לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-01-2005, 07:39
צלמית המשתמש של דוכיפת_כבוד
  דוכיפת_כבוד דוכיפת_כבוד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.10.04
שלח הודעה דרך ICQ אל דוכיפת_כבוד
מידע חי"ר יעודי - סקירה קצרה על השינויים הצפויים ממרץ

בעיקרון בגיוס מרץ הקרוב (2005)
מאגדים את כל גדודי החי"ר יעודי לחטיבה עצמאית ,עד היום הם פעלו תחת חטמר"ים של אותו אזור שהם נמצאים בו, בצה"ל אושרה תוכנית להקמת מפקדה משותפת, שתפקד על גדודי החי"ר הפועלים בקביעות בגדה וברצועה , מדובר בששה גדודים, שאינם שייכים לחטיבות החי"ר: "דוכיפת", "חרוב", "נחשון", "לביא", "שמשון" וגדוד הנח"ל החרדי. עד היום פעלו הגדודים עצמאית בפיקוח מוגבל.
(זה לא דיבורים , זה קורה),עכשיו החזון הולך להפוך למציאות, לאחר שמפקד זרוע היבשה, האלוף יפתח רון-טל, החליט לקדם את הרעיון צעד אחד קדימה ולאחד את הגדודים (ממרץ).
המטרה היא למנות מפקד אחד לכל הגדודים, כדי להעלות את רמת המבצעיות שלהם וליצור חטיבת חי"ר אורגנית לכל דבר, ממש כמו חטיבות גבעתי, גולני והצנחנים.
חלק מהגדודים הוצבו בקביעות בשטחים בסוף האינתיפאדה הראשונה ובתקופה שלאחר הסכמי אוסלו. אחרים הוקמו לקראת או סמוך לפרוץ המלחמה הנוכחית. עד-כה, פעל כל גדוד בנפרד, בכפוף לחטיבה מרחבית, שבגזרתה פעל (כך, למשל, הוצב "חרוב" בשכם והנח"ל החרדי בבקעה)
נתוני החיילים שמתגייסים לחי"ר היעודי שווים לנתוני החיילים שמתגייסים לגדודי החי"ר , בדיוק באותו קנה מידה.
ההכשרה בחי"ר היעודי זהה לחלוטין להכשרה בגדודי החי"ר 07 טירונות + אימון מתקדם.חי"ר יעודי נשארים כל הזמן בתוך אותה גיזרה , שאתה אומר אותו גיזרה אתם חושבים בטח שזה 100 מטר על 100 מטר או משהו בסיגנון של שכונה אחת בעיר זה וזה , כמובן שאתם טועים , נקח את שמשון לדוגמא. כשאומרים שזה אותה גזרה 3 שנים... צפון אזח"ש זה מקום דיי גדול, ענק אפילו. יש גיוון , יש כמה קווים שם ומתחלפים. זה לא שאתה תשמור באותו הפילבוקס 3 שנים , ממרץ נכנסת החטיבה החדשה יהיה חילופי גזרות , למרות חילופי הגיזרות עדיין גדודים מסוימים יהיה "מומחים" בגיזרה מסויים מה שכבר נותן להם יתרון .
, חי"ר רגיל נודדים בין גזרות. לכן החי"ר היעודי יותר מקצועיים בעבודתם.
מספר אנשים יוצא לקצונה ולפיקוד בחי"ר הייעודי זהה לחלוטין לרגיל.
לגדודי החי"ר הייעודי ולגדודי החי"ר הרגיל יש בדיוק את אותן פעילויות ואותן משימות בקו (רק שהחי"ר הייעודי נמצא הרבה יותר בקו). למעשה בגלל שהם מכירים את השטח כל כך טוב , הם אפילו עולים במקצועיות ובמשימות מוצלחות על ח"יר רגיל. הגדוד הייעודי כבר הכיר את הגיזרה ותוך זמן קצר כבר ביצע את משימותיו במקצועיות, גדוד החי"ר הרגיל זקוק היה ליותר זמן כדי לצאת לפעולות , רק בשביל ללמוד את שמות הצירים והמשימות בגיזרה.החי"ר הייעודי אלו יחידות חדשות ברובם וזה יוצר מצב שונה וגם בגלל ושאין להם מפקד או מה שנקרא אין להן "אבא" זה יוצא את המצב הבא:
יש להם הקצאות יותר טובות (משל גדודי החי"ר האחרים).שימשיכו להיות גבוהים בגלל ההשקעה.
פעם היה על גדוד החי"ר הייעודי אחראי מח"ט חטיבה מרחבית וזה הגדוד היחיד שתחת סמכותו. לעומת גדוד חי"ר רגיל שעליו אחראים מח"ט חי"ר, שיש לו עוד שלושה גדודים לפחות, ומח"ט חטיבה מרחבית (בקו), שהגדוד לא שלו אלא מגיע לתת לו שרות רק לתקופה קצרה , כיום זה הולך להשתנות.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
גדודי החי"ר הייעודי יהיו תמיד הראשונים לנסות אמצאי לחימה חדשים, ככה היה עם רובה הצלפים בארט , עם כוונת הסימראד, ככה יהיה עם אמל"ח חדש כזה או אחד.
היתרון היחיד של החי"ר הרגיל (גולני גבעתי נח"ל)הוא בגיבוש יח"טיות שנערך בטרום טירונות אחרי הגיוס, אם לא עברת את הגיבוש זה פועל נגדך, כחיסרון ענק, כשהיחטיו"ת יקבלו משימות ומבצעי איכות מה שנקרא , היח"טיות יקבלו אותן לפני הגדודים תמיד. ביציאה לקצונה וגם בחזרה מקורסי קצונה לחטיבה עצמה , תמיד תמיד העדיפות לבוגר היח"טיות תיהיה גדולה על בוגרי הגדודים.

אז איזה שינויים יהיה בסכ"ה?
בתור התחלה כמו שאמרתי :
-בראש המפקדה יעמוד אל"מ דוד מנחם, סגן מפקד אוגדת עזה
- שם החטיבה ידוע , אך אני לא יכול לפרסם בשל מגבלות ביטחון , שיפרסמו אותו כולם ידעו.
- בסיס האימונים עבר מבא"ח אדם , לפלס גולני שנמצא מתחת לבקעות.
- נעליים אדומות ישארו
- הכומתה תיהיה בצבא לבן עם טקסטורה של זברה או מנומרת (שחור לבן).
-ככול הנראה יהיה שינויים בגיזרה(לא בטוח)
-וכמו לכל חטיבה קיימת האפשרות שיהיה יחטיו"ת

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.fresh.co.il/scripts/birthday.php?date=06/11/1986]

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 18-01-2005, 08:43
צלמית המשתמש של דוכיפת_כבוד
  דוכיפת_כבוד דוכיפת_כבוד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.10.04
שלח הודעה דרך ICQ אל דוכיפת_כבוד
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי כבר אזרח שמתחילה ב "יש לך המון המון אי דיוקים!!!"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי כבר אזרח
בין היתר בנוגע לאיפה הבארט החל את דרכו כנשק בצה"ל ועד להקצאות הגדולות יותר כביכול של גדוד חי"R יעודי על חי"ר רגיל מה שלא נכון בכלל כ"נל לגבי מבצעים בגזרה(מניסיון אני יודע שגדודי חי"ר של צנחנים עשו בגזרתם הרבה הרבה יותר מבצעים יזומים מגדודי החי"ר הייעודי שם.....)...בכל אופן אני ממליץ לך לא להיות נחרץ כל כך במה שאתה אומר כי ישנם המון אי דיוקים בדבריך....

מאיפה המקורות שלך? במקרה שלי מקור אמין.
תוכיח לי שהבארט לא התחיל מבצעית בחי"ר יעודי?
בקשר למה שאמרתה על צנחנים , זה ידוע כי זה היה אזור החלטתם של החטמר"ים (של הצנחנים שפיקדו בין היתר על גדוד בחי"רמכ) , אז הם נתנו בכוונה לצנחנים יותר מבצעים. למרות שהגדוד ח"ירמכ שהיו בגיזרה שלטו יותר טוב ופעלו יותר מקצועיית... מה שנקרא קיפוח חחח

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.fresh.co.il/scripts/birthday.php?date=06/11/1986]

ישן 18-01-2005, 23:46
  ברוך מרזל ברוך מרזל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.10.04
סיקור טוב
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי דוכיפת_כבוד שמתחילה ב "חי"ר יעודי - סקירה קצרה על השינויים הצפויים ממרץ"

סיקור טוב...באמת טוב , אבל כמו שאמר "כבר אזרח" יש לך הרבה טעויות ושטויות שרשמת.
ממתי לחי"ר יעודי יש ביקוש כמו של חי"ר רגיל?

לגדודי החי"ר הייעודי ולגדודי החי"ר הרגיל יש בדיוק את אותן פעילויות ואותן משימות בקו (רק שהחי"ר הייעודי נמצא הרבה יותר בקו).
קרעת אותי בצחוק עם המשפט שהדגשתי...זה מראה כמה שטויות רשמת...כי חי"ר רגיל יותר מקצועי מחי"ר יעודי , ויותר מבוקש.

חי"ר רגיל נודדים בין גזרות. לכן החי"ר היעודי יותר מקצועיים בעבודתם.
עוד משפט טיפשי...מאיפה אתה יודע שחי"ר יעודי מכירים את המקום טוב יותר? חשבת על זה שהמחזורים משתנים ואנשים חדשים באים? אלו שבחיים לא ראו את השטח?
שמע חי"ר יעודי עושה עבודה מצויינת והסיקור שלך טוב חוץ מכמה משפטים דבילים שרשמת.
אני לא יודע איך אתה מעז להגיד שחי"ר יעודי מקצועי יותר מחי"ר רגיל...אני אישית הייתי חושב פעמיים אם להגיד דבר כזה.
ישן 19-01-2005, 12:00
צלמית המשתמש של חרוב
  משתמש זכר חרוב חרוב אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.05.03
ברוך מרזל,
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי ברוך מרזל שמתחילה ב "סיקור טוב"

אני אשמח אם תוכיח לי שחי"ר רגיל יותר מקצועי בחי"ר ייעודי. אני אחכים.

בדיוק כמו שאני אשמח אם דוכיפת_כבוד יוכיח לי שחי"ר ייעודי יותר מקצועי מחי"ר רגיל.

שניכם לא יכולים להוכיח את זה. ההכשרות - זהות. האמל"ח - זהה. הניסיון המבצעי - זהה. אז, אוליי כבר תפסיקו עם ה "הז**ן שלי יותר גדול" ?!?!?

ואגב, לברוך מרזל, ע"פ מחקר שפורסם בעיתון "במחנה" לפני כשנתיים בערך - היה כתוב שגדודי החי"ר הייעודי (אז זה היה עוד חי"רמכ) יותר מקצועיים בגזרתם מאשר חי"ר רגיל שעובר כל הזמן גזרה.
אני בטוח שזה מה שדוכיפת_כבוד התכוון אליו. זה רק הגיוני. הכרה יותר מעמיקה של השטח - מובילה למקצועיות יותר גדולה באותו השטח. אגב, זאת חלק מהבעייה. מאחר ושאר הגדודים (חי"ר רגיל) זזים מבחינת קווים - וחי"ר ייעודי לא - זה נותן הרגשה של "כלבי שמירה". מה שכמובן, מגוחך. כולם שומרים. זה פשוט מדכא לשמור באותו מקום בערך שנתיים וחצי... יש למטבע הזה - שני צדדים. כמו לכל דבר.
אני מקווה שעכשיו אתם מבינים יותר טוב אחד את הצד של השני...
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:42

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר