לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-11-2006, 08:28
  omrizan omrizan אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.10.05
מה אנחנו אמורים להבין ? (שאלה בתחום)

שלום לכם.
אני מעיין בפורום זה כבר למעלה משנה, וכמעט ולא מפרסם ולא מגיב - נהנה לצפות ביצירותיכם.
רציתי לדעת מה צלם חובב כמוני צריך להבין כשהוא רואה תמונות מהממות שכאלו, שצולמו ע"י מצלמת כיס פשוטה - http://www.photo.net/photos/hpic, ולעומתן, בלי להזכיר שמות וקישורים מחמת הכבוד, תמונות שצולמו ע"י מצלמות רפלקס מתקדמות שמחירן משולש ומרובע ממחיר הפוג'י הפשוטה, שרמתן, לפחות מהפן הטכני (כרגע אעדיף שלא להתייחס למדדים אחרים) נחותה בכמה דרגות.
כמובן שאין לי ספק שאני לוקח שני מקרים קיצוניים (הרפלקס מסוגלות בפוטנציה, אני מניח, לקבל תמונות ברמה גבוהה יותר), אבל בכ"ז נשאלת השאלה- האם ההתקדמות למצלמות רפלקס אינה מחייבת רמה מינמלית של ביצוע וניהול (שוב פעם, כאמור, מהפן הטכני) במצלמות כיס זוטרות?

אשמח לתגובתכם העניינית
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 16-11-2006, 08:43
צלמית המשתמש של Xebu
  Xebu Xebu אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.03.05
שלח הודעה דרך ICQ אל Xebu שלח הודעה דרך MSN אל Xebu
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי omrizan שמתחילה ב "מה אנחנו אמורים להבין ? (שאלה בתחום)"

בוא נגיד את זה ככה, תמונות מהממות אתה יכול להוציא עם כל מצלמה קיימת.
המשפט הזה חרוש, אבל נכון... "זה לא המצלמה, זה הצלם"
המצלמה לא קובעת את יופי התמונה, היא רק קובעת את האיכות הטכנית שלה, וגם מגבילה אותך בשלב כלשהו, לכן תמיד אומרים שכדאי לקנות DSLR רק כאשר אתה מרגיש שמיצית את הP&S שלך... רק לאחר שהיא תתחיל להגביל אותך ותתחיל להרגיש שאתה יכול להוציא דברים טובים יותר ומושקעים יותר, רק אז לעבור למעלה...
ברור שיש לDSLR יותר מאפיינים מתקדמים שאין לP&S וגם דברים שP&S לא יכולה להתחרות כמו ISO, כמות רעש, מהירות, ועוד...

אבל בשורה התחתונה, הגורמים שקובעים איך תיהיה התמונה בסופה זה 85% מהצלם ואילו רק 15% מהמצלמה בניגוד לדעת הרווחת. (המספרים לא שרירותיים וניתנו רק להראות יחס)

מקווה שעזרתי.

ישן 16-11-2006, 08:47
צלמית המשתמש של lioravr
  lioravr lioravr אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.11.04
שלח הודעה דרך MSN אל lioravr
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי omrizan שמתחילה ב "מה אנחנו אמורים להבין ? (שאלה בתחום)"

האמת שלא מאוד התרשמתי מהתוצאות אבל זה לא קשור לנושא האשכול.

אני רק אסכם במשפט שאמר לי אחד מצלמי האופנה הישראלים שאני חושב (ולא רק אני) שהוא מהגדולים בעולם:

צלם קטן צריך מצלמה גדולה.

מה שעושה את הפריים זה הרבה מעבר למצלמה. קומפוזיציה, תאורה, לוקישן, מודל, אוביקט, חיתוך, ריטוש ועוד עשרות דברים. המצלמה היא החלק הבסיסי ביותר פה.
אם תסתכל טוב בלי לנקוב בשמות, אחד מצלמי האופנה בישראל מצלם קבוע עם פוקט. זה סגנון הצילום שלו ולמיטב זכרוני הוא גם זכה השנה בצלם השנה בתחום האופנה.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.upfree.net/download2.php?a=5294272&b=32e470b5ea05a04b3df814e9a02b576e]

כתובת האתר שלי: http://www.Liri.up.co.il

ישן 16-11-2006, 10:01
צלמית המשתמש של ArnonG
  ArnonG ArnonG אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.01.05

ואחרי שסיימנו עם כל הקלישאות אני יכול להגיד שזה חארטה -
מצלמה טובה תוציא תמונות טובות יותר ממצלמה לא טובה.
נכון שצלם טוב יכול להפיק גם ממצלמה פשוטה תמונות טובות אבל הבעיה היא אחרת -
ל-SLR ול-DSLR עקומת למידה מאד מתונה ואנשים בד"כ מפותעים מכמה שזה לא טרויאלי להוציא תמונות איכותיות ממצלמה מתקדמת.
מצלמת P&S בנויה לתת תוצאות מצןינות עם קצת מאמץ ותוצאות טובות בלי מאמץ.
מצלמת SLR בנויה לתת תוצאות פנטסטיות עם המון מאמץ וכל מה שפחות יוצא חרא.

בשורה התחתונה - זה מצלמה - לא קוסם. אפשר למצוא דוגמאות קיצוניות בכל צד.
אבל תמונה שהטכניקה חשובה בה כמו מקרו, ציפורים ועוד - בלי SLR כמעט בלתי אפשרי לצלם אותן ברמה גבוהה.

ישן 16-11-2006, 11:03
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי ArnonG שמתחילה ב "ואחרי שסיימנו עם כל הקלישאות..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ArnonG
מצלמת P&S בנויה לתת תוצאות מצןינות עם קצת מאמץ ותוצאות טובות בלי מאמץ.
מצלמת SLR בנויה לתת תוצאות פנטסטיות עם המון מאמץ וכל מה שפחות יוצא חרא.

זה לא נכון. בכל מצלמת SLR יש מה שנקרא idiot mode (המלבן הירוק בקנון) שהופך את המצלמה בדיוק ל-P&S. לא צריך לחשוב על הגדרות ולא צריך לדאוג לצמצמים, ISO-ים, מהירויות תריס וכד' - המצלמה תעשה את הכל לבד. אם בנוסף לזה גם נכוון את הפרמטרים של התמונה במצלמה (רוויה, ניגודיות, חידוד) לפי רצונינו - נקבל יופי של תוצאות שלא יפלו בשום צורה מאלה של P&S, הכל באותו מאמץ ובאותה השקעת זמן.

לגבי צילום מקרו עם SLR - יש בחור בשם מארק פלונסקי. הבחור מצלם מקרואים עם קנון G2 וציוד נלווה (עדשות close-up, פלאשים ועוד) - הלוואי על כולנו כאלה מקרואים. כאן הוא מסביר על הטכניקה והציוד שבהם הוא משתמש. פשוט מדהים.

נערך לאחרונה ע"י Olegis בתאריך 16-11-2006 בשעה 11:08.
ישן 16-11-2006, 15:04
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי ArnonG שמתחילה ב "גם ב-idiot mode אפשר..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ArnonG
גם ב-idiot mode אפשר לפשל.
SLR יותר רגישה לתנודות, פישולי פוקוס וכו' ...

דווקא להיפך - SLR, מעצם היותה גדולה ומסיבית יותר, פחות רגישה לתנודות (מומנט התמד, פיסיקה מכיתה י'). פישולי פוקוס ? איפה ראית SLR שמפשלת בפוקוס ? דווקא עם P&S אתה אף פעם לא בטוח איפה המצלמה התפקסה (אם בכלל). ב-SLR זה פשוט - לוחצים ומקבלים תוצאה חדה. צריך להשתדל מאוד-מאוד חזק כדי לקבל תמונה לא בפוקוס ב-SLR.

אני בכוונה נכנס לוויכוח הזה כי הנושא של "SLR זה מסובך וקשה יותר להוציא תמונות עם זה" הוא לא נכון בעליל. קל מאוד לצלם ב-SLR ולהוציא תמונות הרבה יותר טובות (אפילו ב-idiot mode) מאשר ב-P&S. יש אפילו SLR עם אפשרות לצילום דרך ה-LCD, כך שגם זה כבר לא יתרון עבור P&S.

ישן 16-11-2006, 18:50
צלמית המשתמש של coolpix
  coolpix coolpix אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.05

ואוו האנשים פה מה זה סטו מהנושא... חבל על הזמן... אז למה שאני לא ימשיך אותו......
השאלה אלייה אנשים סלגו פה הינה "מי או מה קובע את טיבה של התמונה".
התחלתם פה קרב בין מצלמות p&s ל dslr. הדבר שהכי מעציב אותי הוא שאנשים כבר שכחו מהפן האומנותי של התמונות. של קריאת ספרי צלמים ידועים, ביקור בגלריות, קריאת חומר שונה ומשונה וכו...הכול הפך להיות טכני ריאליסטי ועקב כך דיי משעמם.(אני מודה שגם אני נישאבתי לבועה הזו ואני מודה לאנשים שהוציא אותי ממנה ומנסים לפתוח בפני עולם אחר לגמריי). אני כרגע מאמין שהצלם אחראי ל100% מהפריים ולא שום דבר אחר. ויש אנשים (הרבה אנשים) שיטענו שאני טועה.וכול הזמן הקרב על איכות תמונה. שזה שוב לדעתי מתקשר לפן הטכנולוגי שהוא דיי קר ולא נעים...... אני מתסכל על תמונות שצולמו ליפני כמה עשרות שנים שאז היו בעיקר עדשות רכות עם סטיות מטורפות מנגנוני פיקוס איטיים להחריד וגופים זוועתים מבחינה טכנולוגית.. ואז הוציאו אנשים תוצאות ותמונות שאנשים כיום יכולים רק לחלום אליהם ולא בטוח שגם בחלום הם יגיעו לתוצאות שכאלו. ואני מדבר בעיקר על הרגש שהשקיעו בכול תמונה ותמונה בכול פרט קטנטן בקומפוזיציה באור וצל בסמטריות וכו.... אז לא חשבו עם זה יצא חד לא חד עם הרבה רעש קצת רעש עיוות פה ושם... חשבו יותר על "התמונה" ולא על איכות הטכנית של התמונה.
נישאלה שאלה:
"אבל בכ"ז נשאלת השאלה- האם ההתקדמות למצלמות רפלקס אינה מחייבת רמה מינמלית של ביצוע וניהול (שוב פעם, כאמור, מהפן הטכני) במצלמות כיס זוטרות?"

תשובתי היא לא. לא חייבים נסיון כולשהו במצלמות כיס בישביל להתקדם לdslr אני שואל למה לא להתחיל מdslr (בהנחה ויש כסף..) זה כמו שאני יגיד שיקנו לי פורד פיאסטה ואז אני יתקדם לבמוו. אין שום סיבה... אני יביא לך דוגמא אישית.. אני לומד עם בחור שרק ליפני כמה שבועות החזיק בפעם הראשונה שלו מצלמת dslr.. ליפני זה הוא אמר לי שצילם קצת עם p&s פילים. התוצאות הראשונות אכן היו לא משהוא .... אך אחריי זמן ארוך של למידה מטורפת ונסיון הוא מוציא עכשיו תוצאות מעל ומעבר להרבה צלמים שאני מכיר שמשתמשים באותו הציוד המון זמן.(ואת כול זה הוא למד בחודש+- ויש עוד לאן להתקדם. תמיד!)
"There is one thing the photograph must contain, the humanity of the moment. This kind of photography is realism. But realism is not enough - there has to be vision, and the two together can make a good photograph." Robert Frank

נערך לאחרונה ע"י coolpix בתאריך 16-11-2006 בשעה 19:00.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:12

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר