לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-12-2006, 16:05
  bommer bommer אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.07.06
שאלה שמציקה לי לגבי המיונים לטייס

שלום לכולם
אני כבר כמה זמן חושב על כל המיונים שעברתי ועוד אעבור במשך הקורס עצמו ואני לא מבין את כל מסת הניפוים לאחר הגיבוש.
הרי עד שאתה מגיע לגיבוש באמת ישנם המון ניפויים כי בכל שלב מוצאים שאתה לא מתאים למשהו אחר אבל כאשר אתה מגיע לגיבוש וגם אותו אתה עובר אזי הם בדקו את כל הנתונים שלך והם הגיעו למסקנה שיש לך את כל הנתונים שהם מחפשים(בין אם זה חוכמה לבין אם זה המגע הנכון לסטיק) ואתה יכול לסיים קורס טייס.עכשיו בסוף הגיבוש אני הבנתי ממי שהיה איתי בכיתה זה שהמפקד שלנו(תותח) אמר לו שיש לו את כל הנתונים לסיים את קורס הטייס(לי הוא אמר את זה וגם לאחרים), כלומר אין סיבה אחת בעולם שהוא לא יסיים את הקורס כי הוא עונה על כל הדרישות אלא אם הבן אדם רואה שהוא לא אוהב את זה.
עכשיו אחרי כל החפירה שעשיתי לכם, רציתי לשאול איך יש ניפוי של 50 אחוז רק בשלב הראשוני ואז עוד 25 אחוז בערך.כאילו זה ממש מתסכל לדעת שגם אחרי שעברת את כל השלבים האלו אתה לא יודע אם אתה הולך לסיים את הקורס.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 27-12-2006, 17:14
  frydman frydman אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.07.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי bommer שמתחילה ב "שאלה שמציקה לי לגבי המיונים לטייס"

כל מי שמגיע לקורס יכול בוודאות כמעט מוחלטת לגמור קורס טייס בהצלחה...
אבל בחיל האוויר מחפשים את אלה שיוכלו לא רק לגמור אותו אלא להפיק ממנו את המקסימום שבמקסימום תוך למעשה רק שנתיים של לימודי טייס.... אם העיפו אותך זה לא אומר שאתה לא תהיה טייס טוב ...זה אומר שאתה לא טייס טוב מספיק מהר....
על זה בנוייה שיטת הצ'קים..הם מחפשים עקומת שיפור טובה מאוד וככה על ההתחלה מנפים חצי....
אחריזה עפים עוד כמה שפשוט לא רוצים כי העבירו אותם למגמה שהם לא רוצים או סתם הבינו שלא מתאים להם ...ועוד קומץ באמת על "טעויות בזיהוי" כאלה שלא מתאימים במחינה פיקודית משמעתית לימודית או רמת טיסה ....

ישן 27-12-2006, 17:16
  TheLemons TheLemons אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי bommer שמתחילה ב "שאלה שמציקה לי לגבי המיונים לטייס"

אני אשתדל לענות לך בנקודות על מה שאמרת למרות שאני חושב שזה לא ימצא את זה
מצטער אם זה משביז
ציטוט:
במקור נכתב על ידי bommer
הרי עד שאתה מגיע לגיבוש באמת ישנם המון ניפויים כי בכל שלב מוצאים שאתה לא מתאים למשהו אחר אבל כאשר אתה מגיע לגיבוש וגם אותו אתה עובר אזי הם בדקו את כל הנתונים שלך והם הגיעו למסקנה שיש לך את כל הנתונים שהם מחפשים(בין אם זה חוכמה לבין אם זה המגע הנכון לסטיק) ואתה יכול לסיים קורס טייס.

אפשר לקחת את מה שאתה אומר ולהגיד "אני לא מבין למה מעיפים בגיבוש, כל מי שעבר ירפא א זה אנשים שהנתונים שלהם מתאימים לקורס טייס!"
זה לא נכון... תחשוב על זה הפוך- הם לא אומרים "אוקי לאלה יש את מה שאנחנו מחפשים", אלא הם עוברים על כל האוכלוסיה, וכל אחד שרואים שיש בו משהו שמונע ממנו להיות טייס מבחינתם, מוציאים אותו מהמיונים. הם בעצם משאירים כל פעם את אלה שעדיין לא מצאו עליהם משהו רע- כלומר עדיין יש להם פוטנציאל לסיים את הקורס. המטרה שלך להשאר בין האחרונים האלה זה כמו תוכנית ריאלטי בתכלס אם חושבים על זה...
מה שמביא אותי לנקודה השניה- הם צריכים רק פלוס מינוס 50 איש. אז מה יעזור להם 300 איש שעוברים גיבוש? האופציה היחידה היא לעשות את זה כמו יחידות אחרות- להעביר 50 איש את הגיבוש ואלה יעשו את הקורס ויסיימו.. אבל למה להם? אם הם יכולים לקבל חוות דעת הרבה יותר טובה אם הם ממשיכים את המיונים אל תוך הקורס

ציטוט:
במקור נכתב על ידי bommer
עכשיו בסוף הגיבוש אני הבנתי ממי שהיה איתי בכיתה זה שהמפקד שלנו(תותח) אמר לו שיש לו את כל הנתונים לסיים את קורס הטייס(לי הוא אמר את זה וגם לאחרים), כלומר אין סיבה אחת בעולם שהוא לא יסיים את הקורס כי הוא עונה על כל הדרישות אלא אם הבן אדם רואה שהוא לא אוהב את זה.

אני אגיד לך את מה שבטח אמרו לך בסוף הגיבוש: אם רוצים, גם את סבתא שלי אפשר להפוך לטייסת. זה פשוט יקח המון זמן וכסף. אז מה עושים? לוקחים את אלה שמהכמות ההכשרה (המאוד קטנה יחסית) שנותנים להם יהיו הכי פרודקטיביים בסופו של דבר ויתנו את התוצאות הכי טובות.

מעבר לזה יש משהו שאתה כנראה לא מכיר עדיין אבל ככה זה עובד: השנה הראשונה בקורס טייס, אומנם על הנייר היא חלק מההכשרה של הטייסים לעתיד, אבל בתכלס השנה הזאת היא גם בשביל קורס טייס בפרט וגם בשביל חיל אוויר בכלל. בערך חצי ממי שמסיים את השנה הזאת ישרת בסופו של דבר כטייס, ורוב החצי השני ישרת בתפקידים אחרים במערכים שונים בחיל אוויר, והחיל צריך את האנשים האלה. אתה יכול להתייחס לשנה הזאת כבה"ד 1 של חיל אוויר, ובגלל זה הוא מכניס אליה יותר אנשים מהכמות שהוא צריך של טייסים בסופו של דבר, כי יש עוד תפקידים למלא.

ונקודה אחרונה חביבה-
גם אחרי הגיבוש, יש עוד אנשים שלא מתאימים בידיוק כמו שיש הרבה שכן מתאימים ולא עברו את הגיבוש... זה לא מדע מדויק. אבל אחרי מספיק ניפויים הקורס מצליח לעלות על ה"פאקים" האלה (מצטער להגיד פאקים לא הצלחתי למצוא מילה אחרת לבטא את זה, הבנת את הכוונה )

עכשיו אני זה שעשה פה חפירה :[

נערך לאחרונה ע"י TheLemons בתאריך 27-12-2006 בשעה 17:19.
ישן 28-12-2006, 01:52
  itamar_om itamar_om אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
יש עוד...

אני לא יודע אם אתם יודעים אבל חיל האוויר מעביר גם אנשים שלא עברו את המבחנים והאנשים הללו מתחילים את הקורס כמו כולם, רק אף אחד לא יודע מי אלה האנשים האלה שלא עברו את המבחנים. למה הם עושים את זה? בשביל לבדוק את השיטה... אני מכיר מישהו שלא היה קרוב לעבור את המבחנים אבל בסוף סיים טייס קרב! מפליא? לא כל כך.. למה? כי לא משנה כמה תנסה בחיים לא תוכל למצוא את הנוסחא המדויקת לגלות מי מתאים להיות טייס ומי לא... אז הם כל הזמן מנסים דברים חדשים ובודקים איך הם יכולים לייעל את המבחנים הקודמים לקורס...
זאת אומרת שהם מעדיפים להכניס הרבה אנשים לקורס ומשמה למיין את מי שלא מתאים מאשר לבחון אותם לפני הגיוס ולקחת את הסיכון שהם מעיפים אנשים שמאוד מתאימים ומאוד איכותיים, אפילו יותר מאלו שכן נדמו כאילו יסיימו את הקורס...
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:47

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר