לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-11-2006, 22:48
  Boss11 Boss11 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.01.04
שלח הודעה דרך MSN אל Boss11
מספר דברים לחברי הפורום!

אנשים יקרים!

אני חבר בפורום הזה כבר הרבה זמן.. ולאחרונה אני ממש מרגיש שאנשים עושים מאשכולות פה ומבעיות של אנשים "דיונים של זקנים". דנים על דברים וטוחנים מיים בכיוונים שלא קשורים.

הנה לכם דוגמה:

בנאדם מתלונן על בעית איטיות ברשת ומציב בעיה נוספת שלא רואה את שני המחשבים ומקבל כאשר עושה PING את התשובה REQUEST TIME OUT .

כל אחד זורק את דברי ה"חוכמה שלו" ובנתיים יוצר האשכול שיש לו את הבעיה ממתין יומיים או שלושה.

הבעיה היחידה שהייתה היא שהמחשבים לא היו מוגדרים בWORK GROUP וכמובן שהיה על שני המחשבים FIREWALL!!!
מין הסתם שהוא יקבל REQUEST TIME OUT וכמובן שצוות ה"מומחים" לא ממש טרח להפעיל את הראש ולחשוב על כך..

לקח יומיים עד שהבנאדם קיבל פיתרון הולם! לקחתי את הבנאדם מולו במסנג'ר והגדרנו הכל ! תוך 15 דקות הכל עבד ושני המחשבים ראו אחד את השני!
למה בנאדם צריך להמתין יומיים??

כמובן ששימי לבוא ויגיד לי "BOSS11 - אנחנו לא מקבלים כסף על זה והכל פה התנדבותי ובחינם"
אבל יש לזכור!! בנאדם שמעלה לפה אשכול וצריך עזרה הוא משתוקק לעזרה ופיתרון בהקדם האפשרי..
נגיד שלקח יומיים. לפחות ללכת לכיוון של הבעיה שלו.

שולחים אותו לעשות בדיקות מהירות ולהכנס לאתרים שמה הקשר בין REQUEST TIME OUT ללבדוק מהירות לכל ארוחות!!!

אני יכול להגיד לכם שבתור בנאדם שקורא את ההצעות שלכם אני פשוט לא מאמין
שיש לי פה "איש אבטחת מידע" ועוד כמה נוספים שלא מסוגלים לפתור לבנאדם את
הבעיה השטוטית הזאת.

אם לא יודעים עדיף לא לכתוב!

קחו את דבריי לתסומת ליבכם!

תודה
BOSS11

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 18-11-2006, 23:08
  yman36 yman36 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.07.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Boss11 שמתחילה ב "מספר דברים לחברי הפורום!"

אני לא ממש מבין על מה אתה מתלונן - מישהו הציג בעיה (ודרך אגב הציג אותה בצורה ממש לא ברורה), והפתרונות שהציעו לו לא היו בכיוון? זה קורה, לא כולם יודעים לתת ישר את הפיתרון, לפעמים לא יודעים, לפעמים לא זוכרים, לפעמים לא שמים לב, אבל דברים כאלה קורים!
לא פעם נתקלתי במקרים כאלה שהאשכול נודד לכיוונים לא נכונים, וניסיתי לטפל בבעיה (לא רק אני) -
אז הפעם זה היית אתה.

בסה"כ כמעט כולם פה רוצים לעזור לאנשים, אבל שבפעם המיליון מישהו אומר שהוא רוצה לפתוח פורט או שיש לו LowID לא כל אחד ירוץ לעזור לו. אז לכל אחד מאלה אתה מתכוון לעזור במסנג'ר?
ולמה עכשיו אתה מתחיל להגיד לאנשים - "תשלחו לי הודעות בפרטי, אני אעזור לכם"? לא כל המטרה של הפורום היא להראות פתרונות של בעיות? לאלו שאכן טורחים לחפש אני מתכוון.

בסה"כ, אם אתה נתקל באשכול שאתה חושב שאתה יכול לתת פתרון טוב יותר או נכון יותר ממה שאחרים נותנים(גם אם זה שימי...), אז תתן!
לא נראה לי שאנשים "מורחים" את הזמן כמו שאתה אומר.
ישן 18-11-2006, 23:15
  Boss11 Boss11 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.01.04
שלח הודעה דרך MSN אל Boss11
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי yman36 שמתחילה ב "אני לא ממש מבין על מה אתה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי yman36
אני לא ממש מבין על מה אתה מתלונן - מישהו הציג בעיה (ודרך אגב הציג אותה בצורה ממש לא ברורה), והפתרונות שהציעו לו לא היו בכיוון? זה קורה, לא כולם יודעים לתת ישר את הפיתרון, לפעמים לא יודעים, לפעמים לא זוכרים, לפעמים לא שמים לב, אבל דברים כאלה קורים!
לא פעם נתקלתי במקרים כאלה שהאשכול נודד לכיוונים לא נכונים, וניסיתי לטפל בבעיה (לא רק אני) -
אז הפעם זה היית אתה.

בסה"כ כמעט כולם פה רוצים לעזור לאנשים, אבל שבפעם המיליון מישהו אומר שהוא רוצה לפתוח פורט או שיש לו LowID לא כל אחד ירוץ לעזור לו. אז לכל אחד מאלה אתה מתכוון לעזור במסנג'ר?
ולמה עכשיו אתה מתחיל להגיד לאנשים - "תשלחו לי הודעות בפרטי, אני אעזור לכם"? לא כל המטרה של הפורום היא להראות פתרונות של בעיות? לאלו שאכן טורחים לחפש אני מתכוון.

בסה"כ, אם אתה נתקל באשכול שאתה חושב שאתה יכול לתת פתרון טוב יותר או נכון יותר ממה שאחרים נותנים(גם אם זה שימי...), אז תתן!
לא נראה לי שאנשים "מורחים" את הזמן כמו שאתה אומר.

שואלים שאלות מנכות שיעזרו להבין את הבנאדם.

ברור שעל מסנג'ר אני לא יתחיל לעשות עבודת מחקר או משהו מעבר אבל אם לבנאדם יש בעיה ברשת LAN שלו אז זה התחום שלנו ואנחנו אם לא מבינים צריך לשאול את השאלות הנכונות בשביל להגיע לפיתרון תוך הבנה של הבנאדם.

אל תשכח שלא כולם הכי מבינים שבעולם ויש אנשים שצריך לדרבן אותם ליותר פרטים ולחלוב אותם בעוד פרטים או שיסבירו בצורות אחרות.

ישן 19-11-2006, 05:56
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
אם אתה רוצה מענה ענייני לטענות שיש לך...

מומלץ שתביא אשכולות שבהם יש דוגמא לטענות שלך - שבהם אנשים לא קיבלו מענה רלוונטי והגיוני בהתאם לשאלה שלהם...

בינתיים, ממה שאני ראיתי בכל אופן, לרוב מי ששואל שאלות לא קשורות בסגנון "איזו מערכת הפעלה יש לך" (כאילו שזה משנה בבעיות רשת... יש אולי בעייה אחת שקוראים לה XP SP2, אבל אני לא מדבר על אשכולות כאלה) - ובמיוחד תגובות מיותרות לחלוטין באשכול (מה זה תגובה מיותרת? תגובה שלא הוסיפה שום מידע חדש, או תגובה שכתובות בה 50 שורות שמתוכם אחת הוסיפה מידע חדש) - זה דווקא בדרך כלל אתה

ואני אעמוד בכלל שהצבתי למעלה, ואתן דוגמאות:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...824#post1641423 - הוא שואל מה צריך לעשות כדי לשתף מדפסת לשני מחשבים, ואתה אומר לו שצריך לשתף (רק לא אומר לו איך) - לא שכאן כל כך איכפת לי כי השאלה היא שאלה בחלונות ולא שאלה ברשתות
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...082#post1640637 - אתה מתלונן איך מעזים לבצע מול הבנאדם בדיקה של פינג כדי לאמת שאכן אין תקשורת בין המחשבים (ולא, לדוגמא, שיש לו בעייה בשיתוף בין חלונות וחלונות, שאינה בעייה ברשת בכלל, ראה סעיף קודם...)
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=252226 - תגובה לא מועילה בפורום - ואתה מוזהר בזאת מלחדול בכך, ו/או לפנות לאנשים בהודעה פרטית שהם לא ביקשו אותה !
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...615#post1640633 - חיבור ב RDP במקום לעשות הפניית פורטים לשידור חי ממצלמה... אנחנו בפורום רשתות או בפורום פתרונות עקומים של מיקרוסופט?
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...845#post1593525 - לא כל כך הצלחתי להבין איך התגובה שלך עונה על השאלה שלו (ויש לי הרגשה שגם הוא לא...) - וכדי לחדד - גם ה wireless האיטי ביותר שיש, 11mbps, מהיר בהרבה ממהירות האינטרנט ה"מהיר" בישראל...
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...968#post1591199 - הוא רוצה לסדר רכיבי אלחוט הרוסים - ואתה תורם לו לידע בנושא בזה שאצלך בבית יהיו כבלי GIGA... המידע המועיל ביותר שהיה אפשר להוסיף לאשכול הזה! (וד"א זה 1000Mb, לא 1000MB, אני מקווה שאתה מבין את ההבדל)

וזה רק מהזמן האחרון... אני יכול להמשיך לאורך עשרות אשכולות ככה...

לעניין שאר טענותייך:

אכן מוזר ביותר שכשבנאדם טוען שיש לו בעיית מהירות שולחים אותו לבדיקת מהירות מול שרת שקרוב אליו ברשת האינטרנט כדי לוודא שמהירות ההורדה אכן איטית בגלל יכולות הקו שלו ולא בגלל שסתם ספק האינטרנט שלו איטי מול השרת בחו"ל שממנו מנסים להוריד... אני לא מבין איך מישהו חשב בכלל על הרעיון המוזר לבצע בדיקה כזאת! בוודאי לך יש בדיקה יותר נכונה לעשות במקרה הזה?

אם בנאדם רוצה לקבל תשובה מהר, הוא היה נשאר בפורום כל הזמן עד שעונים לו, ואז, כמו שקורה לא מעט, היה דיון של שאלות ותגובות מספר דקות לאחר מכן - ובסופו של דבר - תמיד נשאר אשכול הדיון עם הפתרון שהאדם הבא עם אותה הבעייה יוכל למצוא בגוגל (שלא כמו השיחה הפרטית שלך במסנג'ר). אם היה ממש חשוב לו לקבל את התגובה מהר, הוא היה פונה לחבר שמבין, ואם היה לו ממש ממש ממש חשוב, הוא היה פונה למישהו בתשלום - כמו שכולנו עושים שאנחנו צריכים משהו שאנחנו לא יודעים לעשות לבד, וזה לא חייב להיות בתחום המחשבים.

לעניין העקיצות שלך ("איש אבטחת מידע") - אני לא יודע למי התכוונת - וזה גם לא ממש משנה - כל שאני יכול להגיד לך הוא שמבין כל משתתפי הפורום הקבועים - אתה לא במקום לרדת על אף אחד לגבי מה שהוא יודע על אבטחת מידע ...

נ.ב. החזרתי את הודעתך למימדי טקסט נורמאליים כדי שיוכלו לקרוא אותה. אתה מתבקש לכתוב בפונט הסטנדרטי - כתיבה בכתב גדול לאורך יותר ממספר מילים מועט נחשבת באינטרנט לצעקה וחוסר נימוס.

ישן 21-11-2006, 13:53
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי sniffer שמתחילה ב "אני לא מבין מה לא קשור..."

זה הבנאדם שרצה לשתף מדפסת http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...824#post1641423

ועל התגובה שם - שאמרה ש"צריך בעצם לשתף" (לא שלך) - אמרתי שהיא מיותרת - לא על השאלה על איזו מערכת הפעלה מדובר... (אבל אם כבר העלית את זה - שיתוף מדפסות זו גם לא שאלה ב Networking אלא שאלה ב Windows... האשכול ההוא היה ננעל/נמחק אם הייתי נוכח בפורום לפני התגובה הראשונה...)

אמרתי שבאופן כללי מי שהכי עונה תגובות מיותרות (שעליהן מר BOSS11 מתלונן) - זה הוא בעצמו. זה ממש לא התייחס לאשכול ההוא ולתגובתך הנכונה (בהנחה ורוצים לענות לשאלה של מי ששואל בפורום הלא נכון - ואני נגד - כדי לא לעודד אותם להמשיך לטעות).

ואכן, אין ספק, אני כאן כדי להוציא את כולם סתומים - זה מה שעושה לי את היום. (זה היה בציניות, רק שיהיה ברור. המטרה שלי היא שבפורום הזה יהיו רק שאלות על Networking - ושלא יבלבלו לאנשים את השכל וישלחו אותם לברר דברים שלא קשורים קשר קלוש למה שהשואל שאל. בנוסף, אני נגד שהפורום יהווה פלטפורמה לעסקים פרטיים שממנה בעלי מקצוע (או שלא בעלי מקצוע?) "ידוגו" משתמשים שיש להם בעייה כרגע וירוויחו עליהם כסף, כשהם יכולים לקבל מאיתנו עזרה בחינם - כי בשביל זה אנחנו כאן...).

נ.ב. מה שכן יעשה לי את היום, זה שאנשים שיודעים שיש להם אינסוף שגיאות כתיב, ישתמשו בבודק-איות לפני שהם שולחים את ההודעות שלהם... (וגם את זה אמרתי באופן כללי - הדברים אינם מכוונים כלפיך...)

ישן 21-11-2006, 19:12
  GurdeN GurdeN אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.02.05
למה צריך את כל זה...

חברים, בשביל מה כל הבלאגן... שכל אחד יקח משהו מהמשפטים פה.
בין אם זה מה ששימי אמר, בוס אמר או כל אחד אחר..
וינסה לעשות את זה קצת יותר טוב, בסופו של דבר - אף אחד לא יודע הכל.
זה גלגל שמסתובב, מישהו מגיע לפורום שלנו עם בעיה, מגלה שיש פה פורום אחר, מתחיל לשתף מהידע שלו, ובסופו של דבר כולם מרוויחים.

אל תשכחו שאולי אנשים לפעמים שואלים שאלות "מנחות" בניסיון ליצור פתרון טוב יותר,
כל אחד והרציונל שלו.

לא פעם ראיתי שאנשים מנסים לעזור כי הם חושבים שהם יודעים, בסופו של דבר הם עושים ההפך,
אבל יכולת משתפרת עם הזמן, אני מאמין שהם ילמדו לבד מתי לשתוק ברגע ידעו מספיק.
ואולי גם יוכלו לעזור בסופו של דבר בצורה יותר עניינית.

ישן 21-11-2006, 21:14
  sysadmin sysadmin אינו מחובר  
חסום

חבר מתאריך: 13.03.04

המממ.... בוא נפתח פורום נפרד בשבילך, שבו אתה תעזור חינם דרך MSN, SKYPE או
סתם דרך טלפון/פלאפון לכולם, בלי קשר לנושא הפורום. אולי אז יהיה לך פחות זמן לכתוב
שטויות ולהציג את כולם כטפשיים ואותך כי אחד והיחיד שהפורום הזה לא יכול בלעדיו.

אתרי הפורומים בכלל וזה בפרט לא נועדו לשמש כתחליף לאיש מקצוע בתשלום עבור אנשים
שלא מבינים כלום במחשבים ולא רוצים גם ללמוד, אבל רוצים שיאכילו אותם בכפית בפתרונות
צעד אחר צעד ובחינם.

אתרי פורומים נועדו לשמש מקום מפגש לאנשים שמבינים בנושא מסויים ומעוניינים ללמוד
יותר מנסיונם של אחרים, תוך כדי שהם עוזרים אחד לשני ע"י שיתוף הנסיון שלהם ובמקרים
מסוימים עוזרים גם לאלו שלא יודעים אבל כן מעוניינים ללמוד כדי לדעת.

לצערי התרבו בפורומים שונים ובפןרום הזה כפרט מחפשי חינם, שמתעצלים אפילו לעשות
חיפוש בנושא שאלתם. אוכלי חינם אלה שחושבים שהפורום מלא בפראריים שבאים לכאן
כדי לספק תמיכה טכנית אחד על אחד ובחינם.

כך נוצר המצב שבו הפורום מלא בשאלות שחוזרות על עצמן 20 אלף פעם ולפעמים
כלל לא קשורות בכלל לפורום. אם בן אדם לא מסוגל אפילו לחפש בפורום, לקרוא את
התשובה ולעשות כמו שכתוב אז כנראה הפורום לא מתאים לו. שישלם על תמיכה טכנית
טלפונית (כמו השירות שמרבית ספקיות אינטרנט מספקות) או שיזמין טכנאי הבייתה.

ד"א לא פעם ראיתי איך חברים האלה מבקשים לחזור אליהם לICQ וכוי. כדי שיוכלו
לקבל תמיכה אישית. עוד קצת ונראה גם "תחזור אליי בבקשה לפלאפון, כי אין לי שיחות
יוצאות". ^@(^@% )&)%^.

יש שאלות שבכלל צריך להפנות ישר לפורום תעסוקה ומקומם שם וכלל לא בפורום הזה.
(שאלות כגון " יש לי לקוח שרוצה לעשות ככה וככה אבל אני לא יודע איך. אז תסבירו לי
בבקשה צעד-אחר-צעד ותעזרו לי לטפל בכל הבעיות בדרך כדי שאוכל לגבות את הכסף
מהלקוח עבורי " או שאלה דומה שמבקשת הסבר צעד-אחר-צעד ופתרון בעיות כאשר
ברור שלשואל אין כלל ידע בתקשורת מחשבים.

אישית אני חושב שריבוי האנשים הלא מקצועים שחושבים שאם הם מסוגלים להתקין את
הNEXTWARE על יותר ממחשב אחד, שבמקרה גם מחוברים ברשת אז הם יכולים לקרוא
לעצמם טכנאי תקשורת מחשבים פוגע גם באנשים המקצועיים באמת וגם בלקוחות.
בסופו של דבר נוצר זלזול למקצוע.

סוג נוסף של שאלות הן אלא שהשואל יכול היה לקבל אליהם תשובה בקלות, אם רק היה
קורא את מדריך משתמש, מחפש באתר היצרן או באינטרנט. אבל במרבית המקרים הם
מחכים שמישהו אחר יעשה בשבילם את כל העבודה.

כל ה"חברים" האלה גם רוצים שהכל יעשה לא רק בחינם אלא גם מהר. כאילו שבכל רגע
נתון צריך להיות מישהו שישמור בפורום כדי לספק מענה מידי לאוכלי חינם מהסוג הזה.

התוצאה הסופית היא שיותר ויותר חברים שכן יודעים יחפשו להם פורומים אחרים, שבהם
ניתן לעשות יותר "החלפת ניסיון מקצועי" ולראות פחות את הליימרים מכל הסוגים הנ"ל.

אז אם BOSS11 רוצה להתעסק בהספקת שירותי תמיכה טכנית אישית בחינם זה זכותו.
אך אין לו שום זכות לדרוש מאף אחד אחר שיעשה את זה גם הוא.
ישן 21-11-2006, 21:24
  barak9183 barak9183 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.04.06
חחח WOW ממש מרתק לקרוא את זה
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי sysadmin שמתחילה ב "המממ.... בוא נפתח פורום נפרד..."

הייתי חייב להביע תגובה זה היה ממש מענין איך השתלשלות האירועים באשכול הזה תהיה אהבתי
בכל אופן גם אני רוצה קצת להגיב:
אח שלי זה שכתב את האשכול הזה מסכים איתך מילה במילה רק תן קרדיט לאלה שאפילו אם לא עזרו היה להם כוונה טובה לעזור זה לא משנה אם הוא איש שמומחה ב CISSP או איש MCSE ממש לא חשוב העיקר שהתייחסו אליו אז מה אני ברוב המקרים מעלה תקלות ממש כבדות שבאמת יש אנשים שאין להם מושג על התקלה אז מחפשים ברשת בגוגל במלא אתרים ומוצאים פתרונות ואז כתבתי לאחד מהמנהלים שאף אחד לא עונה על התגובות שלי אבל בסוף הבנתי שכנראה אף אחד לא יודע אותה
ככה שאם מנסים לעזור לא משנה באיזה שהיא דרך לא משנה אם הצליחו אחרי חודש או שעה משנה שהתייחסו אל אותו בן אדם
יש אנשים שעצלנים מלקרוא לטכנאים ורוצים את כל העולם בפורום הזה ואין להם שמץ במחשבים אז כולנו מנסים ככל יכולתנו בזמן החופשי הפנוי שיש לנו לענות על כמה שאלות אני למשל רואה את כל השאלות שיש להם 0 תגובות אני בכוונה נכנס אליהם לראות מה הוא רוצה לפעמים אני נתקל שאין לי מושג גם אחרי חיפוש בגוגל באמת אף תוצאה לא מקבל אז מתייאש וזהו
חינם FREE האם אתה מבין את זה free did you understand this what is free no cost any money
חינםםםםם האם אתה מבין את המשמעות שלא מקבלים כסף עושים את זה מתוך כוונה טובה אני מאמין שמי שבאמת בנה את הפורום לא רצה לזכות בתהילה כל כך ובאמת אני אומר לך את האמת פרש עצמו וגוגל כמה שזה ישמע מצחיק אלה האתרים הראשונים שאני מחפש פתרונות לבעיות משום שאני כל כך אוהב את האתר הזה שיש בו אנשים תותחים ומשכילים ובאמת 2 האתרים האלה חחח אלה הדבר הראשון שאני מחפש לבעיות שאני נתקל בהם כי יש פה תותחים ולא סתם אנשים
נקודה!
ועוד דבר בפעם הבאה שאתה בא עם ביקורת אם איזה יום רע היה לך או משהו כזה תנסה לעבור לפורום בריאות הנפש שב WALLA אולי שמה ינסו לעזור לך :-)
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:52

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר