20-10-2006, 10:45
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 12.04.06
|
|
ציטוט:
|
נניח ואני בונה אתר המכיל מידע שנלקח מאתרים חינמים שונים ברשת (אני מסדר אצלי מידע מכמה מהם מתקן ומשביח) האם צריך אישור בעל האתר או שחינמי זה גם מידע חופשי ?
|
העתקת חומר שנרשם על-ידי אדם אחרת, שציין זכויות היא עבירה על החוק "זכויות יוצרים",
למרות זאת, המון אתרים מעתיקים את החומרים ומוסיפים קרדיט לאתר ממנו נלקח החומר,
במידה ובעל האתר/מפרסם החומר מגיע ודורש להסיר אותו, אתה מחוייב להסיר אותו !
[יש לך 2 אופציות, לא להעתיק או להעתיק עם קרדיט ובלי הורדת שום זכויות - ובמקרה של דרישה, להסיר את המדריך/כתבה/חומר כלשהוא]
ציטוט:
|
ובמידה ואגרתי תמונות רבות שאני מוסיף לאתר שאין לי מושג כיום על מקורם (מפאת הזמן שעבר) באתר חופשי אני יכול לפרסם אותם ? אם יש תמונות עם חתימה של הצלם (או האתר) אני יכול/צריך לפרסם ולרשום בצד את החתום ?
|
תלוי אלו סוגי תמונות יש לרשותך,
תמונות של מדריכים? אייקונים וסמלים? תמונות נוף?
במידה והתמונות נלקחו מאתרים שעדיין קיימים ומשתמשים באותן תמונות, מומלץ לא להשתמש בהם,
במידה ומצאת אותם בגוגל או מנועי חיפוש תמונות אחרים - אתה יכול להשתמש בהם,
במידה ועל התמונה יש חתימה/קרדיט ליוצר שלה, אתה לא מחוייב לרשום לו קרדיט - יש לו קרדיט על התמונה, קרדיט שאסור להוריד ע"י עריכת התמונה !!!
ציטוט:
|
אני מניח שהאדם הפשוט יגיד תעשה מה שבא לך, אבל נניח והאתר יהיה מוכר ויש סיכוי שיכירו שאני מקימו עניין זכויות היוצרים יכול להתנקם בי? כמה זמן התישנות יש על חומר באינטרנט ?
|
בעלי האתר לא מחוייבים "להתנקם" בך, אלא לדרוש הורדת החומר/תמונה/... מהאתר שלך, מלבד זאת, אתר שכולו מועתק מעיד על חוסר רצינות - לכן אני ממליץ לך לכתוב דברים בעצמך ולא רק להעתיק,
אתה יכול גם לקרוא מאתר אחד, ולשנות את הטקסט לפי הבנתך כך שיצא מדריך/כתבה חדשים לחלוטין ובכך תוכל לומר שאתה כתבת אותו.
זמן התישנות על חומר באינטרנט? אין דבר כזה,
אם האתר עדיין קיים, והוא מגיע אליך - הוא ידרוש שתוריד,
אם האתר לא קיים, ובעל האתר שלו לשעבר מגיע לאתר שלך ורואה חומר שלו מלפני כמה שנים [כשהאתר עבד], הוא יכול לדרוש שתוריד אותו כי זה היה חומר לאתרו בלבד !
--- דבר אחרון: אם רשום באתר שממנו אתה לוקח [בד"כ בתחתית/בחוקי האתר] שהעתקת החומר אינה מורשה/חוקית, אין לך אישור להעתיק אף קטע, אפילו עם קרדיט !
-- אם במדריך/כתבה/יצירה/מודעה עצמה יש איסור על העתקה,
אסור לך להעתיק.
יום טוב.
מתן.
נ.ב.
לאחר קריאת ההודעה השניה שלך:
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי mr_doron
לי אין בעיה לפרסם את מה שיש לי ושכולם יעתיקו - בכייף
|
תחשוב שזהו חומר של אתר אחר,
שאין לך בעיה שיעתיקו, אבל לאתרים האחרים יש בעיה עם זה !!!
אסור לך לפרסם סתם דברים ולאפשר לכולם לקחת אותם !!
יום טוב,
מתן.