לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-01-2005, 15:30
  rakafun rakafun אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.12.04
מתלבט בקשר לנח"ל והמנילה

1) מה הבסיס של הנח"ל? איפה הוא ממוקם? ואיך הוא מבחינת תנאים והכל אם מישהו יודע..
ממה שהבנתי גרעיני הנח"ל לא משתלבים עם שאר המתגייסים ויש להם פלוגה משלהם. אז אני לא מבין את הסיסמה של הנח"ל לגבי איכות האנשים, כי בעצם חוץ מהפלוגה הזאת מגיעים לנח"ל אותם אנשים שמגיעים לכל מקום אחר בצבא.
2) אני לא הבנתי את מחליטים לחלק אנשים לחה"ן בנחל, גבעתי וגולני.
זה פשוט אנשים שרוצים נכנסים לזה או שיש מיון או משהו?
אני רוצה לעסוק בכל הקטע של הנדסה קרבית מבחינת חבלה והכל, אבל מעדיף לעשות את זה דרך הנח"ל, כחה"ן נחל, ורציתי לדעת אם אני לוקח סיכון בזה, ואם עדיף לי ללכת להנדסה קרבית ולא להסתכן בכך שאני לא יהיה חה"ן נחל.
3) אחרי שתענו לי על השאלות אז אני ידע בדיוק איך לדרג, אבל כרגע אני כותב:
הנדסה קרבית עדיפות ראשונה מדורגת 5.
נח"ל עדיפות שנייה מדורג 4.
מוד"ש עדיפות שלישית מדורג 3.
רציתי לדעת במקרה כזה מה הסיכוי לקבל הנדסה קרבית אם למישהו יש מושג, ואם מישהו יודע משהו לגבי הביקוש לנח"ל, כי נראה שהרבה מעדיפים גולני וגבעתי על הנח"ל.
תודה רבה מראש!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-01-2005, 16:35
  drevital drevital אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.07.04
תשובות לחלק מהשאלות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי rakafun שמתחילה ב "מתלבט בקשר לנח"ל והמנילה"

הבסיס נקרא בא"ח נחל טוב והוא נמצא באזור תל-ערד. הבסיס לא רע מבחינת מבנים מרכזיים, אבל הלינה באוהלים, והוא לא מפואר באותה רמה של בא"ח צנחנים וגולני.

לגבי איכות האנשים זו כמובן שאלה סובייקטיבית. בלי לזלזל בשאר החטיבות, יש לאיכות האנשים בכל גדודי הנח"ל שם טוב. התרשמתי מכך ממקור ראשון בהשבעה של הבן שלי שמשרת ביחס"ר מחזור נובמבר 04.

במחזור נובמבר 04 הביקוש לנח"ל היה הגבוה ביותר מבין חטיבות החי"ר הלא-התנדבותיות (נח"ל, גולני, גבעתי).

לפלחה"ן מגיעים דרך גיבוש יח"טיות שנערך בשבוע השני לטירונות. כדאי להתכונן טוב פיזית ומנטלית, ועם הרבה רצון תוכל לעבור. התנאי ההכרחי (לא בהכרח מספיק) הוא לסיים עד הסוף ולא להישבר. לפני הגיבוש הזה אתה מסמן עדיפויות ליח"טיות: פלס"ר, פלחה"ן, פלחי"ק ועורב.

בנח"ל החל מנובמבר 04 הפלחי"ק הוא חלק בלתי נפרד מיחס"ר ויש לו ייעודים מיוחדים מעבר לקשר (גם את זה אסור לי לפרט) - לכן מצרפים מהם צוותים לפלס"ר ולפלחה"ן. יוצא מזה שאם תעשה גיבוש יח"טיות יש לך 50% סיכויים לעבוד עם הפלחה"ן - או כחלק מהם או כצוות מצורף.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:36

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר