06-11-2006, 00:06
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
|
אני לא יכול להציג טיעון "מוסרי"
ובעיקר משום שמוסר, בדיוק כמו יופי או מצפון, הוא בעין המתבונן. בדיוק מסיבה זו אני לא אשתמש במילה הזאת אלא לצרכי זרימת המשפט וגם אז לעיתים רחוקות.
לעונש המוות אני מייחס רק "סגולה" אחת שאין במאסר: הרתעה. לעניין משמעות ההרתעה במקרים כמו של האדון חוסיין (ושיקום מישהו ויראה לי שהוא הביא לארצו הישג כלשהו כמשקל נגד למעשיו הרצחניים... אפילו מוסוליני פיתח את איטליה לפני שסיבך אותה) הסברתי באשכול השני.
כל המונחים של "דם קר" שייכים לתפישה הרומנטית של החברה המערבית שמנסה לתת סווגים וסייגים למעשים שונים בכדי לתת חותמת כשרות לאלה שהיא חפצה בהם.
לא נראה סביר שמצב שבו צבא יתקוף עמדה צבאית של אוייב בכלי נשק עליונים ויהרוג בה כמה טוראים מהכפר וזה יחשב "מסריח אבל כשר" בעוד שענישת אדם כמו חוסיין תחשב "מוות בדם קר". מצד שני, על "ערכים" אלה מחנכים דורות של אנשים, כך שאני לא מתפלא שעדיין צריך לעמת אנשים שקולים מול המצב האבסורדי הזה שבו קל להם לתמוך בפעוולות שמזיקות לאלפי אנשים אלמוניים שאינם בפוקוס של החדשות, בעוד ה"אכזריות" לאדם אחד - מפורסם - מייד גוררת תגובות של זעזוע. את מעט ההתחברות שלי לערכי מוסר אני שומר לאנשים האלמונים או החיות האלמוניות. אם כבר מדברים על מוסר, אז שמירה על ערכיו בלי לרוץ ולהגיד "הנה, יצאתי להגן על מוסקי זיתים", קרובה יותר להיות מוסריות אמיתית מן השורש.
נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 06-11-2006 בשעה 00:09.
|