08-10-2006, 07:09
|
|
|
|
חבר מתאריך: 29.10.01
|
|
|
הינה-
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי vlad_k שמתחילה ב "בשירות הקוזאק הנגזל-האמת על המכתב של איתי שוורץ"
לפני כשבוע פרסם יעקב שוורץ, אב של מי שהשתתף כחייל באירועי עמונה והתאבד, מכתב בו תקף את משפחתנו על סילוק הרב וייס מהלוויה ועל הקריאה לסרבנות.
יעקב היקר:
בנך מצא עצמו שלא ברצונו בשירותו של הרשע בהתגלמותו. לאדם יש זכות בחירה, זה הדבר המבדיל אותנו מחיות השדה. איתי היה צריך להבין את הסיטואציה הנוראה, ולסרב ליטול בה חלק.
את הלינץ' שהתחולל בעמונה ראה כל עם ישראל בשידור חי. היו שם מגינים ומחריבים, מכים ומתגוננים. היו שם רשעים, והיו שם טובים וישרים. אי אפשר לברוח מזה, כולנו ראינו את ניפוץ הגולגלות המתוכנן היטב. אך אתה, יעקב, מתעלם מכל אלה. אותך מעניין רק דבר אחד, ביצוע הפקודה הנוראה. החוק, הביצוע האוטומטי של הפקודות היו ונותרו מפלטם של גדולי הפושעים בכל הזמנים. אני מאמינה שאתה מבין זאת היטב. אני גם מתרשמת שבנך איתי ז"ל היה באמת אדם עדין. על כן, נכון יהיה שתשקול שוב אם באמת ראוי שבנך ייזכר כמי שמבלי משים היה שותף למעשים איומים שכאלה רק משום ש"נשלח לשם על ידי המדינה".
"הוצאתו של אדם ממקום מגוריו, והעברתו הכפויה למקום אחר פוגעת קשות בכבודו, בחירותו ובקניינו. ביתו של אדם אינו רק קורת גג לראשו, אלא גם אמצעי למיקומו הפיזי והחברתי של אדם, של חייו הפרטיים ויחסיו החברתיים. מספר זכויות אדם בסיסיות נפגעות בשל עקירתו הלא רצונית של אדם מביתו והעברתו למקום אחר, גם אם העברה זו אינה כרוכה בחצייתו של גבול מדיני".
כך התבטא אהרון ברק כשסירב לבקשת המדינה להעביר מרצחת-מתאבדת מירושלים לעזה.
אבל שכשמדובר במתנחלים, בית המשפט לא ראה בכך שום בעיה מיוחדת. מערכת המשפט, התקשורת ושאר מנופי השליטה של העשירון הנאור, נרתמו באופן נחרץ למלחמה ביריביהם האידיאולוגיים הלוא הם המתנחלים.
מזועזע כולו ממעשי הפוגרומצ'יקים שחורי המדים המכים ללא רחם באזרחים שרובם ישבו או עמדו פסיביים, ביניהם גם הורים ואחים שכולים. אמר לי אחי הי"ד: "זה מזכיר משטרים אפלים. הניסיונות לתאר את הפוגרום כ"מלחמת אחים" ו"שנאת חינם" דומים לנסיונות לקרוא לנאנסת להשלים עם מעשיו של האנס כדי לא לייצר שנאה". "זה אבסורדי, ופרוורטי", אמר אחי, והוסיף: "אם הייתה אלימות גם מהצד שלנו הרי זה דומה לניסיון הנואש של הנאנסת לשרוט מעט את פניו של האנס בשעה שהוא מבצע בה את זממו".
כתבת שבנך שמר על יישובים. כשאחי הי"ד שמר אינספור פעמים על יישובי הצפון הוא מעולם לא עשה חשבונות כאלה. לא אחד ולא שניים מתוך אותם מתנחלים שנשמרו בידי בנך, נפלו מאוחר יותר במלחמת השולל של אולמרט. אינני מציע לך לערוך חשבונות דמים של "איזה ציבור מגן היום יותר, ועל מי". שנינו מבינים מי יצא כשידו על התחתונה.
הרב וייס השתתף בגירוש גוש קטיף. האיש ש היה אמור להוות מגדלור מוסרי, בחר להיות שותף לאותו פשע נגד העם היהודי כפי שהאלוף גרשון הכהן בחר לפני שבוע להגדיר את ה"התנתקות" עליה פיקד. אני מקבלת בהחלט את ההגדרה הזו של האלוף הכהן (כפי שפורסמה בערוץ 10). לא חשבתי שהשתתפותו של פושע שכזה בהלוויית אחי, תוסיף כבוד לזכרו. גבריאלה אלמנתו של אחי ושני יתומיו מועמדים עכשיו לגירוש מביתם שביישוב מכמש. אני מניחה שגם בגירוש הזה אמור הרב וייס ליטול חלק.
ובהתחשב בקשר הישיר שקיים בין הגירוש מגוש קטיף ומאורעות לבנון, ודאי שלא היה מקום להשתתפותו של הרב וייס בהלוויה.
גם אחי הבין שהמלחמה הזו לא נועדה לשמור על הצפון מטילי החיזבאללה, אלא להיפך. היא זו שהביאה לשיגורם. סיבת המלחמה הייתה להוכיח כי ניתן להתגונן לאחר החרבת היישובים ובריחה לקו הירוק. אולמרט עצמו הגדיר זאת במדויק. "הניצחון במלחמה יהיה מנוף להתכנסות" כלומר לגירוש אחי, אשתו וילדיו, והחרבת ביתם. בסופו של דבר גבה המיצג הפוליטי הזה, 160 קורבנות וכצפוי, לא היגן על איש. למלחמה שכזו אסור היה להתגייס.
אני מצפה ממך שכשיבוא יום גירוש וחורבן וינסו לטהר אתנית את אלמנתו ויתומיו של אחי מביתם, תתייצב בצד הנכון של ההיסטוריה ותבוא להגן על זכויות האדם שלהם. תתייצב לימין המוסר והצדק. ותבין שאין מקום לקרוא שנאה למאבק ברוע.
אני משתתפת בצערך על התאבדותו של בנך, צער שאני יודעת שאין למעלה ממנו. אני מתפללת כי יותר לא יישלחו אנשים ישרים ועדינים לביצוע פשעים שכאלה. ואם חלילה יישלחו, ידעו לזהות את הרוע ויסרבו להעמיד עצמם לפקודתו.
|