10-10-2006, 09:46
|
 |
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
|
|
חבר מתאריך: 01.01.06
|
|
|
חיילים עולים: מעדיפים את צה"ל על המארינס
כחמישים עולים שעלו לישראל ביקרו בסוכתו של ראש הממשלה, שאמר להם שרק בארץ יהודים יכולים להילחם על חייהם. החיילים סיפרו כמה הם אוהבים את ישראל ואת השירות בצה"ל. אחד מהם סיפר שהעדיף לשרת בצה"ל מאשר במארינס בארה"ב
רוני סופר
פורסם: 09.10.06, 19:12
ראש הממשלה אהוד אולמרט, הרגיש היום (ב') מצויין בפגישה עם כחמישים חיילים עולים חדשים שבאו להתארח בסוכתו, במעונו הרשמי ברחוב בלפור בירושלים.
אולמרט אמר לחיילים כי יש להגשים את החזון הציוני: "מי שלא מבין את העוצמה האנושית של העם היהודי, לא מבין שמה שלא יקרה בעתיד - עם ישראל ינצח. אין שום מדינה בעולם שילדים באים אליה מכל העולם כדי להילחם על ביטחונה חוץ ממדינת ישראל. יש רק בית אחד לעם שלנו. הבית שלנו פה. זה לא בית קל ופשוט. יש הרבה בעיות. אנו המדינה הכי מאויימת בעולם. יש לנו הרבה אויבים. זה מפתה לחשוב שבבולטימור ובלוס אנג'לס יהיה נוח יותר, אבל ההסטוריה מלמדת שבשום מקום לא יהיה יותר בטוח מהארץ שלנו. רק כאן יהודים יכולים להילחם על חייהם".
בהמשך דבריו אמר אולמרט שאין עתיד לישראל ללא עליה. "זה הבסיס לקיומנו. יש עוד הרבה יהודים שצריכים לעלות וחלקם עוד לא יודעים זאת. לא קל לאהוב את החיים כאן. אנחנו אנשים שאוהבים להתלונן על עצמנו ועל המדינה. אבל, עמוק בלב, אין מקום שאנו אוהבים יותר מאשר את ישראל".
לאחר מכן אמרו החיילים את שעל ליבם לאולמרט. החייל בנימין בן ארי, שעלה לארץ מפיניקס שבארה"ב, אמר לראש הממשלה: "כל המשפחה שלי שירתה במארינס האמריקני. אח שלי משרת היום במארינס בעיראק, אבל אני העדפתי לעלות ארצה ולשרת בצה"ל". החייל צביקה פינסקי אמר לאולמרט כי הוא אינו מבין את הביקורת על הממשלה: "הייתי בלבנון. אני קורא את העיתונים עכשיו ואני חושב שאנחנו דווקא ניצחנו במלחמה. אני בטוח שבעזרת השם תמיד ננצח", אמר החייל בן ה-30, שעלה לארץ בגיל 28. החיילת מריאנה מלניק עלתה ב-1990 ממדינות חבר העמים: "הדוד שלי ישב בכלא בגלל שלימד עברית. בתקופת מסך הברזל, אם היו אומרים לנו שכל המשפחה תעלה לארץ - הם היו צוחקים", אמרה. אנה זוברמן אשר עלתה לפני שנים מצרפת סיפרה לאולמרט: " במלחמה הייתי בדיוק בביקור אצל הורי. ראיתי בטלוויזיה את החברות שלי, המורות חיילות, מסייעות במקלטים. הקדמתי את הטיסה חזרה - למרות שהמשפחה שלי לא הייתה מרוצה", סיפרה.

|