03-01-2007, 13:51
|
|
|
|
חבר מתאריך: 06.10.06
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי borsood
1. ניתן להתקין לינוקס לצד וונדוס. אבל תצטרך לפנות מקום על הדיסק. התקנת הלינוקס תזהה את הווינדוז ותתקין גם תוכנה קטנה שתיתן לך תפריט בזמן עלית המחשב ממנו תוכל לבחור את מערכת ההפעלה. אם יש לך 1GB זכרון אתה יכול לנסות להתקין לינוקס בתוך VMWARE ואז לינוקס רצה בתוך חלון נפרד מתחת לווינדוז.
2. תחילה אתה צריך להחליט איזו הפצה של לינוקס אתה מתקין. אני ממליץ על קובונטו או אובונטו. אתה מוריד את דיסק ההתקנה שלהן וצורב אותו. בשתי ההתקנות אלה דיסק ההתקנה היא גם מערכת על CD כלומר אתה מפעיל את המערכת ויכול להתרשם ממנה לפני ההתקנה למרות שהיא בערך פי 4 יותר איטית. מדריך על הפצות לינוקס אפשר למצוא כאן.
3. יתרונות עיקריים: חינמית וחוקית. מערכת הרבה יותר מוגנת (מה זה וירוסים?) אפשר לכוון אותה איך שרוצים.
חסרונות: חסר קצת תיעוד בעברית כך שאם נתקלת בבעיה או אתה רוצה לשפר משהו אז צריך לדעת אנגלית ברמה בסיסית. ומשחקים של ווינדוז לא עובדים על לינוקס (בדרך כלל).
היתרונות עולים בהרבה על החסרונות.
נסה ותהנה.
|
תודה
1) אני חושב שאני אלך על האופציה הזאת, אם רק תתן לי הסבר קצר איך עושים זאת.
האם ניתן לעשות זאת עם כל לינוקס, כלומר כל לינוקס שאני מתקין אני יכול לעשות שהוא יפעל מתחת לווינדוס..?
2)מה ההבדל בין שתי הגרסאות שהבאת לי, וגם לא מצאתי את ישראל אז באיזה מדינה לבחור...?
3) אני משער בטח יש כל מיני תיקונים או מתאמים.. אם אתה מכיר אשמח לקבל לינק.
|