לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-12-2006, 11:22
צלמית המשתמש של chatulim
  chatulim chatulim אינו מחובר  
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים

חבר מתאריך: 01.01.06
כתבה חצי יובל לשירותרום: דיווחים ממוקד השידורים בגלי צה"ל

יום ההתרמה השנתי למען חיילי צה"ל נערך היום (ה') בפעם ה-25. לאורך 16 שעות התקיימו באולפן גלי צה"ל לא פחות מ-25 הופעות חיות של אמנים שונים. בין השאר הופיעו צביקה הדר, הראל סקעת, להקת סינרגיה, צביקה פיק, עברי לידר, שי גבסו, רונה קינן, קרן פלס, זהבה בן ורבים אחרים. כן התקיימה תחרות "אלוף המיקרופון הצבאי", תחרות שירה בהשתתפות שישה מועמדים-חיילים שצלחו את המיונים הקפדניים.

"המטרה של היום הזה היא כפולה: ראשית, לחשוף את האגודה ואת הפעילות שלה בצבא - וכמו כן, לספר על פעילות החיילים והיחידות אשר בצה"ל", אמר תת-אלוף (מיל') אריה פישביין, מנכ"ל האגודה למען החייל, במהלך היום. "אנחנו מנסים להגיע לכל מקום ולכל יחידה, לגרום לחיילים להרגיש אותנו". "המטרה השנייה", המשיך פישביין, "היא לאסוף תרומות למען חיילי צה"ל. מכיוון שהאגודה אינה מתוקצבת ואין לה מקורות כספיים אחרים, היא מתקיימת אך ורק מן התרומות הללו. רוב הכסף שנאסף, כ-87 אחוזים מרווחי התרומות, מגיע ישירות לרווחת חיילים", הכריז פישביין. "אני מקווה שרווחי התרומות יגיעו השנה ל-31 מיליון ש"ח - כמיליון ש"ח יותר מהסכום שנאסף בשנה שעברה. אני מקווה לשבור את השיא ההוא, כדי שנוכל להגדיל את מידת תרומתנו לחיילים". עם סיום יום השידורים ועת נחשף שם הזוכה בתחרות "אלוף המיקרופון הצבאי", הוא סמל עידן אדמוני, הוכרז הסכום הכולל שהניב הפרויקט כולו: כ-32 מיליון ש"ח לרווחת חיילי צה"ל.

"חיכיתי לחזור לארץ"

חיילים שונים עלו לשידור בזה אחר זה באולפן התחנה אשר ביפו, ושיתפו את המאזינים בסיפוריהם המיוחדים. "הגעתי לפה במיוחד אחרי שבוע בשטח כי זה באמת חשוב לי. כל הכבוד למארגנים על קיום האירוע", אמרה סגן-משנה ירדן שוקרון מספר דקות לאחר שירדה משידור. סג"מ שוקרון היא לוחמת חילוץ והצלה. זה לא מסתיים בזה, שכן סג"מ שוקרון הינה מפקדת המחלקה הראשונה שהשלימה קורס קציני להב, קורס קרבי, והפכה לקצינת חילוץ והצלה. "זה כבוד גדול", הוסיפה. "אני נהנית מהתפקיד ואוהבת אותו - ומאחלת לעצמי שאמשיך לתת את כל כולי לתפקיד. אני יודעת שככל שאני נותנת, תמיד אני מקבלת יותר". במהלך השידור הכריזה סג"מ שוקרון שהייתה מעוניינת להמשיך ולהתקדם בתפקידה הצבאי - ולהגיע עד תפקיד הרמטכ"ל, אם זה תלוי בה. "הצבא נותן לי את המוטיבציה: החברים, המקום, וכמובן התפקיד. כאן, כל דבר שתעשה הוא צעד גדול".

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www1.idf.il/SIP_STORAGE/DOVER/files/6/59696.jpg]
בתמונה: סגן-משנה ירדן שוקרון

רב-טוראי דן קוניקוף התגייס, בהיותו בן 18, לצבא פינלנד. לקוניקוף אזרחות ישראלית ופינית, וכמו בישראל, קיימת בפינלנד תקופת שירות חובה. עם השלמת חצי השנה בשירות הצבא הפיני, שב קוניקוף לישראל - ומיד התגייס לצה"ל. "חזרתי לישראל הייתה ברורה לי עוד לפני שהתחלתי את כל התהליך - ורציתי לחזור לישראל. תקופת שירותי בפינלנד רק חיזקה את אהבתי לישראל. הייתי במקום אחר, והבנתי את ההרגשה של זרות ואת החשיבות של ישראל עבורי. חיכיתי לחזור לארץ ולראות איך יהיה השירות בצבא הישראלי".

סגן רחל נגה, קצינת עלייה ופרט בבתי כליאה שונים בארץ, לוקחת חלק במערך מיוחד הקרוי גחל"ת: גורמי חזרה לשירות תקין. במסגרת תפקידה משקיעה סגן נגה מאמץ מיוחד כדי לחזק את יכולתם של החיילים הכלואים לחזור לשירותם הצבאי, בתהליך רחב הכולל אבחונים וגיבוש תוכניות התערבות פרטנית. במסגרת עבודתה פונה סגן נגה לגורמים מקצועיים מגוונים, כגון יועצים ומנחים בתחומי הסוציולוגיה. לאחר קבלת פידבקים מגורמים אלו, מתגבשת ההחלטה באשר להמשך השירות של החייל המטופל. "מקרה אחד בו טיפלתי", סיפרה סגן נגה, "היה של חייל בן העדה האתיופית, שסבל מבעיה רפואית קשה. הרופאים בארץ הכווינו אותו לניתוח, אבל באתיופיה הבעיה שלו לא מצריכה ניתוח, בגלל הרפואה האלטרנטיבית המפותחת בארץ זו. בגלל בעייתו הרפואית הוא לא יכול היה לתפקד. הוא רצה לטוס לאתיופיה כדי לטפל בבעיה שלו. הוא לא ידע לומר שהוא מתעקש על דחיית שירות, ולמעשה נפקד משירות. בעקבות המפגש המלצתי לדחות את שירותו. הוא טיפל בבעיה וחזר לשירות תקין בארץ".

הרמטכ"ל: "הוכח שלוחמי צה"ל מונעים מבסיס ערכי מאוד מוצק. הם יודעים למען מה הם עושים ויודעים איך לעשות"

את יום השידורים המיוחד פתחו הרמטכ"ל, רב-אלוף דן חלוץ, ורב-סרן שלומי ביצ'ה, מפקד פלוגה בחטיבת הנח"ל, שנפצע במהלך הלחימה בצפון.

"רס"ן ביצ'ה הוא חזות הכל", אמר הרמטכ"ל. "יש אנשים מצויינים, יש על מי לסמוך וכששומרים על פרופורציה רואים שיש אור ולא רק אפלה. פרופורציה חסרה מאוד. אני לא מאבד את הפרופורציה כשאני רואה את הלוחמים שיש לנו, ואת המפקדים שיש לנו, ואני יודע שהם יעשו הכל כשנצטרך. לא הייתה בעיה ברמת הערכים של המפקדים והלוחמים במהלך הלחימה. אין עדות חזקה יותר מביצ'ה בשביל להבין שערכים לא היו הבעיה, בוודאי לא של הלוחמים. שוב הוכח שהלוחמים של צה"ל מונעים מבסיס ערכי מאוד מוצק. הם יודעים למען מה הם עושים ויודעים איך לעשות".

"אני מסכים לחלוטין עם הרמטכ"ל", הנהן רס"ן ביצ'ה. "לפני שלושה ימים נאמתי בשם כל הפצועים בטקס הכרת תודה של פיקוד המרכז ואמרתי שאם לא היה חסר משהו במלחמה זה ערכים, כי ראיתי את זה לאורך כל הזמן. הנכונות וההתגייסות והמריבות בין החיילים לצאת לקרב במהלך הלחימה, זה היה הדבר הראשון שראיתי. כמובן שגם הדאגה אחד לשני כל הזמן, הרעות, האיכפתיות".

"ביצ'ה מסמל קבוצה גדולה מאוד של אנשים כמותו, שעושים יום ולילה למען המדינה ועושים את זה מצויין", סיכם הרמטכ"ל. "תודה לאגודה למען החייל, שעושה ימים כלילות ומסייעת לצה"ל בכל יום ויום. כמובן שברצוני לאחל שבשנה הבאה נראה את החטופים והשבויים במהרה בארצנו, ולכל הפצועים החלמה מהירה".

עוד באותו עניין:
סג"מ ירדן שוקרון: עשתה היסטוריה
שירותרום 2006: סמל עידן אדמוני הוא הזוכה בתואר "אלוף המיקרופון של צה"ל"

http://www1.idf.il/DOVER/site/mainp...&docid=59676.HE

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:25

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר