לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-10-2006, 00:20
צלמית המשתמש של atidvt
  atidvt atidvt אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.08.06
בעיה מסובכת ומורכבת מאוד ! תותחים להתפקד ! :)

אוקי אז המצב הוא כזה :
ראוטר : DLINK 524
מספר מחשבים : 3\4 תלוי מתי
מחשב אחד מחובר wireless PCI של DLINK (G510(
מחשב שני (לאפטופ) מחובר במתאם ווירלס USB או לחילופין בכבל (בשני המצבים עובד תקין לחלוטין כמובן)

ועכשיו המחשב המדובר : אז הסיפור מהתחלה (צליל כזה של נסיעה בזמן אחורה)
P 4 3.0GHZ לא נפרט יותר מידי על דברים שלא מעניינים אבל בקיצור לוח אם ג'יגה בייט הרד דיסק של ווסטרון מחשב נאה ורץ חלק ומהיר
המחשב עם XP PRO SP2 באנגלית (רלוונטי לטובת הסברים אם יהיו)

הכל עבד תקין המחשב גלש במהירות שיא, והוריד מהנט על 650K יציב לחלוטין (חבילה 5 מגה)
עד שיום אחד בהיר : הותקנה עליו תוכנה שמדמה שרת דואר (דמון) בכל מקרה, אחרי ההתקנה היתה איזה בעיה לא ברורה באינטרנט, התוכנה הוסרה, ואז התחילה הבעיה, המחשב לא גלש או יותר נכון גלש לאט כמה לאט ? לא גלש כמעט

פינגים לדיפולט גטווי עמדו על רקווסט טיימד אווט לסרוגין ובין 3\4 פינגים היה אחד ששיחרר ריפליי של בין 500 ל3500 MS, אוקי ככה : המחשב פורמט, הותקן המצב נותר זהה, המחשב פורמט כרטיס הרשת עבר לPCI אחר המצב נשאר זהה, הוחלף הכרטיס רשת לאחד זהה אליו אבל אחר (ושוב...המחשב פורמט למען הסר ספק מהתקנה לקויה) לא עזר.....בקיצור כל קונפיגורציה של המחשב הזה עם כרטיס רשת DLINK 510 (שעבד טיפטופ קודם) לא פתרה את הבעיה שני כרטיסים מחשב אחד התקנה בכל צורה אפשרית והמצב זהה פינג פה פינג שם....וגם הם במצב מזוויע
בקיצור נמתח כבל רשת בצורה מסודרת אל המחשב, כמובן מיותר לציין גולש תקין ל-ח-ל-ו-ט-י-ן, עם פינגים שקטנים מ1MS......הותקן על המחשב כרטיס הרשת USB מהלאפטופ שוב : פינגים תקינים לחלוטין.............

עכשיו כמה פרטים נוספים שעשויים לעזור, בזמן התחברות המחשב עושה בעיות לפעמים כן מתחבר לפעמים לא (אני מדבר על אלחוטי PCI בUSB הוא חלק עובד פיקס) אם הוא כבר מתחבר הקליטה על בין 4 ל5 קוים מתוך 6 שזה מעולה
באיזשהו שלב של ההתקנות נוצר מצב מוזר שהפינגים היו תקינים והקליטה היתה על "נמוך" ואז אחרי 3 דקות של ניסיונות נעלמה לחלוטין............האופציות שעלו לי בראש :

משהו דפוק בלוח אם - היתכן ? הכרטיס מותקן פיקס ואין שום שגיאות, וגם מה דפק אותו ככה בשניה אחת ?

משהו דפוק בכרטיסי הרשת - אבל שניהם ? הקודם במעמד הפירוק שלו מהמחשב הקודם עבד פיקס......

אופציה 3 : לא יודע כבר אין לי מושג, ואני אקנח באיזה סקרין שוט של התופעה המוזרה עוד מעט :
תודה ענקית מראש לכל העונים, מי שפותר באמת תותח רציני !! אין ספק....
הסקרין הראשון של המצב הבעייתי, השני על אותו מחשב עם חיבור כבל\כרטיס בUSB

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י atidvt בתאריך 24-10-2006 בשעה 00:29.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-10-2006, 00:38
  גשש-בלש גשש-בלש אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.03.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי atidvt שמתחילה ב "בעיה מסובכת ומורכבת מאוד ! תותחים להתפקד ! :)"

סיפור באמת לא ברור.
אתה אומר שהחלפת שני כרטיסי רשת זהים באותו מחשב והבעיה נמשכת.

לפי דעתי הבעיה יכולה לנבוע משתי סיבות:

1. בעיית מתחים חשמליים:
אולי עם קשר להתקנת התוכנה המדוברת או אולי ללא קשר אבל ייתכן ומדובר בלוח אם מקצר וישנה בעיה כללית באפיקי ה- pci עליו.
ציוד תקשורת כידוע רגיש להפרעות חשמליות וזאת יכולה להיות סיבה לעניין.
אני מציע שתיכנס להגדרות bios של המחשב ותבצע איתחול להגדרות ברירות מחדל ותבדוק אם זה עוזר. ( לא בטוח שזה יועיל אבל שווה לבדוק).
* אם תבדוק את כרטיס הרשת המדובר במחשב אחר תוכל לדעת האם הבעיה בכרטיס או במחשב.

2. בעיה בנתב:
ייתכן ומדובר ב- Bug כלשהו בתוכנת הנתב, כתובת ה- Mac של כרטיס הרשת הראשון נשמרה בזיכרון והבעיה הקרינה גם לכרטיס הרשת השני אחרי שהחלפת אותו.
אני מציע כי תאתחל את הנתב עם הכפתור בגב שלו ותגדיר אותו מחדש כדי לראות אם זה עוזר.
ישן 25-10-2006, 00:47
צלמית המשתמש של atidvt
  atidvt atidvt אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.08.06
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי גשש-בלש שמתחילה ב "מה שנשאר לך זה לבדוק את כרטיס..."

אוקי אז ככה קודם אני שמח להודיע בקול תרועה גדול - הבעיה נפתרה
מה פתר אותה ? אז ככה :
איפוס לביוס - לא עזר
שדרוג הביוס לגירסה חדשה יותר : לא עזר
שדרוג קושחה בראוטר : לא עזר
החלפת כ.רשת : לא עזר
פירמוט המחשב מספר פעמים : לא עזר
דרייבר עדכני יותר לכרטיס רשת : לא עזר
אין ספור ריסטים לראוטר : לא עזר

החלפת צ'אנל בראוטר : אני רק רוצה לציין שזה הזוי ברמות היסטריות כי קודם על הצ'אנל הקודם המחשב השני עבד פיקס פיקס (גם עכשיו הוא עובד פיקס) והמרחק בינונו ממש לא גדול - מטרים ספורים, וגם אין שום דבר שונה במהות....ככה שלא ברור לי למה צ'אנל שטוב אצלו כל-כך !!!!!!! גרוע אצלי, אבל קראתי בנט שהחלפת צ'אנל מאפסת איזה רכיב תקשורת בראוטר, משהו שאני מניח שגם ריסט\עדכון קושחה עושה אבל מיילא....העיקר נפתרה הבעיה !!
סוף סיפור !! והריי התמונה המאושרת :

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:37

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר