לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-10-2006, 04:14
  imback imback אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.10.06
טוב אז לענות על כמה שאלות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yishain11 שמתחילה ב "מתי מיוני מאותר צדדי לחובלים?"

בדר"כ גיבוש חובלים מקביל לגיבוש צוללות.
כלומר הגיבוש הוא חובלים-צוללות אבל חובלים עושים גיבוש חובלים וצוללות עושים גיבוש צוללות.
שני הגיבושים נערכים 4 ימים מקבילים אחד לשני אך המסלול בגיבושים עצמם מעט שונה זה מזה.
בגיבוש שאני הייתי בו את האמת היו מזומני יום סיירות, מאותרים צדדית ובנות ככה שאל
תתחילו לצאת מנקודת הנחה שאין באותו גיבוש ימי סיירות עם איתור צדדי ובנות ביחד וכו'.
יש גיבושים לפי מה שאני יודע באיזור אפריל שאליו הולכים בעקרון הממוינים של יום סיירות ינואר,
יש ספטמבר שאליו הולכים הממויינים של יום סיירות יולי ויש בנות ואיתורים צדדים שאותם ממינים לפי
הגיל לדעתי. כמו שאתם יודעים יש גם את הגיבוש של מי שמגיע דרך הגדנא שזה בקיץ.
לפני הגיבוש כולם ללא יוצא מהכלל ניגשים למוינים שדרך אגב יחסית מסננים כדי לבדוק את התאמתכם.
כמו שנאמר פה 30-40 אחוז בערך שעברו את המיונים בהצלחה מקבלים חובלים ואלו שלא עברו את
המיונים בהצלחה יתכן שפשוט לא התאימו לחובלים ואז קבלו צוללות או שלא קיבלו כלום ומסיימים את הסיפור.
ההבדל בין מאותרים צדדים למאותרים רגילים שהם בעצם ממוייני יום סיירות הוא שממויינים צדיים הם
בעלי ליקוי שלא מאפשר להם לעבור יום סיירות אך הם נמצאו מתאימים להתמין לחובלים-צוללות.
זה לא אומר שאם לחובלים אתם מתאימים ולשאר היחידות הממיינות ביום סירות לא בחובלים הם לא
יתחשבו בסעיף ליקוי שלכם כשישכללו את הנתונים האישים שלכם.
כמו שאמרו כאן התוכן של המיונים הוא שאלון ידע כללי, שאלון ידע ים, שאלון 300, ודפים של פרטים
אישים. לאחר מכן מכניסים חלק לשיחה נוספת אצל פסיכולוג להתרשמות נוספת, אל תבהלו מזה זה
לא אומר כלום, אם יצא שנשנכסת תשתדל לעשות רושם טוב.
רמת הגיבוש תלויה בהרבה גורמים יכול לצאת גיבוש קל יחסית או קשה יחסית אני יודע שבדר"כ אם
מעבירים לכם את הגיבוש צוערים בקורס אז יהיה לכם קצת יותר קשה כי הם מורעלים לעומת
החובלים שסיימו את הקורס שפחות אכפת להם ועושים יותר שכונה, גם זה תלוי בהתנהגות של
הים ביום ים שיש ביום השני של הגיבוש , במפקדים של המחלקה, בתיזוזים במסעות, בהקפצות.
מי שעובר את הגיבוש ונמצא מתאים לקורס חובלים יעבור עד לגיוס שלו בדיקות שמיעה וראיון סיוג בטחוני.
מחזורי הגיוס של חובלים הם ממה שידוע לי אוקטובר ומרץ.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 16-10-2006, 07:48
צלמית המשתמש של SURF-DUDE
  SURF-DUDE SURF-DUDE אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.03.06
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי imback שמתחילה ב "טוב אז לענות על כמה שאלות"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי imback
בדר"כ גיבוש חובלים מקביל לגיבוש צוללות(1).
כלומר הגיבוש הוא חובלים-צוללות(2) אבל חובלים עושים גיבוש חובלים וצוללות עושים גיבוש צוללות.
שני הגיבושים נערכים 4 ימים מקבילים(3) אחד לשני אך המסלול בגיבושים עצמם מעט שונה(4) זה מזה.
בגיבוש שאני הייתי בו את האמת היו מזומני יום סיירות, מאותרים צדדית ובנות ככה שאל
תתחילו לצאת מנקודת הנחה שאין באותו גיבוש ימי סיירות עם איתור צדדי ובנות ביחד וכו'.(5)
יש גיבושים לפי מה שאני יודע באיזור אפריל שאליו הולכים בעקרון הממוינים של יום סיירות ינואר,
יש ספטמבר שאליו הולכים הממויינים של יום סיירות יולי ויש בנות ואיתורים צדדים שאותם ממינים לפי
הגיל לדעתי.(6) כמו שאתם יודעים יש גם את הגיבוש של מי שמגיע דרך הגדנא שזה בקיץ.
לפני הגיבוש כולם ללא יוצא מהכלל ניגשים למוינים שדרך אגב יחסית מסננים כדי לבדוק את התאמתכם.
כמו שנאמר פה 30-40 אחוז בערך שעברו את המיונים בהצלחה מקבלים חובלים ואלו שלא עברו את
המיונים בהצלחה יתכן שפשוט לא התאימו לחובלים ואז קבלו צוללות או שלא קיבלו כלום ומסיימים את הסיפור.
ההבדל בין מאותרים צדדים למאותרים רגילים שהם בעצם ממוייני יום סיירות הוא שממויינים צדיים הם
בעלי ליקוי שלא מאפשר להם לעבור יום סיירות אך הם נמצאו מתאימים להתמין לחובלים-צוללות.
זה לא אומר שאם לחובלים אתם מתאימים ולשאר היחידות הממיינות ביום סירות לא בחובלים הם לא
יתחשבו בסעיף ליקוי שלכם כשישכללו את הנתונים האישים שלכם.
כמו שאמרו כאן התוכן של המיונים הוא שאלון ידע כללי, שאלון ידע ים, שאלון 300, ודפים של פרטים
אישים. לאחר מכן מכניסים חלק לשיחה נוספת אצל פסיכולוג להתרשמות נוספת, אל תבהלו מזה זה
לא אומר כלום, אם יצא שנשנכסת תשתדל לעשות רושם טוב.
רמת הגיבוש תלויה בהרבה גורמים יכול לצאת גיבוש קל יחסית או קשה יחסית אני יודע שבדר"כ אם
מעבירים לכם את הגיבוש צוערים בקורס אז יהיה לכם קצת יותר קשה כי הם מורעלים לעומת
החובלים שסיימו את הקורס שפחות אכפת להם ועושים יותר שכונה, גם זה תלוי בהתנהגות של
הים ביום ים שיש ביום השני של הגיבוש , במפקדים של המחלקה, בתיזוזים במסעות, בהקפצות.(7)
מי שעובר את הגיבוש ונמצא מתאים לקורס חובלים יעבור עד לגיוס שלו בדיקות שמיעה(8) וראיון סיוג בטחוני.
מחזורי הגיוס של חובלים הם ממה שידוע לי אוקטובר ומרץ.

אוקיי. בתור אחד שמתגייס אוטוטו לקורס אתה מאוד מבולבל.

1- גיבוש חובלים אינו מקביל לצוללות. אשמח אם תוכל להסביר את עצמך.

2- המיון הוא חובלים צוללות, לא הגיבוש.

3- לא מדויק. שני הגיבושים הם 4 ימים, אך הם אינם בדר"כ מקבילים. השנה בחודש שעבר יצא ששני הגיבושים היו מקבילים, אבל זה היה בגלל שדחו את החובלים והיה בלאגן בגלל המלחמה.

4- המסלול בשני הגיבושים שונה בתכליתו. בצוללות הדגש הוא על עבודה בצוות, עמידה בלחצים והתמדה, ובחובלים הדגש הוא על כושר המנהיגות, כושר הלמידה (הרבה חומר-מעט זמן) ודיבור מול קהל. כמובן שבחובלים יש את עניין של עמידה בלחצים ואמינות וגם עבודה בצוות אך ניתן פחות דגש לנושאים אלו (לא כמו הדגשים המרכזיים הנ"ל, אבל ניתנת התייחסות אליהם, בעיקר לנושא האמינות). בנוסף, התכנים בגיבוש שונים לגמרי, וגם התנאים. הדבר היחיד שהצלחתי לחשוב עליו שהיה קצת דומה זה המסע הראשון, ותו לא.

5- שוב, לא מדויק. בדר"כ הגיבושים אמורים להיות נפרדים, אך בגלל העומס שנוצר בעקבות המלחמה (הגיבושים נדחו) העבירו כמה מלש"בים לגיבושים האחרים (בהסכמתם- התקשרו לשאול) או מכיוון שהיו הרבה שעברו לחובלים מהיום סיירות ומעט מהאיתור צדדי, אינני בטוח בנושא זה. מה שאני כן יודע- אלו אמורים להיות שני גיבושים נפרדים.

6- בנות ובנים מאותרים לפי הגיל? את זה לא ידעתי. אם כך, כולם היו מאותרים.
לא.
האיתור נעשה לפי הנתונים האישיים, כלומר- קב"א, פרופיל ואולי גם דפ"ר. בקיצור- נתוניך מהצו ראשון.

7- יכול להיות, אבל רוב הדברים שציינת הם שוליים. אתה צריך לבוא בראש שאתה עובר/מסיים ולא משנה מה, וזהו בהחלט הישג אפשרי. הדבר היחיד שכן חשוב שהזכרת הוא היום ים, בו נבחנים על יכולות המנהיגות, עמידה בלחצים ועבודה בצוות על רטוב (חח ממש רטוב). יום זה מהווה חלק נכבד מהחלטת של המילואימניקים אם להעביר אותך או לא.

8- לאחר הגיבוש נעשות בדיקות כשירות במר"י (מכון רפואה ימית) שנמצא בבסיס חיפה. הבדיקות כוללות בדיקת שמיעה שאותה ציינת, בדיקת ראייה, נפח ריאות, לדץ דם ודופק, בדיקת דם, בדיקת שתן ואק"ג.

תשובתך תתקבל בברכה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:59

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר