06-01-2007, 20:39
|
|
|
|
חבר מתאריך: 09.11.06
|
|
לא יצא לי לירות מתבור, ככה שאין לי הרבה מה לומר לגביו מנסיון אישי. אבל בזמני התאמתני בצליפה ספורטיבית. יריתי מSVD AK הרבה סוגים של רובים פנאומטים(התחום שלי היה ירי פנאומטי) וגם מM16 ארוך.. תבור למען האמת היה נשק שדי עקבתי אחר התפתחותו וממה שקראתי, המערכת שלו אמורה לפתור הרבה בעיות וחיסרונות שיש לM16 ולAK(גליל) ולכל שאר הרובים בצה''ל.. בתור אחד שירה גם ללא כוונת אופטית ל300 מטר, אני יכול בודאות לומר לכם ששום נשק מלבד נשק מיוחד מאוד לא יעיל לתווחים כאלו ולא כי הכדור לא מגיע, אלה כי כדי לחשב את התנהגותו בעוד 300 מטר צריך שבועיים ליישר את הרובה למרחק הזה. ואחרי שכיוונת הרובה הופך להיות לא נוח לירי של עד 100 מטר. אני לא מדבר על זה שדי קשה לכוון ל300 מטר וזה פשוט לא יעודם של רובי סטורם.
התבור באמת שוקל כמעט כמו M4, אך מרכז הכובד שלו הרבה יותר קרוב לכתף מה שעושה אותו הרבה יותר נוח ו"קל". הקנה שלו הוא כמעט כמו של M16 ארוך באורכו, משמה - יותר מדוייק מפלאטופ. יש עוד כל מיני איתרונות טכנים ולא מעניינים כרגע, אבל באופן חד משמעי אפשר לומר שתבור אמור להיות אחד הדגמים המוצלחים ביותר בשוק. אם באמת קיימת בעיה של מעצורים, אני בטוח שבקרוב היא תוסר ולוחמי חי''ר יוכלו להנות מרובה טוב במיוחד.