לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-01-2005, 10:57
  סולידי,ספונטני,רגיש סולידי,ספונטני,רגיש אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.12.04
לידיעתך,
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי danielco2 שמתחילה ב "במקום לבטל זאת לחרדים..."

כרטיסיית זכאים, היא כרטיסיה הניתנת לקבוצה גדולה מאד באוכלוסיה, למעט חרדים. היא ניתנת גםלנכים "קלים", למיעוטי יכולת, לנתמכי קצבת אבטחת הכנסה וכד'.
כדי לקבל כרטיסיה שכזאת, פונים למשרד התחבורה, המשרד שולח למבקש מעין "תעודה לזכאים" ועם התעודה הזו רוכשים את הכרטיסיה המוזלת אצל נהג האוטובוס.
אני לא בטוחה שעל זה מדברים בכתבה הזאת, כי הרי את האישורים מספק משרד התחבורה עצמו (הנהגים לא תמיד מקפידים לבדוק), אז ראוי שיעשה בדק בית אצלו למי הוענקו האישורים.

תודה ל AVIV-Y על החתימה ושדרוגה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 13-01-2005, 15:12
  העכבר ששתק העכבר ששתק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.03
וזה בדיוק העניין: פוליטיקה...
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי jo_l שמתחילה ב "ראשית מדובר אך ורק בתלמידי..."

כך למשל, בקו 980 בין צפת לבני ברק, המשמש בין היתר סטודנטים הלומדים באוניברסיטת בר אילן, נאלצים הסטודנטים לשלם כמעט כפליים מתלמידי ישיבות. על פי מחירון אגד, המחיר הרגיל בקו הוא 32 שקל. סטודנט זכאי מכוח החוק להנחה של 10% ולכן משלם 28 שקל. לעומתו, תלמיד ישיבה הנוסע באותו קו משלם 15 שקלים. באגד הסבירו את המחיר הנמוך שמשלם תלמיד הישיבה, בכך שהוא זהה למחיר המשלם תלמיד. ההסבר הזה, עם זאת, מעורר שאלות, מאחר שתלמידים הם מי שגילם אינו עולה על 18, ותמידי הישיבות הם מבוגרים יותר. כמו כן, אם היתה כוונה לסייע למי שעוסקים בלימודים, לא ברור מדוע תלמיד הישיבה מקבל העדפה על פני סטודנט אחר.
אין זו הפעם הראשונה שבה נחשפת אפליה לטובה מצד אגד של נוסעים חרדיים. זה כמה שנים מונהגים באגד קווי "אגד מהדרין". כך, מפעילה אגד קו מהדרין בין ירושלים לבני ברק, עם תורים נפרדים לגברים ולנשים, כשהנשים יושבות מאחור. קווים אלה מאופיינים במחירים נמוכים. לא באגד ולא במשרד התחבורה יודעים במדויק את מספר הנוסעים המשתמשים בקווי מהדרין. יתרה מזאת, לא תמיד ברור מה גובה ההנחה הניתנת ולמי, כך שלא באגד ולא במשרד התחבורה יכולים לחשב את גובה ההנחות הכולל. מכאן שאין גם אפשרות לחשב את הקיצוץ בסובסידיה שאותה מקצץ משרד התחבורה מאגד, זאת על פי הודעת משרד התחבורה. זאת ועוד, לא ידוע כלל מי אישר להעניק לחרדים הנחה גדולה מזו של סטודנט רגיל במחיר הכרטיס, ומי מממן את עלות ההנחה.

http://news.walla.co.il/?w=/127/641024
ישן 14-01-2005, 18:57
  סולידי,ספונטני,רגיש סולידי,ספונטני,רגיש אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.12.04
זה בדיוק מה שמרגיז אותי כבר יומים
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "ההנחות השונות הן חוק מדינה ואינן תלויות ברצונה או אי רצונה של חברת אגד"

וזה בדיוק מה שטענתי מעלה. את האישורים להנחות נותן משרד התחבורה ולא אגד.
יתכן שאגד עושה פוילישטיקים, אבל זה בנפרד... או שחלילה, מישהו במשרד התחבורה עשה עימם יד אחת.
לאור העובדה שהידע שלי נוגד את הפירסום ואת מה שמופיע בכתבים, לא התעצלתי וכתבתי מכתב אתמול, הן לשר התחבורה והן לאגד.
בתור אזרח משלם מיסים (במקרה הזה אזרחית), זכותי אף היא לשקיפות.
כשתגיע התשובה, אם תגיע (אבל אני ידועה כמציקנית גדולה...), אבקש רשות ממנהלי הפורום ל"הקפיץ" את האשכול ואפרסם את התשובה.

תודה ל AVIV-Y על החתימה ושדרוגה.

ישן 13-01-2005, 17:50
  העכבר ששתק העכבר ששתק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.03
אתה לא צריך לכעוס עלי בגלל שלא עיינת בכל האשכול לפני שהגבת בו...
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי AlexKarpman שמתחילה ב "אני נושך את הלשון כדי שלא להתבטא באופן ג'ואי כלפיך.."

זה קורה לכל אחד מאיתנו.
בסך-הכל שאלת: "ואני אמור לדעת את זה מ..." - ואני השבתי לך והפניתי אותך למראי-המקום (ואני מתנצל אם הראשון לא היה מדוייק דיו).

ובעניין הנמיות, אני מקווה שלא תכעס עלי אם אגלה לך, שאני חושב שההסבר שנתת שם (אחרי שהעלית ביוזמתך את נושא הנמיות) הוא פרי דמיונך (שיחות אב ובן? עם שפינוזה? על נמיות?).

ובנימה אישית, אני חייב לומר לך שכושר האיפוק והריסון שאתה מגלה באשכול הזה ובשני, מאפשרים לדיון להיות הרבה יותר ענייני ומכובד, ואני מאוד נהנה לקרוא אותך, גם אם אני לא מסכים עם דבריך, או עם חלקם. יישר כוח!
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:28

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר