לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-01-2007, 00:40
  Dmith Dmith אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.11.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yoavinio שמתחילה ב "שאלות בקשר לימ"מ ויחידות עילית בצ"הל"

קודם כל לגבי הימ''מ... זאת יחידה מקצוענית, כלומר עובדים שם ולא משרתים, כלומר אי אפשר להתגייס לימ''מ, אפשר לעבוד בימ''מ אחרי השירות (בדומה לשב''כ ברוב המקרים).

אפשר בעיקרון לקראת סוף השירות להתנדב למסלולים מיוחדים אבל אלו מקרים יוצאי דופן ולרוב לא מייצגים את הכלל. למעשה ל"אפשר אחרי השיחרור להתגייס...." קוראים קבע. אם בכל זאת יצאת מהצבא, אין לך דרך להתגייס שוב, אף לא לקורס טייס. רק לעתודאים אם אני לא טועה יש פריוילגיות בקשר לקורס טייס, לא בטוח מה הן.

נ.ב.

מההודעה שלך לא הבנתי אם כבר התגייסת או לא, אבל בשני המקרים - אם אתה לא משרת כעת ביחידה עלית (כלומר סיימתה את המסלול) אין לך מה לחשוב על הימ''מ/גדעונים או WHAT SO EVER.

בהצלחה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-01-2007, 02:40
  משתמש זכר Black Mammmba Black Mammmba אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.10.05
שלח הודעה דרך ICQ אל Black Mammmba Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי Dmith שמתחילה ב "סליחה, אני אדייק... יחס''ר או..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Dmith
סליחה, אני אדייק... יחס''ר או יחידת חיר מיוחדת (דובדבן לדוגמא) או יחידת חיר עלית (היחידה לדוגמא). היום לשרת אפילו בתור מ''כ גדודי לא מספיק כדי להתקבל לימ''מ (זאת הדרישה הרשמית המינימלית).

לא נכון להגיד, כי בשביל להתקבל לימ"מ צריך לשרת במטכ"ל.

לימ"מ יש דרישות מקדימות (רובאי 08) ושירות ביחידה קרבית.
זה נכון שיש עדיפות למשל לבוגרי יחידות מיוחדות, אבל בגיבוש אתה מספר, ולא שם ודרגה. כולם שווים.

יש אנשים איכותיים מאוד ביחידות "פשוטות".

"שאלוהים ירחם על אויבי,כי אני לא ארחם עליהם,,-גנרל ג'ורג' סמית' פטון

ישן 06-01-2007, 12:38
  Dmith Dmith אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.11.06
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Teris שמתחילה ב "שטויות..."

זה בא די בניגוד למה שידוע לי וגם ממקור ראשון.

היחידות שציינתי עוברות הכשרת לוט''ר. במקרה של שייטת או מטכל אגב ההכשרה היא ספציפית וארוכה מדי, כך שהם גם מהוים מגזר "בעיתי" מבחינת הימ''מ. כלומר קשה לעשות להם הסבה ללוחם ימ''מ. יש עדיפות ללוחמי אגוז דובדבן וימ''ס. כי אלה יחידות שעוברות הכשרת "לוטר ארוך", משהו שמהווה יתרון ענק על שאר הסיירות ובטח על הגדודים. זה לא נכון לומר שבגיבוש אתה רק מ'ס. בכל גיבוש יש ועדות שבודקות את הרקע שלך ואם היית מ''כ בקרקל או משהו כזה, סוכוייך נמוכים. והסיבה לכך היא לאו דווקא כי אתה לא מתאים, אלה כי יש מכסות ויש המון מתמודדים הרבה יותר מתאמים ממך. באים לשם חבר'ה מכל הסיירות המובחרות של צה''ל. חלקם (ימ''ס/דובדבן) יכולים ובצדק ללמד את היממניקים "לעבוד" במקרים מסויימים. כך שאם אתה מ''כ מצנחנים, ואת מתחרה נגד 500 סוסים ומתוכם 200 מהסיירות, ומתקבלים בערך 20 נגיד, חשב מה הם סיכוייך לבד... =)

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:53

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר