06-10-2006, 16:34
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 21.09.05
|
|
|
ניסיון לתשובה.
כל פעם מגיע מישהו אחר, ושואל בתמיהה למה שלושת רבעי מהפורום קונה ציוד יקר פי 3 מאשר מצלמות יחסית קומפקטיות, בעלות זום ענק, לא צריך בשבילהן הרבה ציוד נלווה - ומקבלים תוצאות דומות.
יש לי כמה טיעונים למה DSLR ולא רק דמוי.
דבר ראשון, היתרון המוחץ של DSLR הוא החלפת עדשות. עדשה קבועה אחת היא הגבלה ענקית. לאחר כמה חודשים של צילום אתה יכול לקלות שאתה מאוד אוהב אורכי מוקד קצרים מאוד, עד כדי עיוות של צורות או שתגלה כי מאוד כיף לצלם את השכנה שגרה 100 מ' ממולך, ואתה צריך אורך מוקד גדול, או שפתאום נראה לך מאוד מעניין לצלם חרקים מקרוב.
כאן הקטע של החלפת עדשות משמעותי. נכון שזוהי מעין הגבלה של להחליף עדשות בכל פעם, אבל רק כך אתה יכול להנות מכל העולמות. תקנה 5 עדשות, כל אחת לייעוד שונה. אמנם זה יקר, אבל זה בהחלט יותר מספק מההגבלות של דמוי.
יש עוד כמה טיעונים - מהירות התגובה של המצלמה, המאסיביות (כן, כן. הרוב לא אוהבים מצלמה שנעלמת כשמחזיקים אותה), טבעות הזום והפוקוס במקום הכפתורים, החיסכון בבטריות, אפשרות להוסיף ציוד נלווה (פלאש חיצוני, גריפ, פילטרים וכו'), עינית אופטית (יתרון אדיר. על שלא עברתי ל-DSLR, לא ידעתי עד כמה שזה חסר לי), חיישן הרבה יותר גדול ועוד. תחשוב על כך שאפילו אם תרצה להשתדרג בגוף, העדשות עדיין יתאימו לגוף החדש (באותה חברה, כמובן)
לסיכום - נכון שאתה מקבל את אותם אורכי מוקד (וגם לא בדיוק, כן?), אבל אתה מסתכל על פאה אחת של הקוביה, בעוד אני מסתכל על הקובייה כולה. DSLR פותח לך אפשרויות אדירות להתפתח.
וד"א - התמונות שלך מעולות. פשוט מצויינות. אני לא זוכר, כאשר אני צילמתי ב-S5500 המשפחתית, שהגעתי למאקרו טוב כ"כ ועומד שדה כ"כ רדוד. כל הכבוד!
ולזה שמעליי - יותר הגיוני שאתה אוהב את הצליל של המראה, ולא של הסגר 
נעם.