לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-11-2006, 23:52
  המחנך המחנך אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.11.06
שאלות הדרכה ופיקוד

פורום מתגייסים וסדירים שלום רב.

אני קורא בפורום מזה זמן מה, ורציתי לדון עכשיו על משהו שמטריד אותי.
אני בן יחיד עם 82 פרופיל, ביכולתי להשיג חתימה, בצו הראשון ציינתי כי אני חבר בתנועות נוער ואני נהנה מהדרכה, הדרכה בנושאים שונים שאני מעביר בבית ספרי וכדומה.
במהלך מילוי המנילה סימנתי בעדיפות גבוהה את התפקידים בחיל חינוך והדרכת ספורט ומ''כ טירונים 02. למעשה אני מעוניין בקידום בתחום ההוראה החינוך בעל יישום פיקודי, מצאתי בפירוט תפקידים שמדריך נוער מרחב זהו דבר משעמם, בעוד לפי מה שקראתי על מדריך נוער בסיס ורכז ידיעת הארץ מדובר בתפקידים שבהם יש לי מגע עם ציבור שביכולתי להשפיע על הבנתו בכל הנוגע לצה''ל ולרוח הציונית. דבר אחד שבו לא זכיתי מענה היה אפשרות הקידום בחיל החינוך, האם למעשה שמעתם על קבע בחיל החינוך והאם זה אפשרי?, בבקשה תענו אך ורק אם יש לכם מידע מבוסס.
מאחר ולא הייתי בטוח בזאת, החלטתי שאם יסתבר כי אין מצב לקידום בקבע בחיל החינוך, אני אבקש חתימה לחטיבת הנח''ל , ולהשתלב בפעילות שם. אנא עיזרו לי מבחינת פיקוד והדרכה מה עדיף? ומבחינת קידום?(אני מדגיש כי אני מודע לאופייה הקרבי של חטיבת הנח''ל ואין לי בעיה כפי שלהוריי שמבינים את המצב אין בעיה לחתום לי לנח''ל).

תודה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-12-2006, 17:43
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי המחנך שמתחילה ב "אממ לא כל כך הבנתי... אז..."

מאוד קל להתקדם בחיל החינוך, וכל מי שמוכן - מוחתם.

קח בחשבון שתפקיד קצין הוא תפקיד מנהל. המדריכים-חוגרים למעשה עושים את רוב העבודה.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 08-12-2006, 22:20
  madan madan אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.07.06
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי המחנך שמתחילה ב "אממ לא כל כך הבנתי... אז..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי המחנך
אממ לא כל כך הבנתי... אז למעשה קל יחסית לקבל קידום או קורס קצינים בחיל?
האם ביכולתך לפרט איך?, ואולי לפרט על טיב השירות כמדריך נוער בסיס או מרחב, וקבע בחיל?

תודה רבה מראש.

כל מה שאתה צריך זה שהמא"ז שלך יאהב אותך, שיעביר חוות דעת טובה למח"ז ואז נשאר קצת להפליץ ולהרשים את מפקד המרחב ולהצליח במבד"קים.
כל מי שרוצה יישאר שם אפילו הרבה בקבע, הבעיה שהחיל לא כל כך אטרקטיבי ובגלל זה תחלופת הקצינים דיי גבוהה, עושים את המינימום המחייב ויוצאים.

מה שעוד טוב שבתור נחלאווי הגרעין שלך מחוייב להוציא אחוז קצונה, אז ככה שאם תצא אז תחסוך את זה ממישהו אחר שלא רוצה והוא יוכל להמשיך לפרק משימה (כמובן אם תצא לפני הפרק משימה, גם תצא מהגרעין).

טיב השירות כמד"ן או בחיל? אני אעדיף לא להגיב, אני לא הבנאדם הנכון לשמוע ממנו שטיפות מוח.
ישן 10-12-2006, 20:04
  Akula Akula אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.05.06
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי המחנך שמתחילה ב "טיב השירות כמד''ן, ובעצם כיצד..."

אין שמץ לגבי מד''ן או לאיזו דרגה אפשר להגיע אבל, אני יודע רק שהמיונים של הקד''צ לחיל חינוך כוללים את הדברים הבאים(נלקח מאתר חיל החינוך)

מטרות יום המיון: יום המיון בודק את מידת ההתאמה של המלש"ב (מועמד לשירות ביטחון) לשרת בחיל החינוך והנוער. ההערכה של המלש"ב מתקבלת מ-3 מקורות: תוצאות של מבחן ידע, מבחנים אישיים ומבחנים קבוצתיים.

מקום המיונים: בה"ד החינוך והנוער שערי-אברהם ליד צומת ראם.

אורך ומשך המיון: המיון נמשך יום שלם: בין השעות 09:00-17:00.

יום המיון כולל חמישה שלבים:
• מבחן ידע.
• דינמיקה קבוצתית.
• מרכז מידע – מועברת אינפורמציה לגבי אופי ומהות התפקידים של חיל החינוך והנוער.
המידע מועבר באמצעות חיילים המגיעים "מהשטח" (מתפקידים של חיל החינוך והנוער), סרטים ומצגות.
• מבחן סוציומטרי.
• ראיונות אישיים.

תאריכי המיון: 3 פעמים בשנה מתקיימים "חלונות מיון" (בינואר, אפריל ואוגוסט).

"סל המקצועות": מש"ק הו"ד (הוראה ופיקוד), מד"ן בסיס, מד"ן מרחב, מש"קית עלייה ורכזת חינוך (חוי").
כל התפקידים רלוונטיים לבנים ובנות כאחד מלבד מש"קית עלייה שמיועד רק לבנות.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:03

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר