
19-12-2006, 07:18
|
|
|
|
חבר מתאריך: 23.06.06
הודעות: 790
|
|
העימותים חודשו: הרוג בקרבות ליד ביה"ח שיפא
העימותים חודשו: הרוג בקרבות ליד ביה"ח שיפא
אנשי הכוח המיוחד של חמאס התעמתו לפנות בוקר עם אנשי המודיעין הכללי הפלסטיני - הרוג ו-4 פצועים מהיריות. הלילה, לאחר יום עקוב מדם שהסתיים בשרשרת חטיפות, שרר שקט מתוח בעזה. אבו-מאזן עשוי להגיע לשם כבר היום, בניסיון נוסף לקטוע את מלחמת האזרחים בעודה באיבה
עלי ואקד פורסם: 19.12.06, 06:55
אחרי לילה שקט בעזה, חודשו לפנות בוקר (יום ג') חילופי האש וקרבות הרחוב בעיר. באירוע ליד בית החולים "שיפא" נהרג פלסטיני ונפצעו ארבעה נוספים.
האש פרצה בין חמושים מהכוח המיוחד של חמאס, הכפוף למשרד הפנים הפלסטיני, לבין אנשי ביטחון ממנגנון המודיעין הכללי, המזוהה עם הנשיאות והפתח. ההרוג נמנה עם המחנה החמאסי בעימותים.
אמש הגיעו התקריות בעזה לשיאים חדשים והפכו ל"מלחמת חטיפות" של ממש. תחילה תפסו חמושים את השר לשעבר, סופיאן אבו-זיידה. הם נאותו לשחררו רק בעקבות חטיפה דומה של אנשי חמאס ואיום לחסלם כנקמה. "נחצה קו אדום", הוא אמר ל-ynet לאחר מכן. עוד קודם לאירוע נחטף עימאד דיב, ממפקדי הזרוע הצבאית של החמאס בצפון הרצועה.
היריות שוב התקרבו אתמול אל לשכתו של הנשיא אבו-מאזן בעיר עזה. קרבות רחוב דומים פרצו גם בג'בליה שבצפון הרצועה, שם נהרג פעיל פתח וארבעה פלסטינים אחרים נפצעו. בסך הכל נפצעו אתמול 15 בני-אדם בעימותים.
בניסיון נוסף לקטוע את מלחמת האזרחים הפלסטינית בעודה באיבה - או לכל הפחות להנמיך את גובה הלהבות - אמור להגיע היום הנשיא לרצועה, ואולי אף להיפגש עם ראש הממשלה איסמעיל הנייה.
כזכור, בסוף-השבוע הכריז אבו-מאזן על הקדמת הבחירות לאור כישלון המגעים להקמתה של ממשלת אחדות, אולם הוא נמנע מלנקוב במועד לפתיחת הקלפיות. ועדת הבחירות המרכזית ברשות הודיעה כי דרושים לה שלושה חודשי הכנה לצורך כך. הנייה טען מצידו כי מדובר בהוראה "בלתי חוקתית" של הנשיא, שכלל אינה בסמכותו.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3341828,00.html
|