לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-12-2006, 11:32
  סמל ראשון סמל ראשון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.09.03
אף אחד לא אמר מה השימוש של החוסם
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Smike שמתחילה ב "שאלה לגבי מדים"

חוסם עורקים הוא אכן רצואה עשויה מגומי אוו סיליקון (אמורה להיות באורך של מטר וחצי לפחות והסטנדרט הוא שני מטר )מטרתה לחסום את זרימת הדם לגפה פצועה ולמנוע איבוד דם.
ואני אישית לא חושב שהיא צריכה להיות רק נחלתם של החברה עם השערות בין השינים
בסך הכל גם גובניק בקריה יכול להיקלע לזירה של תאונה /פיגוע ולתת בעזרת התחבושת האישית והח"ע
עזרה ראשונה ולהציל חיים (בתנאי שהוא יודע איך לעשות זאת כמובן).
ולדוגמה בפיגוע בטרמפידה לכיוון צריפין ליד אזור מגיש עזרה ראשונה הראשון שהגיע לארוע היה חייל בחה"א מצריפין (שהיה מתנדב מד"א) שלא הספיק לחצות את הכביש לפני הפיגוע וראה את הפיגוע מהצד השני של הכביש הוא חצה את הכביש והגיש עזרה ראשונה לפצועים עם ערכת חרום קטנה שהוא נושא בתיק שלו.
גם בתור אזרח מהשורה יש לי באוטו תיק חובש מלא ,ובתיק שאני נושא באופן יום יומי (בגלל שהוא גם
"נרתיק " לאקדח ) יש לי ח"ע ,2 תחבושות אישיות ו2 משולשי בד ועוד ציוד לעזרה ראשונה קלה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-12-2006, 15:43
  פתי בר. פתי בר. אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.10.06
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי CaRTeR שמתחילה ב "לא מסכים איתך"

כל הכבוד לך ואני מסכים מאוד עם החשיבות של ההופעה של חייל, אני אישית לומד בפנימיה צבאית ויוצא הביתה על מדים (קצת עצוב בגיל הזה אמנם) ומקפיד על איך שאני נראה.

דיברתי על התופעה שיצאו פה נגדה של 'מכנסיים מופשלות ונמוכות'. זה לא נאה לסווג את החיילים שלובשים את המכנס שלהם ככה כדוגמנים. עבורי אין שום בעיה בהופעה הזאת ולרוב לוחם שיוצא הביתה עם המכנסיים 'נמוכים' (אני לא מדבר על הדיגום) נראה הרבה יותר טוב מיצורים שמסתובבים כאילו התגייסו אתמול, עם הגומיות מתוחות עד כדי כך שרואים להם את הגרביים ועם מדים בלתי פרופרציונלים שמונחים זוועה על הגוף, כואב לי לראות את המשטרה הצבאית לא מעירה לחייל כזה ולחייל עם מכנס נמוך ופלאפל על הסמ"ר כן.
ישן 01-12-2006, 15:44
  gothic_ gothic_ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.12.04
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי CaRTeR שמתחילה ב "לא מסכים איתך"

הכל טוב ויפה.
ומה יהיה שאתה חוזר מפעילות מבצעית ביום שיש ב10 בבוקר, אחרי שלא היית בבית שבועיים עייף מת. מודיעים לך שאם אתה מארגן את הציוד מהר ומספיק לאוטובוס האחרון אתה יוצא סופ"ש.
אתה עובד כמו רובוט על טורבו. לא רוצה לסגור 21.
עולה על א' בטיל שם כומתה, חולצה מכנס, הולך מבסוט הבייתה, אבל אופס...שכחת לצחצח נעליים והן מלאות בבוץ מהפעילות של אתמול.
לשוטר הצבאי שישן בבית, וגם הלילה כנראה ישן בבית זה לא ממש אכפת. ולך, שהתגייסת לשמור על ביטחון המדינה, לתת את 3 שנים מהחיים שלך, לסכן את החיים שלך- הולך להיות דיי חרא בגלל דבר כל כך מטומטם כמו צחצוח נעליים.
נכון, זה לא כזה סיפור להיות מדוגם, עניין של דקות, אבל לא הכל שחור ולבן.
אני מסתכל על על החיילים בגאווה, הם התגייסו להגן על המדינה, לא להתגלח ולצחצח נעליים.
ישן 01-12-2006, 16:49
צלמית המשתמש של fenriz
  fenriz fenriz אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.07.06
שטויות
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי gothic_ שמתחילה ב "הכל טוב ויפה. ומה יהיה שאתה..."

אני לא שמעתי על חייל שקיבל תלונה רק בגלל שהנעליים שלו לא היו נקיות, עד כמה שידוע לי יש צורך בשלושה סעיפים לפחות כדי לקבל תלונה משוטר צבאי (לדוגמא: נעליים לא מצוחצחות, חוסר בכומתה, חולצה מחוץ למכנסיים).

ויותר מכך, אי אפשר לבוא בטענות לשוטר, שהרי זאת עבודתו למצוא חיילים לא מדוגמים. אם צריך לבוא בטענות למישהו זה למפקד שבסופו של דבר שופט את החייל, כל הפחד הזה משוטרים צבאיים קיים בגלל מפקדים שמענישים בחומרה יתרה על עבירות קלות (לדעתי לא צריך להוציא מישהו להורג בגלל שהוא לא התגלח בבוקר).

אני מודה שגם אני לא תמיד מדוגם 100 אחוז, לרוב אני יוצא הביתה עם זיפים, ואני מודה שהנעליים שלי לעיתים רחוקות באמת מבריקות כמו מראות. אבל פרט לכמה פעמים בודדות (וגם אז הייתה לי סיבה טובה) כשאני עולה על א' אני מדוגם באופן כללי. לוקח 5-10 דקות לעלות על א' כמו שצריך (גם כשאתה "עייף מת") וגם אפשר לעשות את רוב הדברים (כפתורים, כומתה, שרוולים, גומיות) תוך כדי הליכה.
יוצא לי לפעמים לראות כשאני יוצא הביתה חיילים עם חולצה פתוחה או בלי חולצה בכלל (ואני אפילו לא אזכיר את תופעת "ההתפשטות" של חיילים ברכבת), ואני רק יכול יכול לנחש מה חושבים אזרחים שרואים חיילים כאלו.
ישן 01-12-2006, 19:11
  משתמש זכר kufxh kufxh אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.08.05
מקריאת התגובות
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי fenriz שמתחילה ב "לא הבנת אותי"

מקריאת התגובות רק מתחזקת ההבנה שהעובדה שהצבא הוא ארגון או גוף העובד על פי שיטה ממוסדרת, אינו ברורה לכל. וזו בדיוק הבעייה !!
אסור שפקודה, נוהל או הוראה לא תקויים במלואה. עיגול פינה, חיפוף, יצירתיות ייתר, כל אלא הם החוטים הפרומים באריג שגורמים לו להחלש ולא לפעול נכון. הכותבים כאן לקחו את העניין לקיצוניות אליה לא אתייחס, אבל עיקר הדברים הוא שחופש פעולה ופלורליזם מוגדרים ומוגבלים מאוד באירגון כמו צבא וכך זה צריך להיות.
החייל פועל כל הזמן בין קוים, בתוך משבצות. אסור לאפשר לחייל לנסות ל"משש" את הקו שממנו אסור לו לעבור, אסור לאפשר לחייל ל"דחוף קצת" את הקו, אסור לאפשר לחייל לדלג מעל הקו ולעבור אותו. ביצוע האיסורים אי הקפדה על איסורים אלה יוצר כאוס, אובדן שליטה ואובדן יכולת.
המדים אותם לובשים החיילים הם רק חזות אותה אנחנו (האזרחים) רואים. את מה שאנחנו (האזרחים) לא רואים גילינו במלחמה האחרונה. אין כמעט דבר שקורה שהוא לא תוצאה של משהו!!!. תרגילי הסדר, הארגון בעל האופי של "שכונה" בטקסים הצבאיים (שתמיד יש חולייה שלא עובדת ובדרך כלל זו מערכת ההגברה) כמו גם אופן לבישת המדים, הם תוצאה של משהו. יש לחפש את המשהו הזה ולטפל בו!!!

נערך לאחרונה ע"י kufxh בתאריך 01-12-2006 בשעה 19:29.
ישן 03-12-2006, 13:44
  משתמש זכר kufxh kufxh אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.08.05
ביגוד, פקודה, הבנה, ובדיקת פיגוע בקריה - הקשר ברור
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי dggs שמתחילה ב "מי אמר שכל מי שרואים אצלו את..."

צוות בדיקה ביצע "פיגועי תופת" בקריה בת"א

ביקורת פתע שערך צה"ל בקריה חושפת שורה של ליקויים שערוריתיים במתקן שאמור לשרת את הצמרת הביטחונית ולהגן על הסודות השמורים ביותר: השומרים שאננים, הציוד לא תקין, והולכי רגל נכנסים בקלות ללא אישור. והשיא: מבצעי הביקורת הצליחו לבצע כמה פיגועי-דמה בבסיס. קצין בכיר: "הרשלנות זועקת לשמים".
הקשר למה שכתבתי על הביגוד ושאסור שפקודה, נוהל או הוראה לא תקויים במלואה. עיגול פינה, חיפוף, יצירתיות ייתר, כל אלא הם החוטים הפרומים באריג שגורמים לו להחלש ולא לפעול נכון.
אי הקפדה על איסורים אלה יוצר כאוס, אובדן שליטה ואובדן יכולת.
המדים אותם לובשים החיילים הם רק חזות אותה אנחנו (האזרחים) רואים.

את מה שאנחנו (האזרחים) לא רואים גילינו במלחמה האחרונה. אין כמעט דבר שקורה שהוא לא תוצאה של משהו!!!. גם אופן לבישת המדים, הם תוצאה של משהו. יש לחפש את המשהו הזה ולטפל בו!!!
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:49

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר