לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-10-2006, 01:18
  זאב חז שיניים זאב חז שיניים אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.08.06
בורות של חילונים....."חצי מהציבור סובר שהחרדים עושקים"

חצי מהציבור סובר שהחרדים עושקים

סקר של 'צו פיוס' מציג נתונים מדאיגים: מחצית מן החילוניים ושליש מהמסורתיים מסכימים עם האמירה ש"רוב החרדים עושקים את המדינה".
כתב ערוץ 7
if (sLinkData != "") document.write("עריכה
");

מסקר שערך מכון גיאוקרטוגרפיה עבור ארגון 'צו פיוס' מציג נתונים מדאיגים לפיהם 50.2% מן החילוניים בישראל ו-37.5% מהמגדירים עצמם כמסורתיים מסכימים עם האמירה כי "רוב החרדים עושקים את המדינה". בקרב המוגדרים כחרדים וכדתיים בסקר היה אחוז קטן של הסכמה עם האמירה כי "החילוניים הם רק חצי יהודים", 6.8% מבין החרדים ו-3.7% מקרב הדתיים.

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/155072

הבורות הינה מאוד פופולארית...ולחשוב שהחרדים עושקים- הינו טמטום ציבורי פופוליסטי!

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://img2.tapuz.co.il/forums/1_84718775.gif]

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 04-10-2006, 14:23

בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי תפוחים שמתחילה ב "תתעורר ותריח את הפרחים"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי תפוחים
הציבור החרדי באשמת מנהיגיו/עסקניו בפרוש נוגס בקופה הציבורית מעבר לחלקו היחסי
באכולוסיה, נמנע באופן עקרוני משרות צבאי, נמנע משילוב מלא בשוק העובדה ופיתח
תרבות של קיצבאות.

עד כדי כך שמשתפים פעולה מפחד/מאונס עם כוחות הרשע בישראל כדי לקיים את המבנה
החברתי הנוכחי הבלתי אפשרי.

תפסיקו לשקר לעצמכם.

הינך פופוליסט חסר כל יכולת חשיבה עצמאית.מלא ציטוטים וללא כל עמדה עצמית.

יקירי: הינם מקבלי קיצבאות?אכן.ומה לגבי החד הוריות?אה אה...והקשישים?אה אה...וחלק גדול מבני עדות המזרח?אה אה...והנכים?אה אה...ושארים?אה אה...ואחוז גדול מבין תושבי ערי הפיתוח?אה אה!

אינם משרתים בצבא??ומה לגבי כל המשתמטים?אה אה...והקב"ניסטים?אה אה.....ובעלי "הפרופיל הנמוך"?אה אה.......והג'ובניקים?אה אה.......וכל הספורטאים "המצטיינים"?אה אה......ועובדי הרס"ר הוירטואלים?אה אה.....וקציני הממטרות הראשיים?והטרמפיאדות המלאות בשעות הצהריים בקירייה ובצריפין???אה אה אה!

ובקיצור:מה נטפלים לחרדים?אה?

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://img2.tapuz.co.il/forums/1_84718775.gif]

ישן 04-10-2006, 15:43
  asafn88 asafn88 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
שלח הודעה דרך MSN אל asafn88
אז אני מבין שהדת היא נכות בעיניך...
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי זאב חז שיניים שמתחילה ב "[QUOTE=תפוחים]הציבור החרדי..."

אמהות חד-הוריות מקבלות קצבאות בשביל שיוכלו לגדל את ילידהן ברמה סבירה (ע"מ שלא ייפלו נטל על החברה מאוחר יותר).
קשישים עבדו, תרמו ושילמו למדינה מיסים משך כל חייהם. לעת זיקנה מן הראוי שלא יאלצו לבחור בין מזון לתרופות או להפוך לנטל על משפחותיהם. וכו' וכו'
כעקרון - מאחורי כל קצבה במדינת רווחה עומד היגיון חברתי. חלשים באמת, שאינם מסוגלים לפרנס את עצמם בכבוד על רקע מצוקה אמיתית - ראוי שיקבלו סיוע מהחברה, ולטעמי - כמה שיותר.

החרדים כקבוצה בוחרים ליפול נטל על החברה. הם מסוגלים לתרום - בעלי פוטנציאל פסיכומטרי ללמוד ולהשתלב בשוק העבודה הטכנולוגי לא פחות מהיהודים החילונים.
אלא שהם בוחרים:

1) ללמוד תורה. לימודי תורה הם בזבוז אסטרונומי של משאבים מנקודת מבט כלכלית. אובדן עצום של שעות עבודה, בנוסף למשאבים שיש להשקיע בלימוד תורה. אם אין לחם אין תורה. לא רחוק הזמן בו החילונים כבר לא יוכלו\לא יסכימו לסבסד לימודי תורה חסרי תוחלת מבחינתם.

2) לפרות ולהתרבות יתר על המידה. אין צורך להרחיב. זוג הורים לא יכול לגדל 10 ילדים איכותיים (בהכללה), על אחת כמה וכמה במגזר החרדי דל המשאבים מרצון. יש שיטענו שגם חצי מזה זה יותר מידי.

3) לא לשרת בצבא. מה שיוצר תחושה עמוקה של ניצול וניכור מצד החילונים ומרחיק את החרדים מההוויה הישראלית (ויש שיטענו שהם כלל לא חלק ממנה).

4) להשען על תקציב המדינה למחייתם. לא רק שהחרדים אינם תורמים לחברה האזרחית כפי שהם יכולים, אלא הם אף עולים לה כסף. מדובר במשאבים שיכלו להגיע לחלשים באמת: חד-הוריות, קשישים, נכים, ילדים ונוער במצוקה וכו'.

החרדים צריכים להתעורר ומהר. למצוא את הדרך לשלב בין אורח החיים הדתי לבין עבודה יצרנית, לכל הפחות עד לרמה בה הם אינם עולים כסף למשלם המיסים.

לגבי שירות בצבא - אין שום סיבה שלא ישרתו בצבא כמו הדתיים הלאומיים. הצבא מוכן וערוך לקלוט את החרדים במסגרות ייעודיות שמאפשרות להם לשרת תוך קיום המצוות וכו'.
ישן 04-10-2006, 21:37

אף פעם אין יותר מידי קרביים ואיכותיים בצבא
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי The_Equivocator שמתחילה ב "הצבא מוכן וערוך? הצבא לא יודע מה לעשות עם הזבל שכבר נמצא"

אבל יש הרבה מלש"בים שאין מה לעשות איתם.
קרביים צריך תמיד, וכמה שיותר. מתוך אלה שלא הולכים לקרבי, צריך כמות מסויימת של תומכי לחימה (ג'ובניקים) זוטרים וקצינים לא קרביים. הבעיה היא שיש עודף בכאלה שלא מוכנים לשרת בקרבי ואין להם מוטיבציה\נתונים לתפקידי איכות לא קרביים. אין מה לעשות איתם מצד אחד, ואי אפשר לשחרר אותם מצד שני.

אבל אני התכוונתי למשהו אחר: אין בעיה לגייס חרדים ליחידות שמיועדות לחרדים. ז"א בלי שיצטרכו להתפשר על קיום מצוות שביום-יום או על כשרות. מהבחינה הזו הצבא ערוך לקלוט חרדים קרביים.
עוד ג'ובניקים חרדים מיותרים לא צריך, אבל עם חרדים קרביים\איכותיים יש בהחלט מה לעשות.
ישן 04-10-2006, 20:08
  Shay3434 Shay3434 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.05
עשית כאן הכללה מאוד גורפת וחד צדדית.
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי asafn88 שמתחילה ב "אז אני מבין שהדת היא נכות בעיניך..."

ההכללה הזו כלפי הציבור החרדי נובעת או מבורות או מחוסר הכרות גורף של האוכלוסייה הזו.
שנאתך כלפי היהדות החרדית הינה מושפעת מתעמולה רשעית ואנטי- חרדית. התעמולה הזו מזכירה מאוד את התעמולה הכלל עולמית כנגד מדינת ישראל- זו שגורמת לנו להראות רע ובצורה שלילי ביותר בעולם. כך גם כלפי היהדות החרדית.

1) למוד תורה זה אובדן עצום? אבוי לך. מזל שיש אנשים אשר שומרים על זהותנו היהודית פה. בלעדיהם ואבדנו.
ואם לימוד התורה הוא כזה אובדן, מדוע נוהגים לקיים את חידון התנ"ך העולמי מידי שנה? ומדוע כל ר"מ נוהג להגיע לזוועה הזו?
ונחש מי אמר "לא נוכל להבטיח את עתידנו אם לא נזכור את עברנו שבסיסו נמצא בתנ"ך."?

2) יש שיטענו שחצי זה יותר מידי ויש שיטענו שגם השלם לא מספיק נוכח העובדה שהרוב היהודי בארץ הוא בהחלט בסכנה נוכח ההתרבות הערבית בארץ, שהיא לא קטנה מההתרבות החרדית.

3) גם זו דעה קדומה שהייתה נכונה לימים עברו, אך כיום כבר לא רלוונטית. חרדים רבים דווקא נוטים בתקופה האחרונה להתנתק מאותן דעות שקוראות לסרבנות וכן מתגייסים לצה"ל. (גדוד נצח יהודה הוקם במיוחד עבור תלמידי ישיבות וחרדים) ואף רבים מהם יוצאים ותורמים במשמר האזרחי ובשאר שירותים לאומיים. אתה כמובן לא יודע זאת מכיוון שהקשר שלך כלפי הקהילה החרדית הוא אך ורק דרך ההסתה בתקשורת החילונית.

4) ושוב אתה בוחר להכליל בצורה מעוותת. ישנם חרדים רבים שכן מוצאים את הדרך שלהם לתרום לחברה- וכן, גם כלכלית. בטוח ששמעת על ארגונים כדוגמת 'הצלה', 'חסד של אמת', 'יד שרה', 'עזר מציון', 'עזרה למרפא' וכמובן זק"א- שהייתה הגוף העיקרי שניתן היה לסמוך עליו בזמנים הקשים של אינתיפאדת אל-אקצא.

נכון שהקידמה בחברה הזו עדיין לא מפותחת כפי שהיא בציבורים אחרים במדינה. עם זאת, כדאי שהציבור החילוני בארץ ילמד להכיר גם את הצד היפה של היהדות החרדית ולא רק את הצדדים ש"שינוי" וחברותיה נוהגים להראות.
אתה בפירוש ראית רק את הצדדים הראים, אשר קיימים בכל סוג של קבוצה בארץ.

הירוק בכל זאת עולה

ישן 04-10-2006, 23:23

רחוק מאוד מתעמולה\הסתה.
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי Shay3434 שמתחילה ב "עשית כאן הכללה מאוד גורפת וחד צדדית."

זו בהחלט הכללה גורפת. ציינתי שזו הכללה גורפת. זה ברור שיש יוצאים מהכלל, אפילו הרבה בבחינת מספרים מוחלטים. אבל אם מסתכלים על החרדים כציבור, אלו מתוכם שמשתלבים באופן מוצלח ויצרני בחברה או משרתים בצבא הם מעטים בבחינת אחוזים (לא הרוב וגם לא קרוב לזה).

המדינה הזו @קיימת@ אך ורק משום שיש כאן שכבה דקה מאוד של אוכלוסייה, בבחינת אחוזים בודדים, שמחזיקה, ממש כך, את המדינה מבחינה כלכלית.
השכבה הדקה הזו מורכבת בעיקר מגברים חילונים שעוסקים בתעשייה, מסחר והיי-טק.
רק עיסקת ישקר של סטף ורטהיימר לבדה הכניסה לקופת המדינה כבערך מיליארד דולר ממסים. ההכנסה הצפוייה ממסים לשנת 2006, לפי נתוני הגבייה עד כה, היא 176 מיליארד שקלים.
כלומר, ורטהיימר לבדו, מהעיסקה הזו בלבד, אחראי ליותר משני אחוזים וחצי (!) מהכנסות המדינה ממסים בשנת 2006.

אחרי הורטהיימרים למיניהם בראש הפירמידה היצרנית באים העובדים בחברות סטארט-אפ, בתעשיית ההיי-טק ותעשיות עתירות ידע וכו' וכו'.
על חשבון הכסף שמכניסים היצרניים, אפקטיבית, חיים כל השאר. יש קיטוב עצום במידת התרומה הכלכלית של שכבות האוכלוסייה השונות למדינה.

החרדים והערבים הם המגזרים בהם שיעור ההשתתפות בכח העבודה הוא הנמוך ביותר. ככלל, הם אינם משרתים בצבא (או לפחות פתורים משירות בצבא). כמו"כ, שיעור הילודה במגזרים אלו גבוה במידה משמעותית מבכל מגזר אחר.

עם העובדה שהחרדים לא משרתים בצבא אפשר להתמודד. אבל מגזר שלם, שחלקו היחסי באוכלוסייה גדל בקצב מסחרר, לא יכול להיות בטלני. זה מתכון לאסון.

שנית, אתה מצייר את החרדים כמי שלכאורה נושאים את הלפיד של הזהות היהודית. זה כמובן מופרך לחלוטין.
הדתיים הלאומיים הם דוגמה מעולה לציבור שמקיים את עצמו מבחינה כלכלית, תורם מעל ומעבר לחלקו היחסי מבחינה צבאית ושומר על זהות יהודית דתית.
מעבר לכך, בישראל 2006 מעמד הדת בזהות הלאומית שלנו שנוי מאוד במחלוקת ולטעמי צפוי להצטמצם בעתיד.
ישן 05-10-2006, 06:22

מה הנקודה שלך, שמצד אחד אתה מכליל את האוכלוסייה החרדית כולה,
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי asafn88 שמתחילה ב "רחוק מאוד מתעמולה\הסתה."

ומצד שני אתה מפרט עד כדי יחידים מהאוכלוסייה החילונית?
כל הכבוד לוורטהימר שהצליח. כן יירבו אנשים כמותו.
אולם השכבה הדקה שמחזיקה את המדינה, עליה אתה מדבר היא אותה שכבה של בעלי הון- אשר בינהם יש גם ייצוג חרדי. לב לבייב (אחד האנשים העשירים בישראל. למד בישיבה תיכונית ומקורב לחב"ד), הרב רפאל הלפרין וכו'...

החרדים צריכים לצאת לעבוד, אתה צודק. אולם העובדה כי חצי מהם כבר עובדים מראה על השינוי המתחולל במגזר הזה. להוציא את הקיצוניים, (שמספרם הוא לא גדול) הקהילה החרדית הרבה יותר פתוחה ליצרנות משהייתה בעבר.

הירוק בכל זאת עולה

ישן 09-10-2006, 20:11

בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי asafn88 שמתחילה ב "אז אני מבין שהדת היא נכות בעיניך..."

"החרדים כקבוצה בוחרים ליפול נטל על החברה. הם מסוגלים לתרום - בעלי פוטנציאל פסיכומטרי ללמוד ולהשתלב בשוק העבודה הטכנולוגי לא פחות מהיהודים החילונים".

תגובה:
מתימטיקה פשוטה. כשל לוגי באמירה "החרדים כקבוצה בוחרים...."
נו באמת....את מכירה חרדי שבוחר כקבוצה??? חחח

יפה אמרת כי לימודי התורה הינם בזבוז אסטרונומי מבחינה כלכלית.... רק שלא הבנתי איך לימודים יכולים להיחשב בזבוז מבחינה כלכלית....... אולי התכוונת:היעדר תעסוקה?היעדרות מכח העבודה?
אל תעשי שימוש במושגים שאינם נהירים לך...

"לפרות ולהתרבות יתר על המידה"........
את בוגרת הפקולטה לפילוסופיה של הטיפשות???
יתר על המידה??ולאיזו מידה את מתכוונת?למידה שלך?שלישל המוסלמים?של האשכנזים?של משפחה מנתיבות או למידה של הנעליים של ברוך מהשיר של כוורת??

לא לשרת בצבא?החרדים לא משרתי בצבא? חלקם אכן לא משרתים.אך מה תאמרי על עשרות אלפי אזרחי הקירייה , צריפין ותל השומר???

זה צבא זה???

חחח
ונשים?את יודעת מה שיעור "המצהירות"? גדול מאוד....

והקבניסטים??והפרופילניקים??

בקיצור:די .נמאס לי להגיב לדברייך.הם פשוט ברמה נמוכה מידיי...
פופוליזם זול.

ישן 10-10-2006, 03:13

כתבת גיבוב שטויות חסר משמעות שרק מראה שאין לך יכולת להגיב באופן רציני
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי זאב חז שיניים שמתחילה ב ""החרדים [size=3][b]כקבוצה..."

אם ע"מ להגיב בכל מחיר או אם על מנת לא להודות בפני עצמך שאין לך תשובה הולמת לביקורת.

כל ההערות שלך מתייחסות לסמנטיקה ולא למהות, ובאופן לא רציני שלא ממש שווה תגובה, אז צפה לתגובה צינית וחסרת משמעות באותה רמה.

מתימטיקה פשוטה. כשל לוגי באמירה "החרדים כקבוצה בוחרים...."
נו באמת....את מכירה חרדי שבוחר כקבוצה??? חחח

הנה לך ביאור לוגי: החרדי הבודד הוא ככבשה בעדר והרבנים והאדמו"רים הם כרועי הצאן המובילים את העדר. מנהיגי הציבור החרדי מקבלים את ההחלטות ומכאן שהחרדים בוחרים כקבוצה.
יפה אמרת כי לימודי התורה הינם בזבוז אסטרונומי מבחינה כלכלית.... רק שלא הבנתי איך לימודים יכולים להיחשב בזבוז מבחינה כלכלית....... אולי התכוונת:היעדר תעסוקה?היעדרות מכח העבודה?
אל תעשי שימוש במושגים שאינם נהירים לך...

תן לי לסייע לך בהבנת הנקרא:
כתוב "בזבוז אסטרונומי של משאבים מנקודת מבט כלכלית". זמן וכסף שמושקעים בלימודי תורה הם משאבים שניתן לתעל לאפיקים כמו לימודים שימושיים ותעסוקה יצרנית. מאחר ולימודי תורה הם חסרי ערך לחלוטין מבחינה כלכלית, מדובר בבזבוז.

"לפרות ולהתרבות יתר על המידה"........
את בוגרת הפקולטה לפילוסופיה של הטיפשות???
יתר על המידה??ולאיזו מידה את מתכוונת?למידה שלך?שלישל המוסלמים?של האשכנזים?של משפחה מנתיבות או למידה של הנעליים של ברוך מהשיר של כוורת??

מאחר והרב כנראה עושה בשבילך את כל החשיבה ההגיון שלך קצת השתבש. כשזוג מביא ילדים לעולם מבלי שיש לו אמצעים כלכליים לתמוך בהם, וכאשר מספרם רב מידי ע"מ להעניק להם תשומת לב מספקת מדובר ב"יתר על המידה". אם אתה מתעקש גם על הגדרה למה מוגזר כ"מספיק": מבחינה כלכלית, מספיק ע"מ לדאוג למזון, לבוש, חומרי לימוד, צעצועים וצרכים בסיסיים אחרים לכל ילד ע"מ שיוכל להתפתח בצורה איכותית ומלאה. מבחינת תשומת לב: שני הורים, מסורים ככל שיהיו, לא יכולם לגדל 10 ילדים ולהעניק תשומת לב פרטנית לכל ילד. הדבר גם יכול להוביל לאסונות, כמו במקרים של הזנחה כתוצאה מחוסר תשומת לב או כאשר האחות "הגדולה" בת ה-8 מטפלת באח הקטן בן ה-3.

לא לשרת בצבא?החרדים לא משרתי בצבא? חלקם אכן לא משרתים.אך מה תאמרי על עשרות אלפי אזרחי הקירייה , צריפין ותל השומר???

זה צבא זה???

חחח
ונשים?את יודעת מה שיעור "המצהירות"? גדול מאוד....

והקבניסטים??והפרופילניקים??

שוב אתה מנסה להצדיק את ההשתמטות הנפשעת, המצחינה מוסרית והמנוגדת אפילו לרוח המקרא ולדברי הרמב"ם כפי שהובאו באשכול זה, ע"י נפנוף בעובדה שיש משתמטים משירות חובה.
אם אתה לא מבין למה הטיעון הזה חסר שחר אחרי כל מה שנכתב באשכול זה, צר לי. אתה אידיוט.
בקיצור:די .נמאס לי להגיב לדברייך.הם פשוט ברמה נמוכה מידיי...
פופוליזם זול.

מצטער באמת שהרמה שלי לא מספקת אותך...
אני קומקום אם אתה מבין בכלל את משמעות הביטוי "פופוליזם זול".

נ.ב.
תפסיק לפנות אלי בלשון נקבה.
“I lived in countries that had no democracy... so I don't find myself in the same luxury as you do. You grew up in freedom, and you can spit on freedom because you don't know what it is not to have freedom.”
Ayaan Hirsi Ali

ישן 04-10-2006, 20:12
  תפוחים תפוחים אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.04
אני משתדל לראות את האמת כפי שהיא,
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי זאב חז שיניים שמתחילה ב "[QUOTE=תפוחים]הציבור החרדי..."

למעט הציבור האנטי/פוסט ציוני, כל שאר הקבוצות שהזכרת לא מייצגות עיקרון כלשהו,
עסקני החרדים כופים על הציבור שלהם עקרונות מוזרים שאין להם בסיס בתורת ישראל
ובכך גורמים לנזקים שונים ומשונים לעם ישראל בארץ ישראל.

אתה יודע שאני צודק, על מה אנחנו מתווכחים?

בכל זאת הערות לדוגמאות שהזכרת:

חד הוריות - מנגנון מושחת והרסני שלמזלנו צומצם מעט בזמן האחרון.
קשישים - אין לי בעיה עם קיצבאות זקנה, להיפך, הייתי רוצה לראות אותן גדלות למי שזקוק לכך.
משתמטים/"בעלי פרופיל נמוך"/ספורטאים - מגונים.
ג'ובניקים/שקמיסטים/עובדי רס"ר - לא כולם מגונים, יש מי שזה מה שהוא יכול לתרום.

מול אלה אתה משווה את הציבור החרדי? מהם אתה שואב צידוק מוסרי עקרוני? אתה מנסה
להצדיק רע ברע, זה פסול, דבר על הענין העקרוני, על המלכתחילה.

אני לא נטפל לחרדים, אין לי בעיית שנאה וגם אין לי אחריות מוסרית לפירוד בענין זה,
לעסקני החרדים יש ויש.

ישן 04-10-2006, 21:26

תפסיק אתה לשקר.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי תפוחים שמתחילה ב "תתעורר ותריח את הפרחים"

האם היית פעם בבני ברק? בשכונות החרדיות בירושלים? אם כן, ואני מאוד מקווה שהיית, וודאי ראית שהמוכרים בדוכנים, בחנויות המזון, הבגדים וכו.. הגננות, המורים והמורות- כולם או לפחות רוב רובם חרדים.

שיעור המועסקים הגברים במגזר החרדי הוא 44 אחוז. נכון שזה שיעור לא מרשים כלל, אך השיעור הכולל באוכלוסייה הוא כ-65-70 אחוזים בלבד. בנוגע לנשים- ההפרש הוא אפילו קטן יותר בין החרדים לשאר. כך שהפער בין החרדים לשאר האוכלוסייה הוא לא עד כדי כך משמעותי עד בכדי צעקות של "עושקים" "גוזלים" וכו'.. שכן גם הציבור החרדי משלם מיסים כמו כולם.

בנוגע לצבא, התייחסתי לכך בתגובתי הקודמת.
אתה ניזון מחצאי אמיתות ושקרים רבים אשר גורמים לך לפתח שנאת חינם כלפי היהדות החרדית. כדאי שתשנה את מקורות המידע שלך בהקדם.

הירוק בכל זאת עולה

נערך לאחרונה ע"י Shay3434 בתאריך 04-10-2006 בשעה 21:48.
ישן 05-10-2006, 16:27
  משתמש זכר ck5760 ck5760 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.10.02
מידע ראה מה כותב על כך הרמב"ם דבריו לא כדורבנות אלא יותר כמו פצצות אטום (ההדגשות שלי):
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי Shay3434 שמתחילה ב "אתה מסכים איתי שיו"ר מפלגת ש"ס הינו חרדי למהדרין?"

'כבר חשבתי שלא לדבר בצוואה זו מפני שהיא ברורה, וגם מפני שאני יודע שדברי בה לא ימצאו חן בעיני רוב גדולי התורה ואולי אף כולם.
אבל אומר ולא אשים לב למי שקדם ולא לנמצאים. דע שזה שאמר, אל תעשה את התורה קרדום לחפור בה, כלומר אל תחשבה כלי לפרנסה, ופירש ואמר שכל הנהנה בעולם הזה בכבוד התורה הרי זה הכרית נפשו מחיי העולם הבא. והתעוורו בני אדם בלשון הזה הברור והשליכוהו אחרי גיום, ונתלו בפשטים שאינם מבינים אותם, ואני אבארם, וקבעו לעצמם זכויות על היחידים ועל הקהילות, ועשו את השררות התורתיות חוקי מוכסים, והשגו את בני אדם, בהטעייה מוחלטת, שזו חובה ושצריך לעזור לחכמים ולתלמידים ולאנשים המתעסקים בתורה ותורתם אומנותם.
וכל זה טעות שאין לה יסוד בתורה ולא רגלים להשען עליהם כלל. כי כאשר נתבונן בעקבות החכמים ז"ל, לא נמצא להם שגבו מבני אדם ולא קבצו נדבות לישיבות המרוממות המכובדות ולא לראשי גלויות ולא לדיינין ולא למרביצי תורה ולא לאחד מן הממונין ולא לשאר אדם, אלא מצאנו את כולם יש מהם שהיה מצבו דחוק בתכלית ויש שהיה עשיר גדול בתכלית,
וחלילה לי מה'לומר שהם לא היו מתנדבים ולא נותנים צדקה, אלא אותו שמצבו דחוק אלו פשט ידו לקבל היו ממלאים לו את מקומו זהב ומרגליות, אבל לא עשה כן, אלא נתעסק במלאכה שיתפרנס ממנה אם ברווח ואם בדוחק, והיה בז למה שבידי בני אדם, כיון שהתורה מנעתו מכך. וכבר ידעת כי הלל הזקן היה חוטב עצים במקצועו, ולומד לפני שמעיה ואבטליון והוא בתכלית העניות, ומעלתו ידועה, ותלמידיו הם אשר נמשלו במשה ויהושע, וקטן שבתלמידיו רבן יוחנן בן זכאי, ולא יסתפק בן דעת שאלו הוא הסכים לבני אדם להטיב לו, כי אז לא היו מניחין לו לחטוב עצים. וחנניה בן דוסא אשר מכריזין עליו: כל העולם כולו אינו נזון אלא בשביל חנניה בני, וחנניה בני דיו בקב חרובין מערב שבת לערב שבת, ולא בקש מבני אדם. וקרנא דיין בכל ארץ ישראל והוא היה שואב מים, וכשהיו בעלי הדין באין לפניו, אומר להם: או שתתנו לי מי שישאב במקומי בזמן שאני עסוק עמכם, או שתנו לי כדי מה שאני בטל מעבודתי,ואדון לכם. ולא היו ישראל שהיו בדורם של אלה וזולתם לא אכזרים ולא בלתי גומלי חסדים.

ולא מצאנו חכם מן החכמים שמצבם דחוק מגנה אנשי דורו על שלא הטיבו לו. חלילה להם, אלא הם עצמם היו חסידים מאמיני האמת לשם האמת, מאמינים בה' ובתורת משה רבינו אשר בה ישיג האדם עולם הבא, ולא התירו לעצמם את זה, והיו רואים בכך חילול ה' בעיני ההמון, שיחשבו שהתורה מלאכה ככל המלאכות שמתפרנסים בהן ותזדלזל בעיניהם, ויהיה העושה כן 'דבר ה' בזה'. וטעו אלה המכחישים את האמת ואת הלשונות האלו הברורים ולוקחין ממון בני אדם ברצונם או בעל כרחם במעשיות שמצאו בתלמוד על בני אדם בעלי מומין בגופם או זקנים באים בימים עד שאינם יכולים לעשות מלאכה ואין להם דרך אלא לקבל. ומה יעשו? הימותו? זה לא חייבה תורה...'

נערך לאחרונה ע"י ck5760 בתאריך 05-10-2006 בשעה 16:32.
ישן 06-10-2006, 13:19
  תפוחים תפוחים אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.04
השנאה ליהודים נשענה בעיקר על התרבות הנוצרית
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי Shay3434 שמתחילה ב "נכון שצריך להוציא עוד לעבודה."

ולא היתה באמת תלויה בנסיבות, אם היהודים חיו בקהילות שלהם שנאו אותם
וכאשר נטעמו בחברה הנוצרית שנאו אותם עוד יותר.

השרות בצבא הוא ענין עובדתי בלתי ניתן לויכוח, החברה החרדית לא משרתת
בצבא באופן עקרוני, וכך דברים נוספים קלים יותר לוויכוח.

הדיון צריך להיות על המלכתחילה, למה באופן עקרוני יש מי שחושב שיהודים
לא צריכים לשרת בצבא? הרי אין לזה שום בסיס במסורת היהודית, אותון כנ"ל
שאר הדברים.

באף מקום בעולם אין חברה קיצבאות יהודית למעט ישראל, הדבר גורם נזקים
קשים ואף אסונות ממש.

דבר על איך דברים צריכים להיות ואל תחפש תירוצים להצדיק את המצב הקיים.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:32

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר