לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-01-2007, 17:38
  יובל. יובל. אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.09.05
בואו לא נהיה טוקבקיסטים-פנייה לחברי הפורום

אני רוצה להעלות כאן נקודה שאני בטוח שרבים שמו אליה לב ולי היא צורמת יותר ויותר. הכוונה לשגיאות כתיב חמורות בהודעות ששולחים חלק מהחברים כאן, ואני לא מדבר על "פליטות מקלדת" אלא שגיאות כתיב ממש. כפורום מכובד, שמתבסס על המילה הכתובה, אני חושב שלחברים בו צריך להיות כבוד מינימאלי לשפה, וזה כולל קריאה חוזרת של ההודעות לפני שליחתן. זה מכבד גם את הקוראים וגם את הכותב עצמו. צריכים להבין שגם אם לעיתים הקוראים מתעלמים משגיאות במטרה לא לפגוע, מעיד הדבר על רמתו של הכותב וההתיחסות בהתאם. אני קורא בפורומים מארה"ב כמה כבוד ורצינות הכותבים מיחסים לשפה שלהם וכמעט ואין למצוא הודעות שמנוסחות בעילגות, בטח שלא בשגיאות כתיב (ישנו פורום בריטי שהביא את הדבר לרמה קיצונית-הודעה בשגיאות כתיב פשוט נמחקת!), כל זאת מתוך כבוד לשפה ולפורום.ושוב, הכוונה כאן היא לא לפליטות מקלדת ( נניח לכתוב ספינמ במקום ספינה) אלא שגיאות ממש (מליויים במקום מילואים, כת במקום קת ופתור במקום פטור...). לסיכום, בואו לא נהיה טוקבקיסטים. שם העילגות שולתתתת!!!!11
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-01-2007, 18:34
צלמית המשתמש של המממ
  המממ המממ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.10.01
Follow me...
מסכים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יובל. שמתחילה ב "בואו לא נהיה טוקבקיסטים-פנייה לחברי הפורום"

הגהה עצמית של תוכן התגובה מראה על כבוד מינימלי לשאר חברי הפורום.
כל מה שנדרש הוא ללחוץ על "תצוגה מקדימה" ולקרוא שנית את הכתוב.
לעיתים פעולה פשוטה זו מועילה גם להרגעת הרוחות בדיונים סוערים במיוחד.

אמנם גם לי יש לעיתים טעויות כתיב. אך אני משתדל להשתמש בכפתור העריכה ולתקנם במהירות כאשר אני מגלה זאת.
למיטב זכרוני מערכת "פרש" מאפשרת כחצי שעה לצורך תיקונים.

לאחרונה ראיתי הצעה לחייב טוקבקים באורך מינימלי. כמובן שזו הצעה טפשית למדי כאשר מדובר בטוקבקים. אך אני מפציר בחברי הפורום להשתדל ולכתוב מעט יותר מאשר משפט בודד בתגובותיהם.

ואסיים בקריאה:
פורום צו"ב שולתתתתת!!!!!!!1
תראו, אפילו החייזר נהיה ירוק מזה

ישן 02-01-2007, 20:02
  SNimrod SNimrod אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.08.06
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי ofir_arzi שמתחילה ב "אתה צודק,השגיאות כבר הפכו..."

חוסר ההבנה בהודעות הראשונות של שרשור זה, מראה לכם מה הבעיה האמיתית בתקשורת בפורומים. הבנת הנקרא, ולא שגיאות כתיב.

אפשר להבין הודעה, אפילו אם היא נכתבה עם שגיאות כתיב, אך על הבנה לקוייה אי אפשר לפצות.

יש אנשים רבים (ואני בניהם), עם דרגות שונות של דיסלקציה וליקויים. יש אנשים גאונים (ואני לא בניהם), לכל הדעות, אשר כותבים עם שגיאות כתיב. יש אנשים רבים (ואני בניהם) שרגילים לכתוב ולדבר בשפה אחרת.

שגיאות כתיב זה הדבר האחרון שמפריע לי בקריאת שרשורים בפורומים.

לפני כמה שנים היה לי מרצה, שהתחיל שאלה במבחן סופי במשפט "יש לפטור את הבעיה....". המרצה רץ מכיתה לכיתה בזמן המבחן וביקש מכולם לשנות את המילה "לפטור" ל"לפתור". אמרנו לו שמזל שהוא הספיק לתקן את עצמו בזמן, אחרת היינו "פוטרים" את השאלה במקום "לפתור" אותה...
ישן 02-01-2007, 21:48
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון

חבר מתאריך: 04.05.02
תשובתנו
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יובל. שמתחילה ב "בואו לא נהיה טוקבקיסטים-פנייה לחברי הפורום"

על ההצעה לערוך הודעות ולתקן תוכן: לא תודה. יש לנו מספיק עבודה גם ככה, ובנוסף חוקי האתר אוסרים במפורש על מנהל לערוך הודעה למעט במקרים קריטיים כמו מחיקת מידע מסווג או פרטים אישיים. אני מודה ומתוודה שלא פעם ולא פעמיים ערכתי הודעות של גולשים מסיבות טכניות אחרות (תיקון קישור שגוי של תמונה או לינק) - אני מניח שחברי לניהול עושים זאת גם הם, אך זה נעשה תמיד מסיבות נכונות, ולראיה גם כאשר יש לנו אי הסכמה ואפילו מריבה עם גולש כזה או אחר אנחנו לא עורכים את תגובותיו (עשינו את זה פעם אחת בלבד בעבר, והדיחו אותנו מניהול...).

בענין תגובות הכתיב אנו ערים לעובדה שיש אחוז לא קטן של דיסלקטים ומתקשים אחרים (עולים וכו'), וסיבה זו בלבד מספיקה כדי לוותר על "מלחמה" בשגיאות. אנחנו כן מצפים מכל גולש שישקיע כאן ויכתוב באיכות מינימלית - זה כולל את עניין הדקדוק, כמו גם התנסחות ונימוס.

ישן 02-01-2007, 23:11
  המעופף המעופף אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.09.06
בודק איות

בפיירפוקס 2 בעברית אמור להיות בודק איות מובנה בעברית. לא בדקתי את העניין כיוון שיש לי הגרסה האנגלית (בכל מקרה אני ממליץ על פיירפוקס מסיבות רבות).

לחילופין ב- WORD העברי צריך להיות בודק איות בעברית - גם לא בטוח כי יש לי את הגרסה האנגלית. בכל אופן בודק האיות האנגלי של WORD מציל אותי מבושות אינספור כשאני מגיב בפורומים באנגלית. אחרי שכותבים את התגובה בוורד (בודק האיות כבר מסמן את השגיאות ON THE FLY) פשוט מעתיקים ומדביקים בחלון ההודעה. עוד יתרון לצורת העבודה הזו - אם השרת של פרש אוכל לך את התגובה לא צריך לכתוב אותה שוב מחדש. למרבה הצער בודק איות לא יעזור נגד שגיאות מהסוג של לפתור/לפטור.

לא אומר שצריך בודק איות לכל תגובה של שורה וחצי, אבל אם אתם כותבים משהו די ארוך ומנומק ורוצים שהוא גם ייראה סביר, וידוע לכם שאתם קצת דיסלקטים, בהחלט מומלץ.
ישן 02-01-2007, 23:25
  eladg eladg אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.04.06
אנא הבדל

שגיאות כתיב, סימני פיסוק וכיו"ב אמנם בעייתים אך אין זה בסמכותך או אחריותך (או שלי או של כל אחד אחר לצורך הענין) לערוך את הודעותיהם ולתקן. זו פגיעה בחופש הביטוי.
אם כבר, אני מאמין (והיה אשכול שדיבר על זה) שניתן וראוי להוביל ע"י מתן דוגמא.
תמשיך לכתוב בצורה רהוטה ונקיה משגיאות, בשפה תקינה וללא התלהמויות וכך אולי יקבע רף גבוה יותר לתקשורת בפורום.

הבעיה שאתה מעלה בכותרת ("טוקבקיסטיות") היא חמורה יותר ובה לטעמי צריך לטפל.
תגובות מתלהמות שלא באמת מכילות כלום, חוסר כבוד הדדי, גלישה לפסים אישיים - כל אלה תופעות שיש להוקיע.

אין לי מושג קלוש מה היקף הסמכויות שיש למנהלים כאן ובפורומים אחרים (זהו הפורום היחידי, בפרש ומחוצה לו שאני פעיל בו), אך אני סומך על שיקול דעתם (ללא היכרות מעבר לעולם הוירטואלי) ומניח שהם מודעים למצב בפורום לא פחות ממני או ממך.

אני חייב להודות להשרשורים האחרונים עם הד"ר מילשטיין הגיעו לרמות חדשות של YNET (אני מבסוט מכפל המשמעות )
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:53

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר