לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-12-2006, 13:01
  אסי_19 אסי_19 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל אסי_19
אני מחטיבה 7
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי דורי סער שמתחילה ב "שריון"

באחד מהגדודים (כמו שאוהבים להגיד לך בטירונות- לא רלוונטי...).
אני תותחן.
אם אני מרץ 06 אז סביר להניח שעשיתי צמ"פ... (או בשמו הנוכחי- אימון מתקדם), בצמ"פ שלי עשיתי 2 תרגילי מחלקה ותרגיל פלוגה אחד, מה שלא עושים בד"כ בצמ"פים האחרונים.
האנשים? אולי הסיבה היחידה למה להיות בחיל הזה... למרות שמגוון האנשים הוא בערך כמו בכל צה"ל- דתיים, חילונים, קיבוצניקים, עירוניים, ערסים, "צהובים", עשירים ות"שניקים - הרמה הכללית שם גבוהה גם ביחס לשאר המערך הלוחם של צה"ל- באמת (וסליחה על ההכללה) אנשים זהב, חכמים, חמים, ויש אוירה ממש טובה בפלוגות המבצעיות.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-12-2006, 12:34
  אסי_19 אסי_19 אינו מחובר  

חלק מהתכתבות שלי עם אחד שהתגייס בנוב'
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אסי_19 שמתחילה ב "למי שיש שאלות על שריון, אני ברגילה עד יום ד'"

היו עוד כמה, אבל משום מה רק שלו שמור אצלי.
הוא שאל על הסדר יום של הטירונות, על קורס מט"קים (קמ"ט), ואם יוצאים הביתה עם נשק.

כתבתי לו:

שלום אח קטן...
וואלה איכשהו הוציאו אותי מעזה לחמשוש כדי לענות על השאלות שלך..

אני אענה לך בכיף, אבל אני מראש מזהיר אותך- גם אני הגעתי לצה"ל אחרי שחקרתי את חברים שלי מהשריון על כל מה שאתה בא לשאול אותי, זה לגיטימי ומוסיף לשאול ולדעת, אבל גם אם נמשיך בהתכתבות עד יום הגיוס שלך 24 שעות ביממה אני לא יכול להכין אותך ב100% ל"שוק" שאתה הולך להכנס אליו, כמו כן קח בחשבון שדברים משתנים ממחזור למחזור (בד"כ משתנים לטובה, במסגרת ההפקות לקחים שהמג"דים והמח"ט מבצעים לאחר כל מחזור).

שאלת לגבי הסדר יום:

היום מתחיל בשעות הבוקר המוקדמות, בד"כ לאחר 6 שעות שינה (אם כי המהלך הטירונות תעברו לפעמים כל מיני הקפצות ותיזוזים שיורידו לכם מהזמן) בפריקת נשקים, ואז "נוהל בוקר"- שזה אומר להתגלח, לצחצח שיניים, גלצ"ח נעליים (גלצ"ח= גילוח צחצוח), סידור החדר ו"גזרות"= נקיונות של אזור הפלוגה, לכל מחלקה יש את הגזרות שלה, לדוג' מחלקה 1 שירותים, מחלקה 2 פינת זולה, מחלקה 3 שטיפת מסדרון וכו', מי שדתי הולך להתפלל, אח"כ ארוחת בוקר, ואז מתחיל היום,

בטירונות תהיה בד"כ בשטחי האש של ביסל"ש- שזה אומר לישון באוהלי סיירים(לא האוהלים הגדולים שאתה מכיר מהתערוכות אלא אוהלים זוגיים מצ'וקמקים כאלה, בצמ"פ תהיו יותר בשטח אבל בתנאים הרבה יותר נוחים), לירות הרבה (תתחילו מירי איפוס שזה המצב הפשוט יותר, תעברו לירי מצבים, ירי לאחר מאמץ ואז לתרגילים שבהם תירה בהסתערות בחוליה וכד', לשמור בלילה בקור (אתה גיוס נוב' ובאזור ביסל"ש למרות שזה מדבר קר מאוד, אני לא אומר לך את זה כדי לבאס אותך אלא כדי שתדע לאן אתה מגיע- כדאי לדעתי לקנות גופיות חמות, למרות שהצבא מספק ציוד מספיק טוב), לעשות מדסי"ם שיעלו לאט לאט ברמה (לא ברמה של השייטת, אבל תאמין לי ששיריונרים לא כאלה פדלאות כמו שמתארים אותם) ולהיות מתוזזים למוות על ידי הסמ"ח שלכם (סמ"ח=סמל מחלקה, זה כאילו המפקד הבכיר ו"האיש הרע" בצוות המחלקה, כמובן שהכל משחק ובד"כ הסמ"חים הם חבר'ה נהדרים שיפתחו אליכם בהדרגה) בין לבין יעבור היום במהירות, תרוקנו כמה מימיות, תעברו תכני לילה, מסדר כוננות (כמעט כל לילה- עלייה על אפוד, מט"ק או מ"מ יעברו איתכם על נהלי שמירה, נוהל מעצר חשוד ומה עושים במקרה של חדירה למחנה ושריפה) ותלכו לישון (יש שעת ט"ש- שעה קודם השינה להתקלח, לסדר ציוד, לעשן עם החבר'ה, להתקשר הבייתה, ברור שבשטח רוב הדברים האלה לא רלוונטים, אז מהר עולים על אזרחי וחורפים).

כמובן שתעברו תכנים נוספים כמו עזרה ראשונה, אב"כ, רימון, התנסות בירי במאג חי"ר, לימודים על לחימה בעימות מוגבל, בניית מחסומים ומארבים, מסעות בערך כל שבועיים, תכני חינוך (יש למשל שבוע סד"ח בסוף הטירונות בלטרון), בסוף הטירונות יש שבוע מסכם- "שבוע מלחמה" שנועד לבחון את האיתנות שלכם כיחיד וכצוות (צוות בטירונות זה בערך 8-10 לוחמים כמו כיתה בחי"ר, לכל צוות יש מפקד), תעבור למשל בחינה באיזה מהירות אתה מפרק את הנשק ומרכיב אותו מחדש, או איך אתה מסווה את עצמך בשטח המדברי כך שהמפקד שלך לא יזהה אותך מ-50 מטר, יתנו לך 7 דקות לפתוח מנת קרב ולבלוע משהו- בקיצור שבוע קשה אבל נותן הרגשה אדירה כשאתה עובר אותו בהצלחה.
‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎
אני בכוונה כותב לך רק על החלק הרובאי של ההכשרה, ולא על הטנקים (שאיתם תעשה דברים הרבה יותר כיפיים ומסעירים - כמו שאמר המ"מ שלי "דברים שהחירניקי"ם רואים רק ביס 4") כי אני מאמין שהחלק הכי קשה של ההכשרה הוא הטירונות ובו אתה כמתגייס צריך להתמקד, ולא לחשוב בינתיים על הטנקים אלא על איך אתה משפר את היכולות שלך כלוחם.

למה? כמה תשובות

1. תשובה מאוד טכנית- שיריון עושים גם קוי חי"ר, וכיום ברור יותר ויותר הנחיצות של יכולת רובאית גבוהה, בטירונות האחרונה של מחזור אוגוסט הייתה פלוגה שעשתה לחבר'ה שפגעו טוב קורס קלעים כמו של חי"ר, בפלוגה המבצעית שלי יש קלעים, מטוליסטים וכל שאר האקדחי צעצוע של הח"יר.

2. איתנות- הטירונות היא כנראה הקושי המנטלי והרגשי הכי גדול שעברת אי-פעם, אני לא אשקר לך- פעם או פעמיים הייתי על סף בכי, לפעמים יש שביזות, לפעמים תרגיש שמפקד מתנכל לך או שתיענש על משהו שאתה לא אשם בו, לפעמים סתם תתגעגע לאמא או לחברה (לשטח לא מורידים פלאפונים, כך שלפעמים לא תיצור קשר עם העולם החיצון חמישה ימים!), ובאמת, ואני לא רוצה להשמע קיטשי, זה לא קל. גם הראש הקשה של השריון מוסיף לבאסה, יש מצב (כמו שקרה לחבר שלי) שתזהה את המפקד שמסתכל עליך כאילו הוא אלוהים ואתה אבק כבחור הג'ינג'י שהיה שנה מעליך בתיכון או (כמו שקרה לחבר אחר שלי) שתפגוש אותו במועדון ביום שישי (ותנסה להתחמק כדי לא להסב אי-נעימות לך ולו), בהתחלה המפקדים נראים כחבורה של מתנשאים ופלצנים (שלא לדבר על הקצינים- אחרי שבועיים בצבא תבין למה כ"כ הרבה חיילים מתפללים שבה"ד 1 ישרף), והאכפתיות יתר שלהם תעצבן אותך, מכל הסיבות האלה ואלף ואחת אחרות אתה חייב להשאר גבר ולעבור את זה גם אם תישרט קצת בדרך.

3. קורס מט"קים- בעיקרון בטירונות אתה נבחן הכי הרבה במצבי לחץ- ויהיו למפקדים שלך אחלה הזדמנויות לבדוק אם אתה עוזר לחברים (לדעתי הכי חשוב!!!), יש לך תכונות של מנהיג, אתה מקצועי ואפשר לשים לך בידיים טנק או צוות של טירונים בלי שתהרוג אותם או את עצמך, סתם ככה לא הייתי מעלה את הקטע של הקמ"ט, אבל בגלל שהתעניינת,
אז ככה: לקמ"ט לא בוחרים את החיילים הטובים ביותר, ממה שהבנתי מהמ"פ שלי, הדרישה היחידה היא ציון 70 בבראור, שזה ממש לא סיפור(בבראור הראשון שלך כנראה תקבל הרבה יותר נתוך, אבל מבראור לבראור משתפרים). המח"ט הגדיר לנו פעם שהם מחפשים את אלה "שאוהבים את זה"- שרוצים להנהיג \ להדריך ושמתאימים, 'זתומרת בעלי רמה מסוימת, מקצועיים, חברותיים, בקיצור, אנשים שהיית רוצה שיהיו המפקדים שלך. נראה לי שצריך קב"א אבל אני לא יודע כמה- בטח לא נתוני קצונה. לקראת סוף הצמ"פ המפקד שלך יברר איתך אם אתה בכלל מעוניין (זה שאתה מעוניין עכשיו לא אומר שתהיה מעוניין בעוד חצי שנה...), ויעביר את התשובה שלך למ"מ, שיחד עם המ"פ והממ"ים האחרים יגבשו את הרשימה של המומלצים, המג"ד ישב עם הרשימה ויבדוק מי מתאים לפי כל מיני נתונים (לדוגמא שאלונים שבהם תישאל מי על מי מהפלוגה היית הכי ממליץ ליציאה לקמ"ט), כמובן שהכל עניין של הקצאות, ואני יודע שיש מגמה בחייל להוציא פחות מסוף מסלול, ויותר לאחר מחזור-שתיים בפלוגה מבצעית- אבל עדיין רוב הקמ"ט מורכב מיוצאי סוף-מסלול,
ממה שהבנתי מהמח"ט מי שרוצה לצאת מהמבצעית כמעט ולא נתקל בקשיים, אבל כמובן שבמהלך הקורס יש הדחות (גם אם הודחת, אתה יכול לחזור ולנסות - המ"מ שלי הודח על התחלת הקמ"ט, יצא למבצעית, עבד יותר על המקצועיות שלו בכלי, וחזר לרצף עד שנהיה קצין...) אם אתה יכול לבחור- אם תבקש לצאת להדרכת טירונים- כנראה שתקבל, למבצעית- פחות סיכוי שיתחשבו ברצון שלך.
מהפלוגה שלי הוציאו בערך 20 מתוך 65 שסיימו מסלול.

המסלול בשיריון, כמו שכבר כתבתי, יכול להיות משביז לפעמים אבל ברור שיש קטעים כיפיים, יש קטעים שאתה תקרע למפקד שלך בצחוק כשהוא צועק עליך תוך כדי למרות שתדע שמיד לאחר מכן תצטרך לפמפם שכיבות סמיכה... ככה זה בצבא, וחשוב לקחת הכל בכיף, כמו שאומרים "הכל בראש".

היציאות בערך שבת בשבועיים, פה ושם יש מצב שתקבלו חמשוש (למשל אם תעשו שבוע אבט"שים על ישובים ביו"ש), אתם עוברים מסלול בתקופה בלי חגים אז היציאות שלכם כנראה יהיו לא הכי, אבל זה אני אומר מהשערה בלבד, וזה תלוי כמה המ"פ שלכם ישתדל לתכנן את הלו"ז חכם. התנאים סבבה- החדרים בביסל"ש ובשיזפון לא כמו בלונה בא"ח של צנחנים אבל עדיף מאוהל עם מנורה מתנדנדת, שוב, בתחילת הטירונות תהיו רוב השבוע בשטח. בהדרגה המפקדים יתנו לכם יותר זמן שק"ם, ותכירו עוד פינות יפות בגיהנום ששמו ביסל"ש (את הבדיחות על ביסל"ש תכירו מהר מאוד בשמירות שתעבירו בעמדות השונות בבסיס), האוכל לפעמים מצוין ולפעמים מבאס, אם כי יש שיפור גם בנקודה הזו, אם תהיה ב-188 תעבור טירונות בבסיס שיזפון שאני לא כ"כ מכיר אבל הבנתי שהתנאים בו קצת יותר טובים, והאוכל טיפה פחות.

יוצאים הביתה עם נשק ביציאה השנייה הביתה- לאחר שלושה שבועות בערך, ממה שאני מכיר במקצועות ובאימון המתקדם לא יוצאים עם נשק מסיבות של גניבות נשקים (אז למה הטירונים כן יוצאים, אין לי מושג!).
ישן 24-12-2006, 15:02
  אסי_19 אסי_19 אינו מחובר  

הנשק הסטנדרטי הוא m-16 מוסב (מנוסר)
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי mp_phonix שמתחילה ב "כמה שאלות"

בשני המחזורים האחרונים (מרץ 06 ונוב' 05) החיילים קיבלו מנוסרים ונשארו עם אותם נשקים גם כשעברו לפלוגות המבצעיות, בפלוגות המבצעיות עלולים להחליף לכם נשק אם יהיה צורך במטוליסטים לדוגמא, או בקווי חי"ר אם יזדקקו לקלעים כמו שאסביר בהמשך.

כוונות- ממה שאני מכיר כמעט ואין, בחלק מהיחידות נפוצות כוונות אלביט (הישנות שעובדות על בטריות, אני לא מכיר את השם המדויק שלהם, סליחה!), ולעיתים ניתן למצוא כוונות מפרולייט לגורמי סגל שונים. בגדול אין הקצאות למרס וכד' קודם כל בגלל ששיריון הוא חייל בלאי... ודבר שני מפני שכוונות כאלה מעבר לכך שבקווי טנקים הם חסרי שימוש, עלולים לההרס ולהשבר בתנאי האחזקה שלהם בתוך הטנקים.

לגבי אם-4 (אני מניח שאתה מתכווון לפלאטופ) זה בגדול עניין של הקצאות, בעיקרון בקווי חי"ר ששריון תופס צריך להיות קלע לכל מחלקה (מחלקת שיריון מונה במצב האופטימלי 11 לוחמים, קצין ושני מט"קים), בגדוד שלי הקלעים משתמשים ב- A3 שזה למי שלא מכיר נשק קלעים מיושן שמבוסס על
m-16 ארוך- בהחלט יצור מכוער ומסורבל וכבר שמעתי על יותר ממקרה אחד של שיריונר שסירב פקודה אחרי שהמפקדים שלו הודיעו לו שהוחלט להוציא אותו לקורס קלעים... אבל אני מעריך שבמוקדם או במאוחר גם אצלנו הקלעים יקבלו פלאטופים, במיוחד אחרי שראיתי שבביסל"ש, שבאחת מפלוגות הטירונים של אוגוסט 06 היו טירונים שקיבלו בתור קלעים פלאטופים.

ישן 25-12-2006, 01:01
  אסי_19 אסי_19 אינו מחובר  

אחי, מי אני הצעיר שאגיד לך "כן, שווה"
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי שדבו שמתחילה ב "ווואלה באת לי בדיוק בזמן:) ..."

קודם כל, הבריאות שלך מעל הכל, יש יותר מידי אנשים שמגיעים לצבא בריאים ויוצאים עם פציעות ונזקים שונים, כמובן שמי שיש לו בעיות ונכנס לקרבי מסתכן יותר מבחינה בריאותית.
אם זה שווה את זה? זה דוגרי תלוי בבן-אדם, בערכים שהוא הביא איתו מהאזרחות (ועזוב וואסח, בשיריון לא יהיה לך על מי לעשות דאווינים כי פלאטופ עם מרס פנס וידית הסתערות לא תקבל, וגם היציאות שלך הביתה לא יהיו משהו...) ובמידת המוטיבציה שלו.
אמרתי כבר שהסיבה העיקרית לבוא לשיריון היא בעיני האווירה והרעות בפלוגות השונות, זה לא תמצא באף יחידה עורפית באחריות.

אתה מעדיף פעילות חי"ר? כי אם לא ברור לך הקווים ששיריון תופסים בד"כ הם עורפיים יותר, בד"כ קוי גדר ומחסומים. קווים שתופסים נ"מ, תותחנים ושאר הנישה הזו..
נראה לי שתפור עליך חטיבה 401, מטבע הדברים בפעילות שלהם הם עושים לרוב קווי חי"ר, הטנק שלהם "ידידותי למשתמש", כך שבתור נהג למשל לא תקרע את הגב בבלימות, ואומר לך חייל מ-7, שאני מתרשם שיש שם אחלה אנשים, ומתבצע שם תהליך מאוד חיובי באווירה של הפלוגות.

מקצוע? נושא ארוך.... זה קודם כל תלוי בכישורים שלך ובמה שאתה אוהב לעשות, וגם מאוד תלוי בסוג הטנק, אולי אני אפרט בהמשך. אין מקצוע הכי כיפי. נקודה.

מצב האוזניים, בסדר... אחי (חי"רניק) טוען שלכל חייל יורדת רמת השמיעה במהלך הצבא. אני משתדל לשמור על עצמי (כבר יצאתי שוקיסט בתחילת הטירונות ויריתי בלי אטמים..) בטנק יש לך את הכובע שיריונאים (ג'נטקס) שיש בו רפידות שנועדו לאטום את האוזן מרעשי המנוע.
ישן 25-12-2006, 11:43
  אסי_19 אסי_19 אינו מחובר  

אז ככה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אסי_19 שמתחילה ב "למי שיש שאלות על שריון, אני ברגילה עד יום ד'"

כמובן שאין מצב כזה שחייל יורה בלי אטמי אוזניים, ומוודאים את זה (אמורים לפחות) לפני כל מטווח. כל ירי בלי אטמים זה בטיחות, וברגע ששמתי לב שאני בלי אטמים, סימנתי למפקדים ופשוט העיפו אותי מהמטווח...
הבעיה היא בעיקר במטווחים שנמצאים בתוך מבנים כאלה, אז גם עם אטמים אתה בד"כ שומע יופי יופי את הירי.
בטנקים, כמו שאמרתי הג'נטקס מיועד להגן על החיילים מהרעשים בטנק, אם מקפידים שבג'נטקס יש ספוגים כמו שצריך, ושהוא קשור ומונח על הראש בצורה מהודקת, אתה באמת לא אמור לשמוע כלום חוץ מזמזום וצעקות של המט"ק בקשר...
כשיורים פגזים: בתור תותחן אתה לא שומע כמעט כלום, כי אתה יושב בפנים, אני לא יודע איך זה אצל הטען והמפקד, או אצל הנהג.
בגדול, השמיעה לא אמורה להיהרס...

ישן 25-12-2006, 17:18
  אסי_19 אסי_19 אינו מחובר  

לא יודע הרבה יותר ממך, כנראה
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי שוטניק שמתחילה ב "מה יש לך לספר על פלס"ר 7"

כדי להגיע לפלס"ר 7 צריך להגיע לשיריון. אני לא בטוח ניתן לבחור בין פלס"ר 401 לפלס"ר 7.
בכל מקרה פלס"ר 7 עושים את הטירונות שלהם עם אגוז בבא"ח גולני, כך שהרבה קשר בינם לבין השריונרים אין.
יחידה שנחשבת ממש טובה, בטח שיותר מאחותה מ-401... בהתחשב בכמות השיריונרים שיוצאים לגיבוש אני מניח שדי קשה להתקבל אליה. בשגרה הם בתפר שבין גדודי החי"ר הרגילים לגדס"רים...
במלחמה כנראה שהם מבצעים את הפעילות הכי מסוכנת, כי הם צריכים לאתר כוחות שיריון בשביל גדודי הטנקים של החטיבה, א"א לא טועה משתמשים המון בהאמרים.

קח את כל מה שאני אומר בערבון מוגבל, כי באמת מלבד התג אין להם ולגדודי הטנקים משהו משותף..
ישן 25-12-2006, 17:30
צלמית המשתמש של --שימי--
  --שימי-- --שימי-- אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.07.05
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי mp_phonix שמתחילה ב "קודם כל תודה רבה על זה שענית..."

קלעים יש בשריון רק בקווי חי"ר. אין מצב שבקו טנקים מישהו יהיה בטנק עם A3 (למרות שלי יצא אבל זה היה מקרה חריג..)

וכשאתה בקו חי"ר לא יסנג'רו את המפקדים להיות עם A3. בשביל זה יש חיילים מסכנים.. וזה פשוט שואה הנשק הזה היה לי אותו יותר מחצי שנה ורק לאחרונה החלפתי אותו בקצר. אם מוציאים אותך לקורס קלעים פשוט אל תצא תגיד שאתה שמאלי שיש לך משקפיים ואתה לובש עדשות לא משנה מה פשוט אל תצא לקורס הזה משריון כי אתה תיתקע עם נשק שבמקרה הטוב אפשר להשתמש בו כתורן לדגלים.
קצת חפרתי על הנושא של ה-A3 מצטער אבל אני פשוט מכיר את הנושא הזה מנקודה אישית מדי ואני חייב להזהיר אנשים מהקורס הזה..
אז ראו הוזהרתם.. פשוט אל תצאו לזה

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://gyous.djsgoa.co.il/forum/sign/gal.php?start_date=31%2F07%2F2005&end_date=31%2F07%2F2008&-=.jpg]

ישן 26-12-2006, 21:14
  עבדול אלהזרד עבדול אלהזרד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.03.06
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי --שימי-- שמתחילה ב "קודם כל תרגיע"

שים לב שאמרתי "בזמנו", לא רמזתי שהמצב כך עכשיו אלא שאלתי מה נשתנה.

בתקופה שלי (שנות התשעים) מחלקת המרגמות הייתה מקום שפלטו אליו חיילים בעייתים. אנשים שם היו נכנסים לכלא כל הזמן, נפקדים ועורקים, גונבים כל דבר שזז, משתכרים ועוסקים בשאר מעשים יפים. הייתה תקופה בה שלחו אותם לאבטשי"ם, אבל חדלו עם זה לאחר שכמה מהם גנבו טלוויזיות ומכשירי חשמל נוספים ביישוב עליו נשלחו לשמור.

אתה אומר שהמצב השתנה? אני מאמין לך. בהחלט אפשרי שהחליטו לשנות את אופי המחלקה ולא לבסס אותה על עושי-צרות, ואפילו להקנות לה יוקרה מסויימת כ"מחלקת סיור" - אני מדבר אבל על מה שהיה בתקופה אחרת.
ישן 06-01-2007, 02:57
צלמית המשתמש של --שימי--
  --שימי-- --שימי-- אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.07.05
בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי Red_y שמתחילה ב "גבר אתה הייתה פלוגה פ' או צ'..."

איך אתה בדיוק מחזור מתחתיו? מרץ 07 עוד לא התגייסו בכלל.. בטח התכוונת שאתה אוגוסט 06 (מחזור מעליו) וזה נשמע יותר הגיוני כי גם דיברת על המסלולים שלכם, דבר שהדהים אותי בפני עצמו כי באימון מתקדם שאנחנו (אוגוסט 05) עשינו, אף מחלקה לא עשתה אפילו תרמ"ח אחד, ואין מה לדבר בכלל על תרפ"ל.. עושה רושם שממש שינו את המסלול בקטע הזה, מה שנשמע עוד יותר מוזר כי כל החטיבות עכשיו עושות מסלול רצף באותם שטחי אש (ביסל"ש ושיזפון)... האריכו לכם את הזמן של האימון מתקדם במקרה?? (לנו הוא היה פחות מחודשיים אם אני זוכר נכון)

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://gyous.djsgoa.co.il/forum/sign/gal.php?start_date=31%2F07%2F2005&end_date=31%2F07%2F2008&-=.jpg]

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:43

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר