לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-01-2007, 15:54
  Av!shee Av!shee אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.12.06
שאלה לגבי תארים בצבא.

שלום.
אני תלמיד י"ב, ואני כרגע מתלבט בין כמה אופציות בצבא. שתיים מהן - טייס ועתודה אקדמית.
יש לי כמה שאלות בנוגע למסלולים הנ"ל והן בעיקר בנוגע להשלכות התארים שמקבלים במהלכם. כדבר ראשון אגיד שהתוכנית שלי היא סופו של דבר להתברג לתפקידי פיתוח ויוזמה בתעשויות הצבאיות - פיתוח כלי נשק, פיתוח כלי טייס, פיתוח מיגון, וכו.
עומדות לי על הפרק כפי שהצגתי 2 אופציות. האחת היא עתודה אקדמית, שבישבילה כבר עשיתי פסיכומטרי, והשניה היא טייס, שכנראה שאלך לגיבוש הקרוב. השאלה שלי היא איך כל אחד מהמסלולים יעזור לי להגיע למקום שאליו אני רוצה? בעתודה אקדמית אני שואף באופן תיאורטי להתקבל לפרוייקט "פסגות", אך אני ריאליסטי ואני לא מצפה באמת להתקבל משום שהנתונים שלי טובים מאוד, אבל לא עד כדי כך. לכן, אני מתכנן ללכת על תואר של פיזיקה - המקצוע שמעניין אותי. אין לי שום ספק וחצי ספק שעם הנתונים שלי אתקבל, אבל השאלה היא - מה הסיכויים של עתודאי בפיזיקה להשתבץ בשירות הצבאי במסגרת התואר? מה הסיכויים לקריירה ארוכה יותר בצה"ל? (כי הרי ברור לי שבשוק הפרטי אין ביקוש לפיזיקאים...). לגבי התפקיד השני - אני מודע שבקורס טייס עושים תואר אקדמאי, אך אני גם מודע לעובדה שברשימת האתרים לא מופיע "פיזיקה". האם ניתן ללמוד תואר שלא רשום באופן רשימי? גם אם אלמד את התואר, האם אוכל מאוחר יותר לוותר על קריירה בתור טייס ולעבור למחלקת פיתוח כלשהי?
תודה לכל מי שעונה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-01-2007, 19:38
צלמית המשתמש של shadowboy
  shadowboy shadowboy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.11.06
אהלן
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Av!shee שמתחילה ב "השאלה שלי יותר בספציפיות לגבי..."

בנוגע לפיסיקה בעתודה. אני אספר לך את הסיפור שלי, גם אני רציתי פסגות , אבל הפסיכו' היה נמוך מדי , לכן התקבלתי בסופו של דבר להנדסת חשמל באב"ג , אך אני פרשתי למרות שקיבלו אותי . כי שמעתי מהמון אנשים שמשרתים כמהנדסי חשמל אפילו אנשים שקיבלו ממוצע של התואר 95 , והתפקידים שלהם לא מזהירים בכלל , אם אתה חושב על מחקר ופיתוח אז יש רק אופציה אחת-פסגות אולי גם ברקים אני לא יודע.
המצב אצל פיסיקאים הוא לא שונה בהרבה כמו מהנדסי חשמל, הם לא עוסקים בפיתוח עצמו אלא עושים יותר תפקידי מנהלה , מה ז"א? , עובדים בעיקר עם power point , ורק אולי אחראים על צוות הנדסאים, ממלאים דוחות כל הזמן וזהו..
הצבא מציג את זה כפיתוח , אבל זה בד"כ לא כך.
אז אם אתה רוצה להמר אם תקבל שיבוץ טוב או לא, שיהיה לך בהצלחה, או שתנסה להגיע כמה שיותר לפסגות.
פשוט , כ 90% מהעתודאים במקצועות הריאלים לא משתבצים במחקר ופיתוח --וזה בדוק!!
נ.ב אל תשכח שעליך גם לעבור מבחני אישיות בקינן שפי--לא כל אחד עובר אותם אז אם הציונים שלך מספיקים לפסגות זה לא אומר שבהכרח תקבל פסגות אלא אם כן תעבור את קינן שפי ותהיה מבין המצטיינים בציונך אז כן.
לחבר שלי יש ממוצע בגרות 116 ופסיכומטרי 760 והוא לא התקבל לעתודה , יודע למה , נחש?....קינן שפי..פשוט הפסיכולוגים לא מצאו אותו כמתאים למסלול העתודה--ולא זה לא בגלל שיש לו בעיה שכלית או משהו..אלא צריך להיות חברתי, שנון כי העיניים שלהם נעוצות בך כל הזמן.. אם יש לך עוד שאלות בנושא העתודה תשלח לפרטי.. בהצלחה!
ישן 03-01-2007, 20:41
  Dmith Dmith אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.11.06
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Av!shee שמתחילה ב "ברור שאני לא אלך לפתח לי את..."

בשום תפקיד או פרואקט - אין לך עתיד מובטח. אני מכיר בוגר תלפיות, שקיבל תפקיד לא ראיו לדעתו בצבא, משכורת לא ראיוה (ומדובר באמת במשכורת נמוכה למדי) וכשהשתחרר נתקל בבעיה למצוא עבודה ראיוה לגילו+מעמדו (הרי אתה יוצא אחרי הרבה שנות קבע, כך שלעבוד עבור 6000, וזה מה שהציעו לו בגיל 25, קצת מאכזב). מצד שני יש גם דוגמאות הפוכות. זה הרבה תלוי במזל ובך. עם כל הכבוד לעתודה ופרואקטים מן הסוג, יש אנשים שילכו לקרבי, יגיעו לסיירות, יצאו לאזרחות, ישלימו בגרויות, יעשו תואר וישיגו הרבה יותר ממש שישיגו העתודאים אחרי שיסיימו את הקבע. וגם לזה יש דוגמאות. תבנה בעיקר על השאיפה שלך והעיניין שלך, לא על הפרואקט כי שום יחידה לא מבטיחה לך כלום מראש!

נערך לאחרונה ע"י Dmith בתאריך 03-01-2007 בשעה 20:43.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:19

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר