21-10-2006, 22:29
|
|
|
|
חבר מתאריך: 22.06.06
|
|
|
אני שומע כאן הרבה קולות לא נכונים...
כמה נקודות שהייתי רוצה להבהיר:
1. לפי איך שזה מתאים לך או לא. הכובש21 צודק-יש אנשים, בלי קשר לפרופיל, שפשוט לא מתאים להם קרבי, והם יוצאים בשלב מסוים בגלל זה. האם מתאים לך קרבי? אי אפשר לדעת עד שמגיעים, אף אחד לפני הגיוס שלו לא ניסה לשמור בהתנחלות מבודדת עם כדור בקנה, אף אחד לא ניסה להילחם לפני השירות, אבל יש דברים שכן אפשר לדעת, כמו האם אתה בנאדם שלחוץ בית? האם יש לך בעיה להתקלח עם אחרים? האם יש לך בעיה לא לחזור הביתה 3 שבועות?
2.
ציטוט:
|
בכל מצב תצטרך לתת שלוש שנים.אם בתור פקיד ואם בתור לוחם.
|
לוגיין אתה הגבת תגובה של צעיר, תסלח לי. כל הלא קרביים הם פקידים?
מה רע במודיעין? מחשבים? מערך טכנולוגי? ואולי יש אנשים שאוהבים אפסנאות, חימוש, רפואה, וכמובן יש את עניין העתודה, שמכשיר צעירים מוכשרים להיות קצינים מבטיחים.
עם כל הכבוד שיש לי לקרביים, אתה לא יכול לזלזל במי שלא קרבי, וכשתתגייס אתה תבין על מה אני מדבר, כל אחד, ובאמת-כל אחד חשוב בצבא, אין תפקיד שהוא סתם, כי כל תפקיד צריך שיהיה מישהוש יעשה אותו. אם אתה חושב שלא-לך בעצמך תבשל את האוכל ותספק את הציוד והתחמושת לגדוד שלך, רק אל תבכה אחרי זה שזה קשה לך, הרי כל הלא קרביים רק פקידים, לא ככה?
קיצור, איך אני אומר? כשתגדל תבין, וסליחה על הסרקזם
3. אפשר לצאת מהצבא עם משהו לאזרחות, למשל עתודאים יוצאים עם תואר מהצבא, אחלה דוגמא. מצד שני, שירות קרבי מעניק לך מלא דברים לחיים שאין לאף אחד אחר. ללמוד תמיד אפשר בכל מקום, אבל איפה עוד אפשר ללמוד הישרדות בשטח, לחימה בזמן אמת וכלש אר הדברים הללו?
יש 2 צדדים לדבר, לא נכון להגיד ששירות קרבי "משאיר אותך עם ידיים ריקות". מן הסתם הסיכוי של מישהו בממר"ם להצליח באזרחות גדול בתור התחלה משל לוחם בגולני סתם דוגמא, אבל זה לא צריך להוות שיקול לדעתי...
אישית הייתי הולך לקרבי אם הפרופיל שלי היה מאפשר לי (אני 45). אבל אני בכל זאת, גם בתור לא קרבי, תורם מאוד, ולא רק לדעתי, אז אין לזלזל גם בלא קרביים, אל תהיה בסטיגמה שכולם "ג'ובניקים קל"בניקים" כי זה ממש לא ככה, והטכנאי מטוסים למשל חזורים רק פעם בשבועיים הביתה (חבר שלי כזה) ומיותר לציין את התרומה שלהם במלחמה האחרונה, שהם עבדו סביב השעון, וידעת שהם בכלל לא נחשבים תומכי לחימה, אלא עורפיים שמקבלים משכורת של 350 ש"ח?