשות הוא לא זול בכלל - והתעשתתי מאוד מהר, והיום אני סוגד לעדשה שיש ב G5 שלי - וחושב לעצמי אם אוכל אי פעם להשיג עדשה ל D350 שלי שתהיה מקבילה לעדשה הזאת !!! (יש היא נקראת 24-105 L של קנון ועולה 6500 ש"ח )

לגבי יתרון הזום , ברור שבגלל גודל החיישן הקטן אפשר ליצר עדשות עם אורכי מוקד קטנים יותר שמוכפלים בפקטור של גודל החיישן וכלל שזה יותר קטן כך תקבל אורך מוקד גדול יותר , .. - ככל עדשות הייפר זום גם ב SLR אינן נחשבות לאיכותיות ביותר -
אבל אישית ראיתי כי אין לי מה לעשות עם זום כזה גדול (יש לי טלה פוטו של סיגמא שהשתמשתי איתה רק פעם אחת !! )

כך שבאמת דמוי SLR יכולה לתת FIGHT לא רע ללא מעט DSLR
ישן 07-10-2006, 09:59
  משתמש זכר Soloavia Soloavia אינו מחובר  
צחי בן עמי לתחום התעופה הצבאית, חיל האויר ותולדותיו

חבר מתאריך: 17.10.04
מה הקשר בין אופטיקה לתכונות החיישן?
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי tweety73 שמתחילה ב "זה הכל העדשות !!!"

אין כל קשר בין הדברים, וכך גם לגבי התחום הדינמי של החיישן.

איכות החיישן באה לידי ביטוי ברזולוציה שהוא מפיק (כלומר כמות המידע בפיקסלים) ובאיכותו הדינמית - כלומר יכולתו להבחין בפרטים באור ובצל (בתחומי חשיפת היתר וחשיפת החסר).

כפי שאתה מבין מן האמור לעיל - עדיין לא היתה כאן כל נגיעה לנושא האופטיקה, וגם אין בכך צורך, מאחר שמדובר בנושאים שונים לחלוטין.

התאמת עדשה באיכות אופטית מדהימה על גבי חיישן מסכן היא לא יותר מאשר קביעת נזם זהב באף חזיר, מאחר שאיכות העדשה לא תבוא לידי ביטוי.

יש לי הרגשה שאתה מערבב כאן תחום נוסף, שכלל אינו קשור לאופטיקה, וזה נושא האינטרפולציה - או ה"זום הדיגיטאלי" שהוא בעצם היכולת להפיק תקריבים ע"י שימוש בנתונים הקיימים על גבי חלק משטחו של החיישן, וכך לקבל כאילו הגדלה נוספת....

שים לב שבכל מצלמה "דמויית" ישנה התייחסות נפרדת בין זום אופטי לזום דיגיטאלי, וכך גם בסורקים המשתמשים בטכניקה דומה. התהליך אינו שונה מהותית ממצב בו אתה מצלם תמונה, וחותך אותה לאחר מכן בפוטושופ, ובכל אופן - לעולם אינו תורם לאיכות הסופית של התמונה....

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 02:25

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר