לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-11-2006, 05:02
צלמית המשתמש של The_Merlin
  משתמש זכר The_Merlin The_Merlin אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.02
Follow me...
ואם נטחן אז זה אומר שנטחן נכון?
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Olegis שמתחילה ב "הנושא הזה נטחן עד דק בפורום...."

סעיף 2 לחוק מפרש את המונח "פגיעה בפרטיות" ומבהיר בסעיף 3 כי "צילום אדם ברשות היחיד" ובסעיף 4 ,פרסום תצלומו של אדם ברבים בנסיבות שבהן עלול הפרסום לבזותו או להשפילו".
לא ניכנס לפרשנות החוק אבל הבאג של כל העניין הוא במילה "עלול". משמעותו היא שהחוק השאיר פתח רחב מאוד למצולם לטעון טענות והוא אינו צריך בכלל להוכיח שבוזה או הושפל אלא שהיה עלול להיות במצב כזה מחמת פרסום התמונה.

מאחר ולא אתה קובע אם הצילום משפיל או מבזה אלא זה שצלמו אותו - אין לך שיקול דעת לקבוע אם הצילום שלך עלול להיות סיבה לתביעה.
ההגנה היחידה שלך במקרה כזה זה להוכיח לפי סעיף 6 לחוק שמדובר בפגיעה שאין בה ממש.
חלקכם מצלמים אנשים, אם בחוף הים בבגדי ים ואם בנסיבות אחרות שפותחות ללא צל ספק פתח לתביעות גם אם אתה מעדיף לראות זאת אחרת. מניסיון של עשר שנים בשותפות בצוותים שתפקידם ההגנה מפני תביעות אזרחיות, תאמין לי, שכל צילום כמו האיש בצילום שלמעלה (שלטעמי הוא צילום מדהים), יוכל בעזרת עו"ד טוב לבצע איתך חילופי דיור, קרי, שאתה תעבור לגור בארגז שלו.

אבל מי שמעדיף להחביא את הראש מתחת לכיבוי המצלמה ולסנוור את עצמו בפלש - סחתיין. זה מסוג הדברים שמספקים לי פרנסה.

נערך לאחרונה ע"י The_Merlin בתאריך 03-11-2006 בשעה 05:05.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-11-2006, 12:57
צלמית המשתמש של RoseQuartz
  RoseQuartz RoseQuartz אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.02.06
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי The_Merlin שמתחילה ב "ואם נטחן אז זה אומר שנטחן נכון?"

אני בטוח, וזה סך על פי ההיגיון, שהנזק הינו מינימלי לחלוטין ולא כל כך משמעותי כמו שהצגת את זה. כמו בהרבה מאד נושאים, המקרים מסתיימים הרבה יותר מהר מההליך המשפטי. קרי, אם בן אדם מרגיש שתמונה מבזה אותו, וכל עוד זה כמובן לא עד מעמקי נשמתו ורגשות טינה (או בצע), הוא יפנה קודם כל לבן אדם ויבקש להוריד את התמונה (כל עוד זה בפורום מצומצם, ולא לפני מיליון אנשים). אולי אפילו בעזרת עו"ד. והמקרה יסתיים עוד לפני שהתחיל, מבלי שיהיו חילופי דירות ובאמת פגיעה בשם הטוב או ברגשות של מישהו.

אני אגיד את זה חד וחלק לפי הפרשנות שלי: לא צילמתי אדם שעשה מעשה משפיל, שעשה פרצוף מביך, שבדיוק השתין או השתזף, או כל דבר שלא נעשה בשיגרה ב100% מהזמן. צילמתי לחלוטין משהו שקיים, את ההווה, תמונת מצב סטטית. אין כאן שום הבדל בין מה שקורה במציאות לבין מה שקורה בתמונה, וכל אדם שילך למקום- יראה אותו בדיוק ככה (או למעשה, בצורה הרבה יותר מביכה, בשל הסובבים אותו).
ההבדל היחידי שאני מוצא בין זה לבין תצלום נשים בעירום חלקי בחוף הים, הוא שהצלם יכול לטעון שהנשים עשו זאת מבחירה, והבן אדם בתמונה שלי לא. מבחינתי, בדיוק בגלל זה, הנשים הן לא נושא שצריך להיות עניין ציבורי, והבן אדם ההוא בדיוק כן.
לפי כל זה, לא מצאתי שום בעייתיות בפירסום התמונה. יכול להיות שההיגיון שלי מוטעה, או לא עולה בכנה אחד עם החוק היבש (גם כאן, כל דבר שנעשה באמת ובתמים לא יגיע לפרופורציות כל כך מנופחות כמו שכבודו מנסה לרמוז), ובכל מקרה שהדבר הזה אפילו יועלה על סדר היום של מישהו שחושש שהתמונה עלולה לפגוע במשהו- זה נותן לגיטימציה מבחינתי להורדת התמונה. היא לא שווה את הדיון.

חסה, כרוב ושלום לך ולכל עם ישראל.

ישן 03-11-2006, 20:20
צלמית המשתמש של גודלן-ארז
  גודלן-ארז גודלן-ארז אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.03.06
שלח הודעה דרך MSN אל גודלן-ארז
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי RoseQuartz שמתחילה ב "אבל למה?"

זה מצב הקשישים בארץ "שתומכת" ברווחה

עצוב
אבל דעתי בנוגע לפירסום הוא שאני אישית לא הייתי מפרסם את התמונה
כל אחד והחלטתו שלו האישית בלבד וכך גם התוצאה שהוא יצתרך לקחת את האחריות במידת התוצאה
וזה אחריות שכל אחד מאיתנו מקבל כשהו מפרסם תמונה.

יש חוקים לפורום ותמונה זו עומדת בחוקים לכן האחריות בלבד על הצלם.
כמו התמונות של שוקו שהאחריות עליו בלבד וזה שהו החליט לפרסם את התמונה זו זכותו.

ולכן אני חושב שמשפטים כגון "מנהלים אני ממליץ למחוק את האשקול הזה" ממש לא במקום

Temp Web Site: picasaweb.google.com/erez2006

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:33

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר