לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-12-2006, 19:24
  אסי_19 אסי_19 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל אסי_19
בוא נעשה סדר
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי gixxer שמתחילה ב "[font=Verdana]שעה ביציאה זה..."

העונשים העיקריים שקיימים בצה"ל, מהקל אל הכבד

כוכבית משמעת (או נקודה): קיים רק ביחידות מסוימות. 7 כוכביות=משפט מ"פ וככל הנראה שבת בבסיס. בביסל"ש זה קיים רק בטירונות+מקצועות וברוב המקרים מי שסוגר שבת לא סוגר בגלל כוכביות.
‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎
שעות ביציאה: קיים בכל צה"ל, והוא פשוט מאוד- כשכולם יוצאים הביתה- אתה ממתין שעה \ שעתיים \ שלש ואז יוצא. בבסיסי ערבה (בסיסים באיזור אילת כמו ביסל"ש, בהל"צ, או שיזפון, שהתנועה אליהם בעייתית, אז נוסעים עם כולם בהסעה עד באר-שבע וממתינים שם יחד עם מפקד עד שעובר הזמן.
יש חוק מטכ"לי שחייל צריך להגיע לבית לפחות 3 שעות לפני כניסת שבת, ולכן בביסל"ש למשל לא נותנים יותר משעתיים ביציאה.

יום ביציאה: נפוץ בעיקר בפלוגות מבצעיות \ יחידות עורפיות ופחות בטירונות או אימון מתקדם. יציאה סטנדרטית בקו (או אצל ג'ובניקים) היא מיום רביעי או חמישי (או יציאה מתחילת שבוע עד האמצע), עשית פאק? קיבלת יום ביציאה. כל המחלקה יוצאת בחמישי, לדוגמא, ואתה יוצא בשישי.

"שבת": בגדול, יציאת שבת היא חופשה של 48 שעות מיום שישי עד יום ראשון. הפאקים הקלאסיים לקבלת שבת הם מחסור בכוננות (מחסנית עם כדור חסר, מימייה לא מוחרשת), הפקרת נשק (השארת את הנשק בחדר) ושבירת שמירה. גם על רשלנות שגרמה לאירוע בטיחות (פליטת כדור לדוגמא) לעיתים נשפטים ומקבלים שבת. בביסל"ש, רק קצין מוסמך להעניש ב"שבת" וגם זה בידוע של המ"פ, יש סיטואציות מסוימות שהמ"פ צריך אישור מג"ד (לדוגמא אם הפלוגה סוגרת 21 ואז יוצא שהחייל יסגור 28 או 35), אבל זו סתם פרוצדורה- המ"פ פשוט מרים טלפון למג"ד...

ריתוק לרס"ר \ מעצר: עונש שנחשב חמור, בתקופת הריתוק החיילים נפרדים לחלוטין מהלו"ז הפלוגתי, ישנים בנפרד ומצוותים לרס"ר הגדוד \ המחנה לעבודות רס"ר שונות ומשונות, לא יצא לי ולא מאחל לאף אחד.. עונש כזה ניתן אם אני לא טועה רק ע"י רמת סמג"ד ומעלה, תקנו אותי אם אני טועה.

מחבוש בכלא צבאי: לא נראה לי שצריך לפרט...

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:41

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר