27-12-2006, 17:16
|
|
|
|
חבר מתאריך: 23.10.06
|
|
אני אשתדל לענות לך בנקודות על מה שאמרת למרות שאני חושב שזה לא ימצא את זה
מצטער אם זה משביז 
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי bommer
הרי עד שאתה מגיע לגיבוש באמת ישנם המון ניפויים כי בכל שלב מוצאים שאתה לא מתאים למשהו אחר אבל כאשר אתה מגיע לגיבוש וגם אותו אתה עובר אזי הם בדקו את כל הנתונים שלך והם הגיעו למסקנה שיש לך את כל הנתונים שהם מחפשים(בין אם זה חוכמה לבין אם זה המגע הנכון לסטיק) ואתה יכול לסיים קורס טייס.
|
אפשר לקחת את מה שאתה אומר ולהגיד "אני לא מבין למה מעיפים בגיבוש, כל מי שעבר ירפא א זה אנשים שהנתונים שלהם מתאימים לקורס טייס!"
זה לא נכון... תחשוב על זה הפוך- הם לא אומרים "אוקי לאלה יש את מה שאנחנו מחפשים", אלא הם עוברים על כל האוכלוסיה, וכל אחד שרואים שיש בו משהו שמונע ממנו להיות טייס מבחינתם, מוציאים אותו מהמיונים. הם בעצם משאירים כל פעם את אלה שעדיין לא מצאו עליהם משהו רע- כלומר עדיין יש להם פוטנציאל לסיים את הקורס. המטרה שלך להשאר בין האחרונים האלה זה כמו תוכנית ריאלטי בתכלס אם חושבים על זה...
מה שמביא אותי לנקודה השניה- הם צריכים רק פלוס מינוס 50 איש. אז מה יעזור להם 300 איש שעוברים גיבוש? האופציה היחידה היא לעשות את זה כמו יחידות אחרות- להעביר 50 איש את הגיבוש ואלה יעשו את הקורס ויסיימו.. אבל למה להם? אם הם יכולים לקבל חוות דעת הרבה יותר טובה אם הם ממשיכים את המיונים אל תוך הקורס
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי bommer
עכשיו בסוף הגיבוש אני הבנתי ממי שהיה איתי בכיתה זה שהמפקד שלנו(תותח) אמר לו שיש לו את כל הנתונים לסיים את קורס הטייס(לי הוא אמר את זה וגם לאחרים), כלומר אין סיבה אחת בעולם שהוא לא יסיים את הקורס כי הוא עונה על כל הדרישות אלא אם הבן אדם רואה שהוא לא אוהב את זה.
|
אני אגיד לך את מה שבטח אמרו לך בסוף הגיבוש: אם רוצים, גם את סבתא שלי אפשר להפוך לטייסת. זה פשוט יקח המון זמן וכסף. אז מה עושים? לוקחים את אלה שמהכמות ההכשרה (המאוד קטנה יחסית) שנותנים להם יהיו הכי פרודקטיביים בסופו של דבר ויתנו את התוצאות הכי טובות.
מעבר לזה יש משהו שאתה כנראה לא מכיר עדיין אבל ככה זה עובד: השנה הראשונה בקורס טייס, אומנם על הנייר היא חלק מההכשרה של הטייסים לעתיד, אבל בתכלס השנה הזאת היא גם בשביל קורס טייס בפרט וגם בשביל חיל אוויר בכלל. בערך חצי ממי שמסיים את השנה הזאת ישרת בסופו של דבר כטייס, ורוב החצי השני ישרת בתפקידים אחרים במערכים שונים בחיל אוויר, והחיל צריך את האנשים האלה. אתה יכול להתייחס לשנה הזאת כבה"ד 1 של חיל אוויר, ובגלל זה הוא מכניס אליה יותר אנשים מהכמות שהוא צריך של טייסים בסופו של דבר, כי יש עוד תפקידים למלא.
ונקודה אחרונה חביבה-
גם אחרי הגיבוש, יש עוד אנשים שלא מתאימים בידיוק כמו שיש הרבה שכן מתאימים ולא עברו את הגיבוש... זה לא מדע מדויק. אבל אחרי מספיק ניפויים הקורס מצליח לעלות על ה"פאקים" האלה (מצטער להגיד פאקים לא הצלחתי למצוא מילה אחרת לבטא את זה, הבנת את הכוונה )
עכשיו אני זה שעשה פה חפירה :[
נערך לאחרונה ע"י TheLemons בתאריך 27-12-2006 בשעה 17:19.
|