לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-12-2006, 14:46
  עינת30 עינת30 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.06
הצפנה בראוטר 3COM

שלום לכולם,

אני משתמשת בראוטר אלחוטי של 3COM דגם 3CRWER10075.
כשרציתי ליצור הצפנה בשיטת WPA, לפי ההוראות יש לכתוב סיסמא המורכבת מהרבה אותיות ומספרים בצורה אקראית. לפי מה שהבנתי, הראוטר גם מחליף מדי פעם את הסיסמא.
שאלתי היא: אם אני כותבת סיסמא אקראית, איך אני אמורה אחר כך להקיש אותה בכל אחד מהמחשבים האחרים שמחוברים לרשת? הרי צריך להקיש לפחות פעם אחת את הסיסמא, לא? זה מה שקרא לי בהתחלה עם המחשב הנייד שלי - הוא זיהה את הרשת לראשונה וביקש סיסמא, לכן בינתיים עידכנתי בראוטר סיסמא פשוטה יחסית. עם זאת, אני מבינה שיש אפשרות להשתמש בסיסמא ארוכה ומורכבת יותר, והייתי רוצה לדעת כיצד.
שאלתי השנייה היא האם שימוש ב-WPA מספיק, או האם יש לדעתכם לעשות גם Mac filtering ואיפה מוצאים אופציה זאת בראוטר.

תודה רבה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-12-2006, 15:57
  yman36 yman36 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.07.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עינת30 שמתחילה ב "הצפנה בראוטר 3COM"

שימי לב לכך שמדובר בשתי מילים שונות - Passphrase ו- Key.
הסיסמא עצמה לא משתנה - היא נשארת אותו הדבר, אבל המפתח שבו מתבצעת ההצפנה הוא זה שמשתנה. בניגוד ל-WEP, שיטת ההצפנה הקודמת והפרוצה מאוד, סיסמת האימות מול הראוטר האלחוטי היא לא זו שאיתה מצפינים את המידע, אלא עם מפתח משתנה (Key), שאותו יכול לדעת רק מי שאומת מול הראוטר בעזרת הסיסמא (Passphrase).

לכן, את צריכה רק פעם אחת לבחור סיסמא - שהיא צירוף אקראי של מספרים ואותיות (עדיף צירוף ארוך ככל האפשר). תרשמי לך את זה בצד, ותקלידי אותה בראוטר ובמחשבים שייתחברו אליו.
חשוב מאוד שהסיסמא תהיה ארוכה ואקראית, כדי שלא יהיה ניתן לפרוץ אותה ב"התקפת מילון" או brute-force.

לגבי MAC Filtering , אצלך בראוטר זה נקרא Connection Control. אפשר להוסיף את זה כעוד שכבת הגנה, אבל אני באופן אישי חושב שזה מיותר - קל מאוד לזייף MAC Address
מה שנקרא Mac Spoofing. ולא נראה לי שיש מישהו שיידע לפרוץ WEP או יינסה לפרוץ WPA ולא יידע איך לזייף את הMAC....
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:34

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר