לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום כתיבה וספרות!!! והשורה הנעה - נוע תנוע! אוסף ביקורות הספרים של כל הזמנים אוסף אתגרי הכתיבהלכתיבה הציטוט הנבחר: 'הסופר, כמו הילד, אוהב לשחק משחקים, אבל יודע להציב את הגבול בין האמת לבדיון' מאת פרויד. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > כתיבה וספרות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-10-2006, 08:11
  מריאל מריאל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.04.06
גרפיקה גם אני חושבת שהשיר שלך מאוד יפה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי זה לא משנה... שמתחילה ב "מטומטמת"

אבל הפעם אני הייתי רוצה להגיב לדברייך
תסבירי : איך עוד לא הבנת? את כל כך תמימה
איך לא ראית והמשכת לנסוע כמו שיכור בכביש מהיר מבטיחה לך שגם אם רואים זה לא עוזר לכלום. כמעט בלתי אפשרי לשנות את המסלול של הלב.
שוב ושוב אני מסבירה לך ואת מתעקשת להתעלם בואי נקרא למי שהסביר לך (שזה קול ההגיון שלך, כמובן) X. את - זו את. מי שהתעלם זו לא את, אלא X. אם היא לא הצליחה להסביר לך, היא היתה צריכה לשנות טקטיקה, למצוא הסבר שמתאים לשפה שלך. X היא למעשה הביקורת העצמית שלנו. אנו מלקים את עצמינו על טעויותינו, ולא שזה לא נכון שעשינו טעות, אבל ביקורת עצמית רק מאשימה, וגורמת להרגיש רע עוד יותר, אבל לא פותרת כלום. אם באמת X=קול ההגיון/הביקורת העצמית חושבת שהיא צודקת היא היתה צריכה למצוא דרך אחרת להסביר לך במקום לצעוק עלייך מפה ועד הודעה חדשה. וחוץ מזה X צריכה להבין שמעטים האנשים שהם באמת קרים ומחושבים. אדם קר ומחושב שולט על רגשותיו בעזרת ההגיון, עד כדי כך שאם הוא מחליט שהוא יתאהב באדם Y אז הוא מתאהב. אם הוא מחליט להפסיק לאהוב את אדם Y, אז הוא באמת מפסיק. דברים כאלה הם מפחידים. רוב האנשים למעשה פועלים ע"פ רגשותיהם, ורק אח"כ מתרצים זאת בעזרת הגיון. ואם את לא מאמינה לי - צריך לראות עורכי דין בפעולה. כל פעולה שעושה אדם הם יכולים להראות לך שני הגיונות סותרים שלה, מדוע עשה האדם כך וכך. מכיוון שרוב האנשים לא כל כך יכולים לשלוט על רגשותיהם בעזרת ההגיון, X צריכה להבין שהיא מדברת לקיר, והיא צריכה להתייעל אם היא רוצה שיקשיבו לה.
מוכיחה לך אבל את בשלך מאמינה רק בטוב תמשיכי להאמין בטוב. אם תאמיני שאין טוב זה הרגע שבו תיפלי הכי חזק, כי אז הכל יהיה רע ואת תיסבלי פי 100.
והנה עכשיו את נופלת עמוק.......... נכון, וזה כואב מאוד מאוד.
ואיתך אני יחד נופלת וכואבת את טעויותיך- אל תהיי כל כך בטוחה שמה שעשית היתה טעות. אמנם זה היה מתמימות, אבל תזכרי שלושה דברים: את עשית טעויות מחוסר ידיעה, מתמימות, ולא מתוך ידיעה או רשלנות. ויש הבדל גדול בין השניים. דבר שני: תמיד דרושים שניים לטנגו. אולי אם הייתי עושה אותו דבר עם אדם אחר - זו לא היתה טעות, אלא קרש קפיצה אדיר לאהבה. זה תלוי גם באדם השני. אם את אשמה - הוא אשם באותה מידה. דבר שלישי: תמימות היא לא תכונה בלתי רצויה. להיפך. איתה אנחנו יותר מאושרים. אבל אפילו אם תמימות ניראית בעינייך כתכונה בלתי רצויה שגורמת לך לעשות טעויות, הרשי לי להזכיר לך שאפשר לעבוד או להטעות כל אדם שבעולם, ולא משנה אם הוא תמים או לא. כל אדם עושה טעויות ולא משנה עד כמה שהוא זהיר או מנוסה או מלומד. תמיד יש פירצה. אין אפס.
את אהבה מטומטמת

משכת אותי שיכנעת אותי תירצת
וכל זאת לשם מה?
בכדי שאבין שכולך חלום רק אשלייה זו לא אשלייה ולא חלום. יש הבדל בין איך שבן הזוג שלנו רואה אותנו לבין איך שאנחנו חושבים שהוא רואה אותנו. כשאנו רואים את הפער בין שני הדברים - זו המציאות שמתפוצצת לנו בפנים ואז אנו חושבים שהכל היה שקר, אשלייה. האהבה אינה אשליה. האשלייה היא ההנחות המוטעות שלנו - מה שאנחנו חושבים שבן הזוג חושב עלינו, בלי לאשש זאת. מצד שני אנו חייבים לדעת מהי השפה שלו כדי להבין - האם הוא אוהב אותנו או לא? ייתכן שבשפה שלו ובצורה שלו הוא אוהב אותנו. למרות שבשפה שלנו זה לא נקרא אהבה. למשל: הוא כבר לא מביא לי פרחים. מה, הוא לא אוהב אותי יותר? לא נכון. הוא אוהב, אבל הוא מביע את זה בדרכים אחרות. האשלייה נוצרת כי לא היינו ערים ללמוד את השפה שבה מדבר השני, אלא הנחנו שהוא מדבר בשפתינו אנו.
את בעצם סתם איזו שיכורה
לא מאמינה לך ורוצה לשכוח שאי פעם היית קיימת....

את אהבה מטומטמת
ונמאס לי להיות כואבת
רוצה לשכוח מקיומך
להתאהב בבדידות

אני לא מבולגנת, אני פשוט חושבת שכאוס זה הסדר של היקום...

חזרה לפורום

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:48

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר