לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-11-2006, 21:27
  naor_18 naor_18 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.11.06
עזרה: DHCP Server איך בונים? בבקשה דחוף לי..

שלום,
אני כבר כמה ימים מנסה לחפש מדריך שידריך אותי, איך אני בונא DHCP Server
אולי אני לא רושם משהו נכון אבל מה שאני מחפש זה, איך לבנות (ואם אני לא טועה שזה בדוס) מין סרבר שיחלק אי פי לכל מחשב שמתחבר לרשת... האם זה אפשרי בכלל והאם אני יכול לארח על כזה דבר יותר מ 10 או יותר מ 400 מחשבים(לדוגמא).. כל מחשב שיתחבר (הכוונה חיבור פשוט עם כבל רשת ל SWITCH ויקבל אוטומטית IP מהשרת הזה.. במידה וה- TCP/IP מוגדר על "קבלת IP אוטומטי"..)
בנוסף לזה האם יש אפשרות להגדיר כתובת לאינטרנט שהרשת לא תיהיה "חשופה לכל אדם" לחיבור לרשת חיצונית (אינטרנט) כלומר יש מס' מחשבים המחוברים לרשת - העברת נתונים חופשיה אך לכל מחשב שיכניס לו DNS רק ע"י זה הוא יוכל להתחבר לאינטרנט... האםזה אפשרי ואיך עושים את זה..
שורה תחתונה..

* בניית שרת DHCP Server.. כלומר מין מערכת שתחלק אי פי באופן חופשי ושוטף לכמות בלתי מוגבלת (או שיש הגבלה מסויימת) למחשבים שמתחברים לרשת. וזאת עם מערכת הפעלה של Win XP
כל המדריכים שמצאתי (בעברית) הם ללינוקס ואני לא כ"כ רוצה להשתמש ב Win Server 2003 ..
מדריך בעיברית בבקשה..

* שאלה השניה היא האם אפשרי שברשת של כמות מסויימת של מחשבים (לא חשובה הכמות) מחשבים יהיו מחוברים מאופן חופשי כולל העברת נתונים חופשיה אך רק ע"י כתיבת DNS יוכלו להתחבר לאינטרנט..

תודה רבה לכל העוזרים אני מקווה שמשהו יעזור לי
בבקשה זה חשוב לי מאוד..!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-11-2006, 21:48
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי naor_18 שמתחילה ב "עזרה: DHCP Server איך בונים? בבקשה דחוף לי.."

1. אני לא מבין איך הרצת תוכנת שרת זו שאלה ברשתות. פנה לפורום שמתאים לסוג השרת שתרצה להריץ...

2. אם למחשב אין הגדרות DNS, הוא לא יוכל לגשת לכתובות. אם אתה לא רוצה גישה לאינטרנט בכלל, אז אם כבר, לא אמורה להיות הגדרת Default Gateway - ואז אי אפשר יהיה להגיע לכלום. כמובן שכל מי שיגדיר... יצליח. השיטה לנתק מהאינטרנט היא ליצור שתי רשתות שונות (פיזית/לוגית עם VLANs, לא משנה), ולאחת מהן לאפשר לצאת, ולשנייה לא. אין בעייה ששתיהן ידברו אחת עם השנייה. הכל עניין של הגדרות פיירוול במחשב שיחבר ביניהן ובין האינטרנט...

ישן 09-11-2006, 22:12
  naor_18 naor_18 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.11.06
לא בדיוק..
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "1. אני לא מבין איך הרצת תוכנת..."

זה לא תוכנה אני שואל אולי זה ע"י תוכנה ואז אני ידע לאיזה פורום לנתב את השאלה
מה ששאלתי זה האם אני יכול ע"י דוס או דבר דומה לזה ליצור חלוקת IP ברשת חלוקה חופשית לכל מחשב שמתחבר לרשת ע"י כבל פשוט המחובר ל SWITCH..
במידה וחיברתי 400 מחשבים במקום שאני יעשה את זה ידנית שהסרבר המסויים הזה יעשה את זה אני לא יודע בדיוק איך לקורא לזה.. אם אפשר קצת עזרה..
פשוט מין סוג של משהו תוכנה, מערכת, או כל דבר אחר (כלי עזר) שניבנה או שאני צריך לבנות בדוס או משהו כזה שיחלק באופן חופשי חלוקת IP..
אני מקווה שאני מובן.. ואם אני לא טועה זה ניקרא DHCP Server שהסרבר הזה ניבנה השאלה איך אני יכול לבנות את זה איך אני עושה את זה.. אם אפשר מדריך שיתאים ל Win XP ומדריך בעיברית
מצטער שיש לי דרישות כאלה אבל אם אפשר עזרה.. זה חשוב לי

תודה רבה!!
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:57

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר