
20-12-2006, 00:33
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.02
הודעות: 32,894
|
|
|
עמיר?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מזוז שמתחילה ב "תכנית השב"כ: לנצל את שחרור ברגותי לשחרור האחים עמיר"
עוד לא שמעתי על רוצח שנתפס על (נשק) חם ונכשל פעמיים במבחן פרופרינט.
פעמיים!! לא שמישהו מקבל מועד ב' במבחן שכזה, לא שצריך מטבע הדברים... אבל פעמיים!!
ציטוט:
2. בדיקת פרופרינט
בדיקה כימית הנעשית כשמדובר בעבירה שבה מעורבים כלי נשק. בדיקה זו נועדה להבליט על כף היד את סימני המתכת. יודגש, כי חשוב לדעת כי אם אתה נותן הסבר סביר לסימני המתכת שנתגלו על ידך, כגון נגעתי בברזל שעה שתיקנתי את הברז, רכבתי על אופניים וכו', הרי שהסבר זה יכול לעזור לך בשלב מאוחר יותר. אם נמצאו על ידיך סימני מתכת מבלי שיש לך הסבר סביר לכך, הרי שהנך בבעיה.
דוגמא מהפסיקה למשקל המכריע אשר ניתן לממצאי בדיקת הפרופרינט ניתן למצוא בפסק הדין של בית המשפט העליון בפרשת פתחי אבו כיף: באוקטובר 1995 משטרת באר שבע התחקתה אחר עקבותיהם של גנבי רכב. השוטרים הסתתרו בקרבת מקום לרכב הגנוב, ומשהגיע אבו כיף למקום התפתח עימות פיזי בינו לבין השוטרים. לגרסת השוטרים שלף אבו כיף אקדח של אחד השוטרים וירה, וכתוצאה מכך נאלצו השוטרים לירות בו, שתי יריות בבטן. אבו כיף טען כי לא ירה ולא החזיק בנשק בזמן האירוע. בעת שהותו בבית החולים, כשעתיים לאחר האירוע, ערכה לו המשטרה בדיקת פרופרינט (טביעת מתכת), שמטרתה כאמור לזהות אם הוא החזיק בפרק הזמן הסמוך לבדיקה, חפץ מתכתי לרבות כלי נשק. תוצאות הבדיקה לא גילו על ידיו של אבו כיף סימנים המעידים כי החזיק בשעות הסמוכות לבדיקה כלי מתכתי. דעת המומחה, הייתה כי אילו החזיק אקדח, או ירה בו, הייתה קיימת סבירות גבוהה לגילוי סימנים בבדיקה.
בית המשפט העליון החליט לקבל את ערעורו של אבו כיף ולזכותו, בין היתר, בשל ממצאיה השליליים של בדיקת הפרופרינט- ע"פ 331/97 פתחי אבו כיף נ' מדינת ישראל, תקדין עליון, כרך 97(2), תשנ"ז/ תשנ"ח- 1997.
קרה שהמשטרה תפסה חשוד שניסה להעלים את שרידי טביעות המתכת מידיו על ידי שטיפתן בשתן, ובכך הוא איין את הבדיקה.
|
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.
|