בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי crocker123 שמתחילה ב "היי יש לי שאלה,כמה זמן צריך לחכות אחרי שאוכלים בשר עוף בשביל לאכול חלב?"
אמנם ישנן מס' עדות בעיקר יוצאי ארצות מסויימות מאשכנז שנוהגים קצת אחרת,
אך בעיקרון היום נוהגים רובם ככולם לשמור על 6 שעות בין בשר לחלב ואפי' לאחר בשר עוף
ומנהג ישראל דין, וכן כתב דומני הרמ"א (יו"ד בשר בחלב) שראוי לכל ירא ה' לחוש לכל הדעות ולשמור על 6 שעות.
אני לא וכל בשר וכך אין לי כל בעייה, כשאכלתי שמרנו 3 בין בשר לחלב
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי crocker123 שמתחילה ב "היי יש לי שאלה,כמה זמן צריך לחכות אחרי שאוכלים בשר עוף בשביל לאכול חלב?"
כל סוג של בשר וכל סוג של גבינה
ובין גבינה לבשר חצי שעה..
שמעתי על שש שעותף למעט בשר עוף
ושמעתי על הולנדים ששומרים רק שעה
וזיו, למה מתעצבנת, הלו כבר נאמר עזריאל אל תרתח!!
לאחר שזיו רשם את ההודעה החמישית חשבתי שזה נגמר, אבל ראיתי שטעיתי וממילא לאחר ששאלתי רב אני יכול לענות קצת יותר בהרחבה.
כמו שאמרתי בהודעתי הראשונה רוב רובם של שומרי תורה ומצוות נוהגים 6 שעות
וכמו שאמר שונרא יש מנהג של קהילת יהודי הולנד לשמור על שעה בין לבין רק ואת זה הם למדים מדברי הרמ"א, ועל זה אומר אחד מהמפרשים שאלו שנוהגים כך הם אלה שאין להם ריח תורה. (תפרשו את זה איך שנראה לכם).
ועוד דעה - קהילת יהודי גרמניה נוהגים לחכות 3 שעות בין לבין.
ועכשיו אתה יכול ללכת לטחון - רק אל תשכח לפי איזה שיטה אתה הולך, אני הייתי מציע לך את ה....
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי האור מציון שמתחילה ב "חשבתי ששכחו הרוחות אבל אני רואה ש......"
יש לציין, שדעת הרבנים כיום, שאף מי שנהגו אבותיו כמנהג יוצאי אשכנז, להקפיד על שלוש שעות בלבד, ראוי שינהג שש שעות, כיון שכך הוא עיקר הדין.
יש להעיר עוד, שיש אומרים שאין צורך בשש שעות שלמות, אלא בחמש שלמות ורוב שישית, אולם דעת רוב הפוסקים שאין לזה מקור, וצריך להקפיד על שש שעות שלמות.