לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה - לא לשכוח להוסיף תגיות ספויילר היכן שצריך! - חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > קולנוע וטלוויזיה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-11-2006, 17:01
צלמית המשתמש של cancer
  cancer cancer אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.03.03
פרפר נחמד חוזרת

היה נחמד ונחמד שהיה

השמועות על מותו של "פרפר נחמד" היו מוקדמות מדי - בטלוויזיה החינוכית מתכננים להקים לתחייה את אוזה, נולי, שבי ובץ. אבל את דור המייסדים קשה לרצות: הפרפר של היום זה לא מה שהיה פעם מירב קריסטל פורסם: 17.11.06, 10:48

מיהו הפרפר מ"פרפר נחמד" ולמה הוא נחמד? ילדי שנות השמונים שגדלו על הסדרה לא יוכלו לענות על כך ובאמת, אין תשובה אחת. ב"פרפר נחמד", כפי שעלתה לשידור לראשונה ב-1982 בטלוויזיה הלימודית (היום החינוכית), היה משהו מאוד מופשט, מסתורי ועם זאת ברור להפליא. "פרפר נחמד" – כמה פשוט. למה פרפר ולמה נחמד? ככה. לילדים שהיינו זה היה מובן מאליו.

"חיפשנו שם ואני הצעתי את 'פרפר נחמד' כי באותה תקופה המשוררת פניה ברגשטיין היתה מאוד פופולרית והיה לה שיר בשם דומה", מספרת שושנה צחור, המפיקה האגדית של הסדרה בראשית ימיה. "חשבתי שזה לוגו נחמד שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניו. היו לי על כך ויכוחים גדולים עם ההנהלה. הם הציעו הצעות רבות, ביניהן 'חמור נושא ספרים'. מזל שעמדתי על שלי, נכון?"

מה קרה ל"פרפר נחמד" מאז? יוצריה הראשונים עזבו וחדשים תפסו את מקומם. השנים האחרונות לא היו פשוטות. הצוות החדש ערך שינויים בתוכנית והגיבורים עברו ממגורים בערימת גלילים סוריאליסטית לבית אמיתי. אבל זה לא שיפר את מעמד התוכנית בקהל היעד, להפך. התוכניות צולמו בתדירות נמוכה עד שנעלמו כליל מהמסך לפני כשנתיים.

בטלוויזיה החינוכית מתכננים לשלוף את הרביעייה מהמחסנים ולהקים לתחייה את "פרפר נחמד". ההחלטה על כך תינתן סופית בעוד שבוע. בינתיים, עולה התהייה: האם יש מי שמצפה לה? יכול להיות שקמו לתוכנית תחליפים משובחים ושיש לקבל את חוק הטבע לפיו תוחלת החיים של פרפר מצוי היא בת חלוף. ריבוי הערוצים ונוכחותו המחייבת של המחשב במרכז חיינו שינתה את חילוף החומרים בין הילדים לטלוויזיה שלהם. האם משק הכנפיים של "פרפר נחמד" הוותיקה יהפוך להיות מהיר יותר? האם יהיה על הבובות לרכוש טלפון נייד?

לאריה בן ציון, הבמאי האחרון של "פרפר נחמד" ומי שקרוב לוודאי יביים אותה גם כשתחזור מהאיפסון, אין כונות לחזור אחורה. "בעונות האחרונות ניסינו להצעיר ולעדכן אותה, שתהיה יותר זורמת ומהירה. מבלי להיסחף לכיוון של 'ערוץ הילדים' כמו שהורו לי. כשעלתה התפאורה החדשה ביקשתי לא לשדר יותר את התוכניות הישנות, אלא רק את אלה עם הלוק החדש. אבל הגננות לא הסכימו לזה. הן דרשו, ובצדק, את התוכניות הישנות ואני נכנעתי. הבעיה היחידה בלהעלות שוב את הסדרה היא תקציב. אני חושב שצריך לחפש ספונסרים לתוכנית. למשל, חברת מזון, ואז נעשה תוכנית על הרגלי אכילה בריאים".

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3326020,00.html

אז לדעתי מה שהיה מצויין לאז לא בדיוק הכי מתאים להיום
אז נכון של"זקנים" מבינינו זה נראה יותר עדיף אבל זה בעיקר בגלל הנוסטלגיה שבעניין
אבל הילדים של אז הם לא כמו הילדים של היום....
אני באמת לא רואה איך דודו זר מצליח להתמודד אפילו עם טל מוסרי

נערך לאחרונה ע"י cancer בתאריך 18-11-2006 בשעה 17:06.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:08

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר