לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-11-2006, 01:16
  deep_purple_ownz deep_purple_ownz אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.06
גיבוש חובלים- משחק ילדים

שלום רב נכבדי פורום מתגייסים וסדירים,
רציתי למחות על גיבוש חובלים ועל רמתו ביחס לגיבושים האחרים בצבא וליום השדה.
הייתי בגיבוש האחרון שהיה ב29/10, וכמובן שללא כל קושי עברתי בהצלחה למגמת שייט ה"יוקרתית" (מה שגם אחותי הקטנה וסבתא שלי היו עושות).
הגיבוש התנהל באופן שערורייתי לגמרי, ונדהמתי לגלות על חוסר הרצינות של הקורס ה"נחשב".
יחד איתי עברו כמה שלומיאלים שכלל לא הייתי רוצה לשרת איתם. יום הים היה ביזיוני, וכלל וכלל לא מאתגר מישהו כמוני. כמעט אף אחד מהגיבוש אפילו לא חשב על לפרוש, ורק ילד אחד פרש במסע הראשון. המסעות גם כן הזכירו אימון גופני בבית הספר ולא שום דבר מעבר.
לצערי לא איפשרו לי לחתום ויתור על הקורס, ואני אעשה זאת רק שמה. ממליץ לכולם לוותר על הקורס הקיקיוני הזה, ולמי שעבר שלא יחוש, כי מבחינתי הוא לא השיג מאומה.
בתודה
אנא הביעו דעתכם
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-11-2006, 02:43
  abac abac אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.09.05
תשמע את מזלזל במשהו שאין לך מושג עליו
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי deep_purple_ownz שמתחילה ב "גיבוש חובלים- משחק ילדים"

גיבוש זה בסך הכל מבחן קבלה, כל יחידה עושה את השיקולים שלה בבחירת אנשים ולמרות שאתה מזלזל אני מבטיח לך שניסיון של שנים בחיל הים לא טועה, הרבה חכמים וגדולים ממך השקיעו במערכת המיון כדי לבחור את המתאימים ביותר. בתכלס כולה עשית גיבוש והתקבלת, אין לך מושג מה הקריטריונים והדרישות מחובל שלא לדבר על כך שאתה בכלל לא מכיר את התפקיד...אתה פוסל את הקורס בגלל הגיבוש? מה נראה לך שגיבוש זה עניין של יוקרה? בגלל שגיבוש מטכל הוא ממש קשה אז בטח גיבוש חובלים צריך להעלות את הרמה כדי להתחרות בו...נו באמת.
אל תשכח שרוב מי שמגיע לקורס לא מסיים אותו.

תכלס לפי דעתי לחתום ויתור זאת הטעות הכי מטומטמת שאתה יכול לעשות, לא נתת לזה הזדמנות בכלל..אתה לא מכיר את הקורס, לא את האנשים( הכרות של שלוש ימים זה לא אומר כלום) ואת התפקיד. אולי אחרי שתסיים ימ"פ אז תוכל לזלזל אבל עד אז עדיף באמת שלא תצא בהצהרות שכאלו שהם נטו זלזול של מלש"ב שלא מבין כלום מהחיים שלו.
ישן 03-11-2006, 09:07
  יועד תורן יועד תורן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.06
אני חדש בפורום אבל חייב להגיב על הנאמר
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי deep_purple_ownz שמתחילה ב "גיבוש חובלים- משחק ילדים"

שלום לכולם. אני חדש בפורום אבל קורא אותו זמן רב .
אני רוצה להגיב על הדברים שנאמרו עד כה באשכול:
אני מתגייס לקורס חובלים מרץ 2006 מחזור קי"ט מגמת שייט.
הגעתי לקורס דרך גיבוש מטכ"ל ולאחר מכן גיבוש המשך לחובלים.
אני מוכרח לציין שלא הייתי בגיבוש של ה29.10 ואכן יתכן שהוא היה ברמת קושי נמוכה .
ההסתייגות שלי היא לגבי הסיכויים לכך שזה יקרה. אני זוכר את גיבוש חובלים בתור גיבוש בהחלט לא קל וכמאתגר ביותר וזאת כאמור לאחר שעשיתי גיבוש מטכ"ל.אין לי ספק שמה שהתרחש בגיבוש בדק את היכולות של כל פרט בגיבוש וגרם לבוחנים להחליט את מי להעביר. אני מציע לעוברים לא לזלזל בקורס ולא לתייג אותו כ "ביזיוני" מכיוון שהוא הכל אבל לא ההגדרה הנ"ל. הסתכלו על המאמר של דלתא לגבי תוכן הקורס ואני מקווה שתבינו יותר.
אני מאחל לכולכם בהצלחה ומחכה לראות אתכם ביום הגיוס .
ישן 03-11-2006, 09:37
צלמית המשתמש של SURF-DUDE
  SURF-DUDE SURF-DUDE אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.03.06
לכל המזלזלים למיניהם שלום רב!

ראשית, יש דרך לומר דברים. אם ברצונכם להביע את הסתייגותכך משיטת המיון בגיבוש החובלים, או מן הקורס- עשו זאת בדרך בוגרת ורצינית.

לפותח האשכול- הגיבוש "ביזיוני"? מאיזו בחינה? אם הנך מתכוון לרמת הקושי הפיסי, הרי שלא מדובר בתפקיד בו הרגליים עושות את העבודה, אלא הראש. מכאן, שיטת המיון תהיה בהתאם.

לחבר "shayettet 13"- דיברת עם הרבה אנשים? כלומר, עשית סקר בין כל חובלי צה"ל והגעת למסקנה שכולם אינם מרוצים? אני מניח שלא. קומץ האנשים ששוחחת עמם אינו מיצג את הרוב בשום אופן וצורה. בנוסף, הנשירה ההמונית מן הקורס נובעת מכמה סיבות; הראשונה, הקורס בשלבים הראשונים הוא אינטנסיבי וקשה ביותר, ויש שלא מסוגלים להתמודד עם קושי זה (שוב, אינני מתכוון לקושי הפיסי, אם כי בחלק הראשון הקושי הפיסי הוא מאפיין בלתי מבוטל). השניה- יש הפורשים כיוון שהגיעו למסקנה כי הקורס אינו תואם את ציפיותיהם (לרוב מלש"בים מבולבלים, שחושבים שהנה הנה הולכים לככב בסרט הוליוודי, ומתאכזבים מהמציאות חסרת הזוהר והתהילה), ו/או החליטו כי אופי התפקיד והשירות לא מספק אותם- על טעם ועל ריח אין להתווכח.

ושוב, לפותח האשכול, מר "deep_purple_ownz"- אין לקבוע את אופיו של הקורס לפי אופיים של המתקבלים אליו, זוהי פשוט קביעה לא נכונה מיסודה. רוב האנשים שמתחילים את הקורס לא מסיימים אותו, ולכן לא ניתן לדעת. ולגבי הקורס- אינו ראוי לשמו? עברת את הקורס שאתה קובע בנחרצות כה פזיזה ויהירה? בוא ושמע קצת עובדות על הקורס:

אורכו 27 חודשים, כלומר שנתיים ושלושה חודשים, הקורס השני באורכו בצה"ל. עוד עובדה קטנה, הוא יותר ארוך מזה, כיוון שיש עוד כל מיני השלמות לאחר הקורס.
הקורס מאוד ממיין- 25-30 % מהאנשים שמתחילים את הקורס מסיימים.
בשלבי הקורס נמצא לו שלב האקדמיה, בשלב זה תוציא תואר BA רב תחומי בכלכלה ומינהל, מדעי המדינה ונמלים וים. מסיימי הקורס הינם קצינים.
בקורס תכנים מאוד מעניינים והכשרות מגוונות, וכמות החומר הנלמד היא כמות בסדר גודל כמעט תנ"כי.

הקורס הוא המקביל הימי לקורס טיס, אך אינני משווה, ולו מפני ששני הקורסים מחפשים מאפיינים שונים.

קצת על הגיבושים- רמת הקושי עלולה להשתנות מגיבוש לגיבוש, וזאת כיוון שרמתם של המתגבשים שונה מגיבוש לגיבוש, מעבירי הגיבוש משתנים, תנאי מזג האויר משתנים, וישנה בירוקרטיה המשתנה מעת לעת בנוגע לנעשה בגיבושים (להלן מות שני המלש"ים בגיבוש הטייס ושייטת, יהי זכרם ברוך). בכל אופן, אם התקבל אדם שאינו מתאים, הוא לא יהיה חובל.

עצה שלי, ודברי חז"ל- אל יתהלל חוגר כמפתח. כלומר אל תזלזל בקורס לפני שסיימת אותו, כי להתקבל זה לא חוכמה, החוכמה היא לסיים ולהיות חובל. תחשוב על זה.

בבקשה לכבד את עצמכם ואת חברי הפורום האחרים ולא להגיב תגובות ילדותיות. אם למישהו יש מה לומר לי אישית- בפרטי.

בוקר טוב, והמשך יום נעים.

ישן 03-11-2006, 09:58
  bommer bommer אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.07.06
מחזק...
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי SURF-DUDE שמתחילה ב "לכל המזלזלים למיניהם שלום רב!"

צודק ב100 אחוז, אסור לשפוט את הקורס ואת התכנים שבו לפני שבכלל היית בו...
ואני חושב שהדרך שבה אמרת את מה שאתה חושב היא לא נכונה ובוא אני אתן לך דוגמא...
אני שהייתי צעיר יותר רציתי להיות בקורס חובלים כי אני די אוהב ים וקראתי על זה והוא נשמע לי איכותי לא פחות מקורסים אחרים בצה"ל. לבסוף החלטתי ללכת על קורס אחר שלדעתי מקביל לקורס חובלים אך הוא דבר אחר לגמרי.ומה שגרם לי בכלל לחשוב ללכת על קורס חובלים זה הדעות של האנשים שנמצאים שם ומה שאתה בעצם עושה שאתה ככה מבטא את עצמך בצורה לא נכונה , אתה גורם למלש"בים בעצם לוותר על הקורס הזה מבלי לנסות בכלל ויכול להיות שאתה לבסוף תהפוך להיות חובל או לפחות תמשיך בקורס כי כשתגיע אתה תראה שהוא יותר מתאים לך.לכל דבר יש צורה להגיד ואולי לך הוא לא מתאים מבחינה פיזית כי אתה יותר אוהב עקשן אבל אנשים אחרים שפחות אוהבים להיות מאותגרים פיזית כן אוהבים את הקורס.
מקווה שתבין ותפנים
ישן 03-11-2006, 10:12
  לוגיין לוגיין אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.09.06
חובלים זה לא קומנדו

כמו שאמרו לך בגיבוש עצמו,אתה לא תטפס בלילה מהים ולא תעשה "פיו-פיו" עם הרובה.יודע מה.אפילו את כלי הנשק על הספינה לא אתה תתפאל אלה החיילים.
אני גם הייתי באותו גיבוש (ועברתי -שיט) ובתור אדם ממוצע זה כן אתגר אותי.מה זה אדם ממוצע?
לא חרשתי על החומר הלימודי,לא בלילה ולא לפני
לא הלכתי לכושר קרבי וסחבתי אלונקה במשך חודשים
לא הכנתי הרצאה אישית מסובבת ראשים מראש
לא ידעתי מה הולך להיות כל שלב בגיבוש
לא הסתובבתי עם ים אזיקונים בכיס (אזיקונים שהמפקד גם אסר להשתמש בהם).

אני לא אגיד שנקראתי עד מוות (יצאתי לטייל בארץ אחרי הגיבוש) וגם לא היה לי רצון לפרוש רק שים לב שהתחילו אותו 52-54 איש,סיימו 34 (חלקם מדדים בקושי) ועברו 13.כמה חבר'ה שהיו בגיבוש מטכ"ל והתרברבו לפני זה בעובדה מצאו את עצמם במסדר טילים בחלק שהולך הביתה.

בקשר לעוברים,אני בכל אופן לא ראיתי שלומיאלים.היו כמה שלא הכי מצאו חן בעיני אבל שלומיאלים בטוח שלא היו שם.דבר איתי בפרטי אם אתה רוצה לברר יותר.

לסיכום לגבי חובלים יש לי סיבה פשוטה למה אני כן מתכוון ללכת לקורס ולסיים אותו. אני רוצה שירות שישלב גם שכל וגם מאמץ פיזי,אני לא רוצה לרבוץ בבור של חרא עם רובה ביד שלוש שנים (סליחה אם קרבי כלשהו נעלב,אין פה זלזול חס וחלילה אני פשוט לא רוצה לבלות ככה את רוב השירות שלי) ולא רוצה לשבת ולחרוש על הלימודים.אני רוצה משהו שישלב את שניהם.
דבר באמת אחרון-אף אחד לא יכול לומר ששני המפקדים הצעירים שהעבירו את הגיבוש היו רכים,רופסים או חלשים יותר מכר חיר"ניק או פלסר"ניק שראיתי.גם הבחור שנשר מטיס ועבר את הגיבוש נראה כמו סיסי לידם.אז כושר יש שם והרבה.
ישן 03-11-2006, 11:05
  שולה מוקשים שולה מוקשים אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.12.03
עם כל הכבוד אני ממליץ לך לחשוב לפני שאתה אומר שטויות

תראה אני הייתי בקורס הזה ויצאתי כי וואלה לא התאים לי מה שהולך שם .
להגיד שהקורס הוא ביזיון ועוד על סמך הגיבוש המסכן זה שטויות...
יש שם הרבה קושי נפשי ומנטלי ,ואני יכול להגיד לך שהימ"פ בכלל בכלל לא פשוט אבל וזה האבל הגדול זה מתאים למספר אנשים מאוד מצומצם לא כל אחד הוא מנהיג לא כל אחד אוהב את הים לא כל אחד מעניין אותו מה שהולך שם.

אז נכון שכושר זה לא העיקר בכלל בקורס ושיש אנשים שנראים כמו סמרטוטים אחרי ריצה... אבל תכ'לס זה לא כזה משנה לקצין שהולך להיות על ספינה...
החבר'ה שם מאוד מאוד אינטיליגנטיים מאוד מאוד מיוחדים אני לא אגיד לך שלא ראיתי שם תופעות מגעילות ראיתי...אבל זה לא גורף כמו שהצגת את זה

אני ממליץ לך לנסות לפחות,תראה אני ניסיתי ויצאתי משם אבל למדתי הרבה דברים שבמקום שאני נמצא בו עכשיו עוזרים לי ונותנים לי יתרון נניח ניווט גי פי אס בשבילי זה שטויות וכשנוסעים על האמר ב60-70 קמ"ש וצריך למצוא איזה פיצול ערוצים מסכן אז עדיף שתתמצא בגי פי אס..
ישן 03-11-2006, 18:28
  frydman frydman אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.07.06

אל תגזים !!!!
הגיבוש הזה באמת היה קל בצורה יוצאת דופן אבל אני הייתי גם בגיבוש של ה -17.9 ותאמין לי שהוא היה ממש שונה!
1. המסע היה הרבה יותר ארוך
2. מהרגע ש/הגענו לבה"ד התחלנו לרוץ לא כמו עכשיו ששכבנו בשמש כמו איזה חרדונים
3. היה הרבה יותר דיסטנס והרבה יותר משמעת מהמכ"ים

אז הגיבוש יצא באמת קל .....

מכאן ועד להגיד שכל היחידה לא שווה כלום יש דרך ארוכה.. ואם לא מתאים לך אז פשוט תוותר אבל אתה באת לפורום וכתבת את זה כדי להרגיש שיצאת גבר נכון ?!
אתה גבר שבגברים וכולך תותח שמקומו בכלל בשייטת.. זה מה שרצית להציג שחובלים קטן עליך....
אז תהנה לך לחיות באשליה שהקורס הוא גם כזה קל...
אני רוצה לראות אותך כותב כזאתי הודעה על קורס חובלים אחרי הימ"פ (אם תעבור).....

ישן 03-11-2006, 20:17
  SSOTL SSOTL אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.12.04

בחור, אם אתה רוצה למחות על רמה של גיבוש מסויים שלח מכתב למפקד בצפר לחובלים או למי שאחראי על הגיבוש (וזה בטח לא אחד שמסתובב בפורום). דבר שני, לקורס הנ"ל בניגוד להרבה יחידות בצבא (ובדומה לטייס) מגייסים הרבה אנשים ולבסוף באמת שנשארים מעט מאוד אנשים בקורס, בכגלל הרבה סיבות: חוסר התאמה, נשירה (מה לעשות הים צריך להיות באופי שלך ולא לכל אחד זה מתאים) וכו' וכו'...דבר שלישי ואחרון, להסיק מסקנות על הקורס בעקבות הגיבוש שעברת זה אחד הדברים הלא חכמים לעשות...תעבור ת'ימ"פ ואז תדבר...

ישן 04-11-2006, 19:25
  A_Season A_Season אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.08.06
דעתי.

עזוב לרגע את הקורס שעליו אתה מדבר בלי שטעמת ממנו בכלל,
לגביי הגיבוש, סביר לחשוב שאולי הורידו בעומס הפיזי עקב התאונות
שקרו בגיבושים בתקופה האחרונה.
מעבר לזה, לא צריך להתנהג בכזו יהירות, תן כבוד לבני אדם
"שלומיאלים"? עם צורת התבטאות ומחשבה כזו... אולי גיבוש אתה יכול לעבור
אני בטוח שלא לסיים מסלול.
אני הייתי בגיבוש חובלים של סוף החופש הגדול ה20.8 אם אני זוכר נכון,
ובתור אדם שהתאמן הרבה מאוד פיזית, היה קשה מאוד, מצאתי את עצמי ברגעי משבר..
ואני לא היחידי, רבים פרשו, יותר ממחצית כבר ביום הראשון.
אף אחד לא אמר שהיה קל. החבר'ה שעברו איתי.. לכולם הגיע ללא ספק.
אני בטוח שלקורס חובלים מגיע השם היוקרתי שיש לו.
יכול להיות שהגיבוש שלך היה קל יותר, יכול להיות שלא
אז עברת,
קצת צניעות.
ישן 04-11-2006, 20:22
צלמית המשתמש של Ran669
  Ran669 Ran669 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.09.04

אי אפשר לפרש קורס (בין היוקרתיים בצה"ל אגב) שנמשך שנתיים, כקורס גרוע על פי גיבוש שנערך ארבעה ימים. עברת את הגיבוש? יפה, זה מקנה לך מקום בקורס, ומראה יש לך את הפוטנציל לסיים אותו בהצלחה.
יש גיבושים קשים יותר, יש גיבושים קלים יותר. בסופו של דבר כולם נבחנים באותה הרמה.
אני מציע לך להיעזר בסבלנות כי חיפזון זו לא הדרך. תדבר עם אנשים שבקורס, עם אנשים שסיימו את הקורס, ממקורות ראשוניים, מהאנשים הנכונים- ואל תסתמך על גיבוש של 4 ימים כי אין לך מה להשוות בין 4 ימים לשנתיים וארבע חודשים.

בהצלחה!

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:37

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר